onsdag, oktober 08, 2008

Kvinnor är inte en minoritet

Ibland kan det vara skönt att skriva ett inlägg bara för att sedan kunna länka till det och skriva "som jag skrivit förut...". Det här är ett sånt.

Kvinnor är inte en minoritet.

Jag vet att det kan vara lätt att glömma, men det är så. Ska man vara petig är kvinnorna inte ens halva befolkningen, de är fler. Men det är på smådetaljnivå. Poängen är att kvinnor inte är en minoritet. Och därför kan det t ex vara bra att inte orera om att man inte kan synliggöra alla minoriteter när kvinnor osynliggörs. Okej? Okej.

4 kommentarer:

Sliven sa...

Hear hear!

Anonym sa...

JA. Det är jätteviktigt att påpeka det självklara: kvinnor är inte en minoritetsgrupp i samhället i stort. Så man inte går i den argumentationsfällan.

I många små avgränsade delar av samhället -ofta just där man verkligen vill ha stor attitydsförändring och där motståndet är stort- är kvinnlig representation i minoritet.

Det är inte jätteenkelt och självklart hur man förhåller sig till dessa två saker. Vore intressant att höra vad du tänker om detta i något vidareutveckling!

Anonym sa...

jag har två saker att säga: Word, samt Argghh!!!!!1 (för det är ju helt sjukt att en ens ska behöva påpeka det du just påpekat!)

Anonym sa...

På utbildningen dataspelsutveckling i Skövde är vi det, säger ledningen, därför får vi tjejer som går där gratis pizza, läppbalsam och godis om vi kommer på möten med "inspirerande" kvinnor som vågat starta företag. O__O Projektet kallas: "vågar du?" och riktar sig till den grupp människor på utbildningen som antas vara för fega för att starta egna företag, alltså, tjejer..
Förlåt för att jag skriver helt off-topic här, men det känns skönt att få klaga lite över det här, hos dig. :)