lördag, juni 28, 2008

Fun and games

Nu kom jag på en tramsig grej jag vill göra! En variation på den här intervjuleken, fast jag tycker nog det blir enklast om ni frågar mig fem saker så frågar jag er fem saker. Istället för att det ska vara en sån kedja.
Regler, alltså: N ställer mig fem intressanta frågor, jag besvarar dem i det här inlägget. I kommentarerna ställer jag samtidigt fem intressanta frågor till N. N besvarar dem i sin blogg. Ja, jag är alla-har-blogg-normativ. Om du inte har blogg kan du få svara i kommentarerna, förstås.

Charlotte Wiberg från Kamferdroppar.
Charlottes svar.


1. Vad lyssnar ni ungdomar på för musik nuförtiden?
Ungdomar på det stora hela, av MTV att döma, lyssnar på mycket svart musik. Gärna någonting som Timbaland har varit med och gjort. Timbaland är med i allt. Det jag lyssnar på som är ungdomsrepresentativt kan väl delas upp i
unga brittiskor som Lily Allen, Amy Winehouse och Kate Nash.
hiphop. Jag har nämligen nyligen insett att hiphop är skithäftigt för att det refereras, citeras och samplas så mycket. (Jag är en smart, men stundtals komiskt trög människa.) Jag är rätt förtjust i Kanye West, fast förtjusningen är delvis mycket kontextuell och har med hans hybris att göra. Annars försöker jag nu nysta upp lite rötter där och så lyssnar jag på random fransk hiphop ibland.
Jag tycker även om M.I.A. som är väl sånt ungdomar lyssnar på och så gillar jag Gwen Stefani och är apasur över att hon ska tillbaka till No Doubt för jag tyckte hon var superkul solo.

2. Vilka är dina tre favoritfilmer, om du måste välja lite snabbt?
Grease 2, Sommarnattens leende och, eh... nu var det svårare. Sorgernas Belladonna. Nu valde jag snabbt med eventuella tankepauser för att sortera bort serier och kortfilm.

3. Vilken är din favoritfärg?
Jag har aldrig riktigt gillat bara en enda färg, utan snarare typer av nyanser och vissa kombinationer. Jag gillar starka pasteller. Klara färger öht. Rött. Jag är mindre förtjust i blått och blått och kan sällan med lila. Men det beror ändå på sammanhanget och nyansen.

4. Vilket politiskt parti skulle du rösta på om det var riksdagsval idag?
Om jag var tvungen att säga direkt skulle jag säga Mp. Om jag fick lite tid innan idag var över skulle jag först kolla vad Mp pysslar med nuförtiden. Jag brukar tänka på Mp på default och sedan rösta på dem om de inte gör någonting dumt, och jag har inte hört om någonting dumt från dem på sistone. Inte någonting smart heller. Inget alls, faktiskt.

5. Vad är din relation till religion?
It's complicated. Å ena sidan, förstås, det klassiska med att organiserad religion kan leda till så mycket ondska, och hygglig kan man ju vara även utan att tro på Gud. Å andra sidan har ju religionen en helande och enande kraft. Jag har som liten gått i två söndagsskolor, först ryskortodox och sedan Hare Krishna. Den andra var klart roligare, men efter ett tag slog det mig att det var meningen att man skulle tro på det där. Och de andra barnen gjorde det. Det kändes hemskt, faktiskt, för jag trodde inte och jag fick förstås massor av ångest över det. SLutade gå så småningom.
Jag tror inte, men jag kan ibland bli avundsjuk på troende. Det måste vara skönt att veta att det finns en mening med livet. Jag tänker ibland i "inte ska väl lilla jag"-banor och det skulle vara så skönt att i ett sådant läge vara troende och istället för att tänka "varför skulle just jag av alla människor" tänka att svaret är att det är därför Gud vill så. Hen gav mig en gåva och en mission, och därför kan jag lygnt ta steget för jag vet att det kommer bära.

Anna från Djur är söta

1. Vad får dig att känna dig levande?
Starka fysiska upplevelser. Sex, smärta. At-ligga-på-en-äng-och-känna-gräset-mellan-tårna. Men egentligen även själsliga upplevelser som känns fysiskt; smärtsam kärlek, lyckorus. men det fysiska är viktigt.

2. Om du skulle ha hand om sossarnas valkampanj nästa val, vad skulle din slogan och det allmänna budskapet vara?
Jag skulle nog försöka gå tillbaka till det jag tycker är det mest tilltalande i, hur ska man uttrycka det, det spektrat av ideologier. Att man inte är riktigt fri förrns man vet att man har någonting att falla tillbaka på om det brister. Och att det sociala skyddsnätet finns där just för att folk ska kunna ta risker oavsett vad deras föräldrar tjänar etc etc etc. Motsvarande slogan. TV-reklam med skyddsnätmetaforer.

3. Vad är din inställning till sexliberalismen?
Det där är ju svårt att svara på om man inte har en klar definition av sexliberalism. Så jag svarar luddigt.
Jag uppfattar mig själv som rätt värdeliberal och där ingår sex. I konkreta diskussioner om konkreta ämnen hamnar jag ofta i "amen vad är det för fel på det då?". Samtidigt tycker jag ofta att de som kallar sig sexliberalister är rätt, öhm... Jag vill helt eneklt inte kallas för en sån efetr att de har tagit epiteten. Det finns huvudsakligen två saker som stör mig.
Det ena är att många som kallar sig sexliberala pratar varmt om att moral inte ska styra vad som är lagligt, men failar samtidigt att inse att de själva också har en moralisk gräns. Typ att negativ attityd till prostitution är inget annat är konservativ kristen moralism, men sex med barn är fel i alla lägen för det är så. Alla har nog någon egen gräns för vad de själva spontant tycker är fel och bara för att någons gräns är högre än ens egen betyer inte att de är mer moralister än man själv.
Det andra är att många som kallar sig sexliberala verkar verkligen anstränga sig för att inte låtsas förstå att bara för att ett fenomen inte är problematiskt i teorin betyder inte att det inte är problematiskt i dagens samhälle. Typ prostitution. Eller unga tjejer som går på "porrfest" iklädda hotpants och playboyöron medan killarna har pösiga täckande kläder. Här har vi även uppfattningen om att sexualitet är naturlig och inte på nåt sätt inlärd och att det inte går några trender i sex =)

4. Vad skulle du göra om du var osynlig?
Om jag var osynlig för en kort tid och visste att det skulle gå över skulle jag säkert spionera på folk och ligga. Men om jag plötsligt blev psynlig utan att veta varför och när det skulle gå över skulle jag förmodligen få panik och bestående psykiska men.

5. Vem är du i Xmen?
Har noll koll på det. Jag vill i alla fall inte vara hon som leechar energi och alltså inte klarar kroppskontakt sådär jätteväl.

Maria Carlsson från Misens värld

1. Vad är det hemskaste en terapeut kan göra mot en patient?
Att använda patienten i sina egna syften, för att bearbeta sina egna problem. Terapeuten ska finnas där för att patienten ska lösa sina problem, inte tvärtom. Det är lite som med föräldrar och barn, barnet ska inte vara förälder åt föräldern. Att utnyttja sin makt över patienten och manipulera stackarn i annat syfte än att hjälpa heno är också rätt illa, men det känns mer som sån där vanlig okomplicerad ondska på något sätt. "Ombytta roller" känns hemskare för att det på något sätt känns som att där förlorar terapeuten kontroll över den rollen hen har, både det och förstör för patienten.

2. Vad gör du när du är ledsen o behöver muntra upp dig själv?
Beror lite på hur ledsen jag är, på vilket sätt och hur starkt. Duh. Men jag är till exempel riktigt duktig på att gråta hysteriskt i fem minuter och sedan må mycket bättre. Det var för övrigt ganska svårhanterat den första tiden jag var sambo, för jag visste ofta att allt skulle bara bli bättre om jag fick den där urladdningen, samtidigt som Fredrik inte alls kunde hantera det (förståerligt) och blev bara orolig och då fick jag ju avbryta manövern i förtid och då fick jag inte ladda ur helt och ja... Vi har dock lärt oss att handskas med det.
Jag har, i perioder, tecknat Asuka Langley från Neon Genesis Evangelion varje gång jag blev ledsen på ett särskilt sätt. Liksom melankoliskt ledsen på gränsen till fysiskt illamående, kryddat med prestationsångest.
Jag omfamnar generellt mina känslor, så är jag ledsen en kort stund låter jag mig vara det. Om jag är nere under längre perioder slår jag ifrån mig ledsenheten så mycket jag kan, försöker vistas bland folk för att överrösta de ledsna tankarna ett tag. Tar vara på de tillfällena jag har när någonting annat är mer intensivt än ledsenheten. Jag är nog, trots allt, ruskigt duktig på att ta vara på det jag har och uppskatta det. Jag tappar mycket sällan förmågan att bli gladare av vackra byggnader, att det går bra för andra människor, par som håller handen på stan, sån där vardagsskönhet. Jag blir kanske inte mindre ledsen, men mer glad.
Samtidigt kan jag bli väldigt melankolisk och inåtvänd utan att vara det minsta ledsen. Det kan leda till problem i sammanhang då man förväntas vara glad och högljudd, för folk tror att jag är ledsen och det är deras fel. Medan jag sitter i ett hörn, kluddar på ett papper och känner mig stillsamt lugn och helt oberoende av tid och rum.

3. Vem ska spela dig i filmen om ditt liv?
Som det är brukligt - någon som vagt påminner om mig, men är tusen gånger konventionellt snyggare.

4. Om du fått leva i en annan tid - vilken tid skulle det vara?
Oj. Egentligen har jag (tacksam för hur bra jag har det som jag är) alltid varit glad över att jag lever nu och inte på den tiden man inte hade rinnande vatten. Jag har alltid varit lite besviken över att jag missade riktiga Sovjet dock, så jag skulle kunna tänka mig att vara min mors generation (hon är född 1963).

5. Vad är, enligt dig, det största hotet mot demokrati idag?
Oj. Det här var ju en seriös fråga. Jag tycker, rent spontant, inte att demokratin är särdeles hotad. Ärligt talat. Jag kan se svårigheterna i att förena det där med att man försöker föra global politik med att människor ofta bryr sig om mer lokala frågor, att det t ex i väst är vanligt att man engagerar sig i sakfråga snarare än partipolitik, men jag tycker inte att det är så hopplöst att man kan tala om hot.

Sliven från anywayz...

1. Om du var en varelse i Tolkiens Middle Earth, vad skulle du vara och varför?
Hm. När jag var liten var jag helt galen i Sagan om ringen. Jag var åtta när jag läste den första gången och det var ungefär samtidigt med att jag gick i kristen söndagsskola. Jag trodde inte på Gud. Jag trodde däremot på Sagan om ringen (satt hemma och räknade kallt med att det skulle knacka på min dörr och jag skulle bli ivägdragen på äventyr av en massa dvärgar, som i Bilbo). Men nu när jag tänker efter minns jag inet att jag någonsin övervägt möjligheten att fundera på vad för varelse jag skulle vilja vara. Jag har en lite sentimental dröm om det glada enkla livet, och då ska man ju vara en hob. Å andra sidan är det en sentimental dröm och jag skulle palla i typ en kvart. Jag gillade naturligtvis Eowyn (för hon var tuff chick, och dessutom vacker yngling = totalscore!), så om jag kunde vara någon så skulle det vara hon och i så fall en människa. Alver är rätt balla, de kan dö av sorg. Det tycker jag är häftigt.
Vad ska jag svara? Om oseriöst vill jag vara Aragorns och Legolas okända abrn, gärna med släktskap med Harry Potter och magiska förmågor och lila ögon. Annars vill jag vara sån där übermänniska som visserligen är människa med blir typ 150 år och är cool.

2. I EU-parlamentet är man lite sugen på att registrera alla bloggare och deras åsikter för att hålla koll på dem. Vad tycker du om det?
Rent spontant tycker jag OMG LOL ROTFL. Sedan vill jag peka mot EU-parlamentet och skratta lite. Dels så tycker jag att det är lustigt när man ser bloggar, alltså just bloggar och inte andra former av Internetsidor, som någon sorts mystisk kraft och det nya svarta i ett. För det andra är det en sån massa information att det är svårgenomfört mtp informationsmängden (gäller "FRA-lagen" med iofs). För det tredje, om de faktiskt tänker försöka genomföra det, vill jag veta vad de ska göra av alla modebloggar, fangirlbloggar, vad-jag-åt-till-frukost-bloggar etc.
Själva idén är mycket obehaglig, förstås. Men som sagt, bloggar? Har de i EU ens sett en blogg nångång? Tror de att alla bloggar är politiska?

3. Bör man, enligt dig, välja PS3, Wii eller en rask långpromenad? Varför?
Det beror på vad man vill ha av sitt TV-spelande, förstås, men jag skulle föreslå Wii. Som konsol är den ett lyckat försök till att vaar någorlunda nyskapande. Och det finns kul spel till den och jag tror det kommer fler snart. Det finnsmycket oanvänd potential där. Promenader kan man väl ta ändå, man är väl inte fritidsmonogam!

4. Inte mindre än tre (3) nya terminatorfilmer sägs vara på gång. Flipp eller flopp?
Jag har faktiskt inte sett någon av de första (OMG!!!). Men om det är tre filmer känns det som att det är möjligt att det inte är simpla uppföljare utan att de har någon sorts nytt koncept. Och det kan ju vara intressant.

5. Filmkritikern Hans Wiklund uttalar sitt förakt för kvinnor som gillar Sex and the City. Borde man tvångsmata honom med cosmopolitans?
Hm. Jag gillar ju själv inte SatC. Av det jag sett av hans uttalande skulle jag kunnat säga nåt liknande själv, kanske inte just i fallet SatC, men i liknande. Det betyder att om jag tycker att HW bör tvångsmatas med cosmopolitans så tycker jag att även jag kan hamna i situation då jag förtjänar att tvångsmatas med cosmopolitans. Och jag har aldrig druckit en, men vad jag minns är det vodka och tranbärsjuice i dem och det låter ju rätt gott.
Svar ja.


1. Vem är din fiktiva hjärnskrynklaridol?
Susan Calvin. Robotpsykologi is the shit!

2. Vad är ditt bästa ryska ord?
Никакой. Uttalas nikakój (maskilinum, alltså, nikakája i fem, nikakóje i neut och nikakíje i pluralis). Det betyder egentligen "ingen", "inte någon" eller "på inget sätt" och kan användas många sammanhang i betydelsen "neutral" eller "egenskapslös". Tråkigt te kan vara nikakoj. När jag kommer hem efter en utpumpande arbetsdag är jag ninakaja. En ny ointressant bekantskap är nikakoj eller nikakaja.

3. Vad är ditt bästa svenska ord?
Jag kan nog inte välja nåt direkt, men jag gillar att man kan sätta ihop ord i svenska. Och så gillar jag att säga "knullah!" som man skulle säga "fuck!" på engelska. Gärna även aqvarter som "knullbra!" analogt med "fuckin good!".

4. Om du fick ge alla svenska kvinnor en sexleksak, vilken och varför?
Får jag inte ge alla svenska män en sexleksak? Jag tycker att det är synd att sexleksaker på tjejer ses annorlunda som sådana för killar. Och mer positivt. Kasst. Men om jag skulle ge alla kvinns en skulle det vara någon sorts vibrator med varierande och steglös vibration. Och så skulle den tåla vatten och vara superhygienisk.

5. Om du var tvungen att titta på ett sportevenemang för varje tv-program eller film, vilken sport skulle du välja?
Om konståkning räknas som sport (jag vet att egentligen inte) är det en icke-fråga.
Annars någonting med korta matcher och mycket naken hud.

23 kommentarer:

Charlotte W sa...

1. Vad lyssnar ni ungdomar på för musik nuförtiden?
2. Vilka är dina tre favoritfilmer, om du måste välja lite snabbt?
3. Vilken är din favoritfärg?
4. Vilket politiskt parti skulle du rösta på om det var riksdagsval idag?
5. Vad är din relation till religion?

Tanja Suhinina sa...

Charlotte...

1. Tips på supersnabblagad efterått?

2. Sätt ihop ett pojkband av manliga filmstjärnor. Principen ska naturligtvis inte vara hur bra de sjunger eller hur nära i tiden till varandra de levde, utan att bandet täcker så många heterokvinnor som möjligt med sitt breda utbud av olika manstyper.

3. Var var du när Berlinmuren föll och vad tyckte du om saken?

4. Vilken bloggenre skulle du vilja se utvecklas?

5. Jag förutsätter att du känner igen situationen när man kommer på en fantastisk dräpande underbar och kvick replik på någonting någon sade till en fem minuter tidigare. Då mumlade man någonting dumt, men hade man bara kommit på det när det gällde... Har du någon sån historia från livet att berätta?

felmoftan sa...

5. Jag förutsätter att du känner igen situationen när man kommer på en fantastisk dräpande underbar och kvick replik på någonting någon sade till en fem minuter tidigare. Då mumlade man någonting dumt, men hade man bara kommit på det när det gällde...

Tanja vet mycket väl att det där heter esprit d’escalier, men vill inte vara ett elitistiskt äschhål som jag.

Charlotte W sa...

Ajajaj vilka svåra frågor...det dröjer minst till i afton innan jag fixar dem.
Reaktioner på dina svar: fortfarande MTIV & hiphop! Är det inte dags för nåt nytt snart? Jag noterar i alla fall att jag känner till fler än hälften av de artister du räknar upp, och en av dem (Amy Winehouse) lyssnar jag på själv, så jag är en hyggligt with it tant. I övrigt: Sorgernas Belladonna är en film jag lägger på minnet (men Sommarnattens leende? jag är besviken på dig Tanja :), you + me + mp = sant (öh?). Och dina söndagsskoleerfarenheter verkar precis hur intressanta som helst. Min egen attityd till människor som tror sig göra saker för att Gud vill det präglas emellertid nog mest av skräck.

Charlotte W sa...

Oj, råkade skriva MTIV istället för MTV.
Men det var inte det jag skulle säga utan "Fröken, jag har en fråga! Det gäller det där med pojkbandet. Vilken ålder ska medlemmarna vara i för att bandet ska kunna kvalificeras som pojkband? Jag menar, gäller bara filmstjärnorna så som de såg ut före 25 års ålder typ, eller?"

Anna Svensson sa...

1. Vad får dig att känna dig levande?

2. Om du skulle ha hand om sossarnas valkampanj nästa val, vad skulle din slogan och det allmänna budskapet vara?

3. Vad är din inställning till sexliberalismen?

4. Vad skulle du göra om du var osynlig?

5. Vem är du i Xmen?

Maria Carlsson sa...

Nu jävlar

1. Vad är det hemskaste en terapeut kan göra mot en patient?

2. Vad gör du när du är ledsen o behöver muntra upp dig själv?

3. Vem ska spela dig i filmen om ditt liv?

4. Om du fått leva i en annan tid - vilken tid skulle det vara?

5. Vad är, enligt dig, det största hotet mot demokrati idag?

Tanja Suhinina sa...

Charlotte: Jag tror vi får satsa på det mest omfattande definitionen av pojkband. Så de behöver nog inte vara ruskigt unga, däremot väldigt välutvalda för att täcka så många kvinnliga fangrupper som möjligt.

Charlotte W sa...

Färdig! (Jag hann svara innan jag läste ditt svar på min fråga.)
http://kamfertext.blogspot.com/2008/06/jag-gr-som-jag-blir-tillsagd.html

Sliven sa...

1. Om du var en varelse i Tolkiens Middle Earth, vad skulle du vara och varför?

2. I EU-parlamentet är man lite sugen på att registrera alla bloggare och deras åsikter för att hålla koll på dem. Vad tycker du om det?

3. Bör man, enligt dig, välja PS3, Wii eller en rask långpromenad? Varför?

4. Inte mindre än tre (3) nya terminatorfilmer sägs vara på gång. Flipp eller flopp?

5. Filmkritikern Hans Wiklund uttalar sitt förakt för kvinnor som gillar Sex and the City. Borde man tvångsmata honom med cosmopolitans?

Tanja Suhinina sa...

Anna:
1. Finns det någon film/bok/motsvarande som varje gång du ser/läser/motsvarande den får dig superinspirerat på "ja, det där livet skulle man ju leva egentligen!" och så går det över snart.
2. Finns det någonting du gör nu och gillar och så, men du vet att du kommer skämmas över det om 20 år?
3. Tror du på spöken?
4. Du får i uppdrag att designa en egen kollektion mensskydd och helt fria händer. Vad gör du? (Designa som i både ta fram en helt ny sorts mensskydd och det rent estetiska, du har naturligtvis alla möjligheter att samarbeta med andra varumärken och så)
5. Vilken av följande tycker du är mest WTF? http://www.veckorevyn.com/sex-och-karlek/artiklar/2008/hans-morka-hemligheter/index.xml

Maria:
1. Tilltalas du av tanken att dö en heroisk död för att få gator uppkallade efter dig och hamna i historieböckerna?
2. Filmer inleds ofta med en dialoglös scen som ska sätta stämningen samtidigt som man kan ha förtexterna över den. Panoramakameraåkning, någon som kör bil, du vet nog vad jag menar. Fråga - hur skulle den scenen se ut i en film om ditt liv?
3. Vilken klyschig idyllisk barndom önskar du att du hade haft?
4. Du verkar inte tycka att SatC motsvarar den hajpen och det ryktet den fått. Hur skulle du tycka att en serie som faktiskt motsvarade hajpen och ryktet skulle se ut?
5. Vilka värderingar tycker du man ska förmedla till barn genom kultur som riktar sig till dem?

Tanja Suhinina sa...

Sliven:
1. Maskeradkläder för kvinnor heter numera ofta "sexig [någonting]" och ser ut därefter. Kom på en nyskapande sexig maskeraddräkt på ett ännu outnyttjat tema (för män, kvinnor, barn eller unisex spelar ingen roll).
2. Hade du någon uppfattning om hur du ville leva som vuxen när du var barn? Hur hade du reagerat om du vaknade, säg, imorgon, och insåg att du levde din barndomsdröm?
3. Jag tycker att det är roligt att lagar, mätenheter, växter (de latinska namnen) och sjukdomar ibland uppkallas efter människor. Vad skulle du vilja få se ditt namn på?
4. Finns det någon film/bok/motsvarande du verkligen tycker om men inte vågar rekommendera till andra människor (i alla fall inte särskilt ofta)? Varför då?
5. Om du fick spökskriva sån där "tre saker killar önskar att tjejer visste" till en tjejtidning, vad skulle de vara? Svar med tjejtidningsformuleringar uppskattas.

Anna Svensson sa...

Tack för svar! Du menar Rouge i Xmen. Det är jag haha! Har svarat nu http://annasvensson.blogspot.com/2008/06/allt-du-vill-veta-om-mig-och-om-killar.html
ÅH vad jobbig VR-texten var!

Anonym sa...

Det här inlägget ger mig ont i scrollfingret.

1. Vem är din fiktiva hjärnskrynklaridol?
2. Vad är ditt bästa ryska ord?
3. Vad är ditt bästa svenska ord?
4. Om du fick ge alla svenska kvinnor en sexleksak, vilken och varför?
5. Om du var tvungen att titta på ett sportevenemang för varje tv-program eller film, vilken sport skulle du välja?

J sa...

(Du kan få stoppa in en manlig sexleksak också, jag tänkte mest att du skulle ha ETT svar, EN grej, och killar och tjejer vill generellt ha olika sexleksaker. Men jag gillar att det nu finns en pärlig leksak för killar att matcha rabbiten.)

Anonym sa...

Stoppa in! Hah, jag är rolig när jag är trött.

Bobbi sa...

Apropå svaret på frågan om ditt bästa svenska ord; jag tycker du har myntat ett oerhört förnämligt uttryck i "bu-knull-hu" - det går att använda lite när som helst och livar alltid upp! ^^

Charlotte W sa...

Ett annat fint ord Tanja myntat är "fucktastic". Men det kanske inte kvalificerar som svenskt...:-)

Anonym sa...

Ååå jag vill ju ha mina frågor! Plz! =)

Tanja Suhinina sa...

Hihi, bu-knull-hu är ju så roligt. men fucksatstic kan jag verkligen inte ta åt mig äran för.

Julia:
Förlåt, har varit lite upptagen på sistone.

1. När du tänker tillbaka på grundskolan, vilket moment får dig att tänka "VARFÖR gjorde vi det där, egentligen?" mest?
2. Bästa rätten om man crossovrar ryskt och svenskt kök?
3. Vilket obskyrt kulturfenomen skulle du vilja se bli hypermainstream? Motivera.
4. Om du fick drömma helt fritt (vilket du faktiskt _får_, nu när jag tänker efter), vad skulle du vilja få Nobelpriset i och för vad?
5. Bästa löpsedeln (verklig eller fiktiv)?

Anonym sa...

Det är OK, jag förlåter dig. Kanske. Sover på saken.

Sliven sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sliven sa...

Better late than never

^_^