fredag, juni 13, 2008

118100 - färger och rör sig

118100s svar på allt-kampanj är fan genial. Man betalar gärna tolv spänn för att en komplett främling ska svara på ens dumma fråga. Meidi och Elin frågade varför deras bloggar är bra. Jag frågade någonting jag tänkt ställa som läsarfråga i en omröstning.

Tanja: Vad borde duktiga och intelligenta Tanja på ablativ.blogspot.com skriva mer om?
118100: Vi på 118100 tycker att hon bör skriva om varför vissa saker man roade sig med för längesedan finns kvar i vår moderna värld, exempelvis fyrverkerier och cirkus. Hur kommer det sig att folk fortfarande är så fascinerande av eld i olika färger på himlen att de till och med kan sitta och titta på fyrverkerier på tv? Det känns bara så Kina 545 e kr.
Nu ska jag förklara! Svaret heter "färger och rör sig". Första gången jag mött begreppet var när jag drog ihop ett gäng manganördkompisar till Nötknäpparen. Efteråt tackade en kompis mig för att han hade en körig period i skolan just då, och baletten var precis vad han behövde just då. Det var färger och rörde sig.

Färger och rör sig är alltid bra. Man orkar nästan alltid ta in färger och rör sig, hur trött man än är. Man får nästan alltid utbyte. Jag tycker om färger och rör sig. Klassisk balett är väldigt färger och rör sig. Konståkning likaså. Det mesta i dansväg är faktiskt färger och rör sig, om dansarna inte är neutralt klädda. Tecknad film är färger och rör sig. MTV är färger och rör sig.

Så, nu vet ni på 118100.

Intressant. Andra bloggar om: , , ,

Inlägget till ära öppnar jag ny omröstning och tar ner den gamla. 10% av mina röstare läser diskussioner på 4chan. Wow. Men Flashback vinner. Förstås.

Jag gråter, dunkar huvudet i tangentbordet och börjar hata Internet när jag läser diskussioner på

Feminetik
17 (29%)
Flashback
35 (60%)
4chan
6 (10%)

8 kommentarer:

Mikael sa...

Teletubbies. Om du vill ha färger som rör på sig. Och stillsamma och lätt abstrakta ljud.

Anonym sa...

Uuh... jag mår illa av tecknade filmer och jag tycker teoretiskt illa om fyrverkerier, men olika sorters dans är jag helt besatt av att kolla på.

Anonym sa...

"Det känns bara så Kina 545 e kr." Haha! Jag älskar dem 4-real.

Linus sa...

En vän till mig frågade vilken som var den bästa fingersättningen för en person med små händer i takt xxxx i Sjostakovitj violinkonsert... Svaret var tydligen skitbra...

Anonym sa...

Färger och rör sig. Det är genialiskt.

Anonym sa...

Skickar man ett sms till 118100 eller hur gör man?

Anonym sa...

Borde man inte skriva "färger som rör sig" eller " färger och rörelse" istället för "färger och rör sig"? ändå låter det intressant :)

Tanja Suhinina sa...

Nu är det jaaaaag som definierar begreppet och då är det "färger och rör sig" det ehter sådesåååå.
Nä, jag tycker faktiskt det låter och sammanfattar upplevelsen bäst =)