lördag, september 24, 2011

V.38 - Artemis och Apollon

Jag sa ju tidigare att jag ville blogga ställningstips, och det var planen, och så skulle jag till och med rita riktiga illustrationer. Sen kom opponering och så, och nu känns det som att jag inte riktigt kommer hinna blogga det här om jag inte gör det nu. Så vi kör xkcd-stilen.

När man pratar ställningar är det nästan underförstått att man menar penetrationssex mellan benen på en tjej. Det finns en officiell namn(siffer)given oralsexställning. Ställningar för handsex pratar man aldrig om. Handsex är en sexform som jag tycker att det inte talas tillräckligt mycket om. Man kan ha handsex när man ligger, står eller sitter på många olika sätt, så det är inte konstigare att snacka handjobställningar än knullställningar, egentligen. Jag tänkte berätta om två (av många) personliga favoriter, fast generaliserat och utvecklat, så ni behöver inte föreställa er just mig i alla situationer om ni inte vill.

Figur 1

Figur 2

Enligt Flashback-nomenklatur heter väl den första Flip Vertical Cowboy Handjob och den nedersta Cowgirl Handjob. Båda hade också kunnat heta If I Only Had a Dick. För enkelhets skull kan vi döpa dem till Apollon (fig. 1) och Artemis (fig. 2).

De här två ställningarna har en gemensam fördel gentemot många andra sätt att ge kille handsex på - killens penis hamnar ungefär där på tjejen där hennes kuk skulle sitta om hon hade en. Om man som tjej går igång på tanken att runka sin egen kuk är ställningarna super. Om man inte bryr sig om just den biten är det fortfarande väldigt ergonomiskt vettigt jämfört med många andra vinklar man som handarbetare kan hamna i.

Jag har tidigare bloggat om att tjejen får en ruskigt trevlig utsikt när hon rider. Det får man i Artemis med. Kör man Apollon kan man få den hajpade utsikten för killen när tjejen rider - och fatta att hajpen har sin grund. Tycker man att den man ligger med är sexig så får man bra utsiktsplats. Är det hett att se fin snubbe njuta av det man gör med honom? You betcha!

Har man väl hamnat i Apollon är den riktigt lätt att variera. Killen kan luta sig framåt och kyssa eller smeka tjejen. Eller så kan han luta sig bakåt och smeka hennes lår och kön. Han kan sitta ner, eller resa sig lite. Som tjej kommer man i Apollon jättebra åt pungen och rumpan, om de ska ha extra uppmärksamhet. Tjejen kan också hyfsat lätt resa överkroppen så hon kan växla till avsugning.

Båda ställningarna är utmärkta lägen för moneyshots, om man gillar sånt. I Apollon har tjejen bra läge att styra var hon vill ha saten - i munnen, på brösten, i ansiktet, på kudden och hela väggen bakom. Vill tjejen inte få kladd på sig går det också att ordna. Och i Artemis är det liksom payback time, på det bra sättet. Gillar man tanken på sperma mot hud är det här ett bra tillfälle att växla mottagare.

Jag tycker helt enkelt att de här två grundställningarna är super. Båda är väldigt lämpade för den moderna aktiva kvinnan, de är enkla att ta kommandot i (hur dominansladdat det blir är upp till var och en) och man får mycket visuell feedback på att det man gör känns bra. Dessutom får man leka att man har snopp, och att den sitter på ett bekvämt ställe för kroppen. Win!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Ja! Tack! Så jävla bra tips! Brukar rätt ofta ha handsex, men då för det mesta i en slags missionär där han står lite på knä mellan mina ben. Också det väldigt ergonomiskt och bekvämt förstås. Dessutom kan jag också smeka mig själv under tiden och det brukar gå förvånansvärt lätt för mig att tillfredsställa oss båda två med händerna på samma gång.

(Hihi captchan är "frapollo".)

Tanja Suhinina sa...

PMB:
Så lite så! Alltså, att runka av och smeka klitoris samtidigt, det är lite som den där leken när man ska klappa sig på huvudet och (sådär i cirklar) på magen samtidigt. För min del, i alla fall. Känner mig asduktig när jag lyckas.

Mattias S sa...

Artemis är liksom trevlig på många sätt.
Man kan t.ex. sitta så att fittan ligger mot kukroten och klitoris är tryckt mot skaftet på kuken vilket ger tjejen den typen av stimulans samtidigt.
Vilket kan vara härligt i sig eller förhöja känslan av att det är sin egen kuk man runkar.

Mattias S sa...

Och sen ska jag kanske inte glömma att prata om kukbärarens upplevelse heller, att känna en kåt, aktiv fitta mot kuken är härligt.

Tanja Suhinina sa...

Mattias S:
Jajusste, det är asoptimalt om man vill gnugga klitoris mot/med penis.
För övrigt har jag ärligen inte riktigt reflekterat över hur ställningarna upplevs av mannen. Typ, eh, har aldrig klagat? Hoppsan.

Mattias S sa...

Då kan jag ta och skriva lite mer om det.
Det är stor skillnad på om någon runkar/smeker kuken för att göra det skönt för mig eller för att uppleva känslan av att det är sin egen kuk.
Känslan när den används som om det inte är min är ju mycket intressantare, att bara gör det kuk-skönt är jag rätt duktig på själv. Haft många års träning, hö hö hö. (comic relief gör det lättare att skriva om så här personliga saker)
Det är så härligt att ta del av det uttrycket. Att ens egen kroppsdel känns som en förlängning och en del av den andra personens varelse.
Det är härligt och rent visuellt vara sanslöst sexigt.
Det kan också vara kul och lekfullt.
Jag tycker också det är kul/intressant/sexigt/skönt att själv smeka kuken men på ett sätt som om det inte var ens egen.

Anonym sa...

Tanja: det där med magen och huvudet fixar jag inte alls, kuk och klitoris däremot galant. Men det är förstås lite mer spännande och givande. :)

Mattias S: jätteintressant att ta del av en killes syn på detta! Jag satte mig några gånger grensle över ex-pojkvän och lekte med hans kuk som om den var min egen men han var sådär "åååh, sluta, usch" och efter det har jag aldrig prövat igen, inte heller med någon annan. Har väl tänkt att det blir något sätt homoerotiskt och därmed inte uppskattas av killar. Nu ska jag definitivt pröva igen!

Mattias S sa...

peachmebaby: Att många killar tycker det är homoerotiskt och ser det som någonting negativt förvånar mig inte.
Homoassociationer är någonting de flesta har rätt stora problem med tror jag.
På samma sätt som anal njutning är helt off limits kan jag se att den typen av kuklekar inte uppskattas.
Men om du har någon mindre homofobisk kille att ha sex med så kör på! :)

Tanja Suhinina sa...

Intressant att läsa er diskussion! För mig är nog huvudbehållningen ändå främst utsikten jag får och att jag bekvämt kommer åt att smeka med andra handen och kyssa.

Anonym sa...

Mattias: anal njutning är inget tabu för honom överhuvudtaget, och igår då vi hade sex och jag lade mig ovanpå honom i ett slags omvänd missionär och bara pressade mitt underliv mot hans rumpa så blev han alldeles till sig av upphetsning, så jag tror definitivt inte att den homoerotiska faktorn är något som ens finns i hans medvetande. Bara att köra då med andra ord! :)

Det är väldigt skönt med killar som är avslappnade och kan ta emot njutning också på mindre konventionella sätt utan att förfalla till homofobi. Att man som heterosexuellt par har sex där mannen får ta emot anal njutning är ju inget som har med homosexualitet att göra överhuvudtaget. Homofobi är så jäkla trist och har enligt min uppfattning att göra med osäkerhet kring den egna manligheten.

Tanja: själv har jag problem med att tex rida eftersom jag tycker att det känns obekvämt att han då kan betrakta mig på avstånd så att säga. Alltså jag har inga problem med ögonkontakt/att bli betraktad i missionären (eller jo, men inte lika mycket), men då avståndet blir större mellan oss känns det genast obekvämt av någon anledning. Konstaterade dock igår då det var jag som var ovanpå honom och inte blev penetrerad utan istället liksom låtsades penetrera honom att jag då inte hade några problem med att betrakta honom och bli betraktad själv. Funderade sedan på om det hade något med skillnaden mellan att ge och få att göra, eller ta och bli tagen, att jag då jag blir penetrerad på något vis känner mig i underläge. Svårt att förklara riktigt, men du kanske förstår hur jag menar. Jag hittar inte riktigt orden nu fast jag hade en klar tanke om det tidigare i morse.

Mattias S sa...

Tanja: När du säger "komma åt att smeka" vad syftar du på då?
Smeka vem och var?

Peach: Det verkar vara en kille med smak för livets goda! :)
Kör på bara och lycka till!

Tanja Suhinina sa...

Smeka min partner. Kanske inte på tårna, men kanske på magen!

Lovisa sa...

Jag kan bara se en av bilderna! Tror det är Apollon som fattas.

Och apropå ställningsnamn hade jag och mina syskon som högsta nöje ett tag att komma på roliga sådana. Ett par favoriter är "den glupska ugglan", "krabbfiske" och "en illvilliga ålen". Får starta en tävling på vecka 6 för att illustrera dem, haha!

Tomas Antila sa...

JA!!! Jag älskar Artemis! Klart hon är On top! Och klart att hon är en teckna figur, jag kan bara runka till sånt!:D

Finurliga namn för övrigt! Och kanske finns det intresse för en oheteronormativ kama sutra? (som typ inte bara är gay)