fredag, november 05, 2010

Om samtycke på Newsmill.

Jag har skrivit mer om det här med "folk som tycker man ska ha samtycke har konstigt sex" på Newsmill. Gå och läs!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Problemet är ju inte det du skriver. problem är att lagen gör att vilken kvinna när som helst kan fälla en man i domstol. Om de någonsin har haft en sexuell relation... Och redan idag så fälls massor av oskyldiga killar.

Vad tycker du en man som är oskyldig skall göra om han blir anklagad och vet att han kommer att fällas. När han vet att han inte kan lite på rättsammhället eller polisen? Vad tycker du han skall göra då ? Det hade varit en intressant könsanalys.

Ia sa...

Det var en bra artikel. Mycket bra.
Anonym: Sluta spela idiot.

Ia sa...

Dvs. jag menar att juridiskt är det inte säkert att en samtyckeslag är önskvärd, men det är inte heller så att alla män som hamnar i domstol kommer att fällas på löpande band. (Se England; samtyckslagstiftning men låg procent fällande domar. Lägre än här.)

Fredrik Stangel sa...

@Anonym: "Problemet är ju inte det du skriver. problem är att lagen gör att vilken kvinna när som helst kan fälla en man i domstol." Detta påstående stämmer inte, uppenbart för alla med även den mest rundementära insikt i rättskunskap.

"Och redan idag så fälls massor av oskyldiga killar." Källa på detta extrema påstående? Något som helst indicium?

Anonym sa...

Fredrik, att förse dig med länkar är ju helt meningslöst så jag, besparar mig den energin idag. Men Googla oskyldigt dömd o våldtäckt. Kan ju var ett tips för en genusblind.

La, jag gillar dina argument. Lysande!....

Ia sa...

Anonym, det var du som sa att "problem är att lagen gör att vilken kvinna när som helst kan fälla en man i domstol". Tror du på det själv?

Anonym sa...

Well La, vi kan ju gör ett experiment. Ge mig dina kontaktuppgifter så skall vi se hur svårt det är för mig att fälla dig för våldtäkt. Är du kvinna så är det naturligtvis omöjligt. Är du man, så är jag säker på att det börjar kännas obehagligt när du inser att en helt främmande person antagligen skulle kunna sabotera hela ditt liv bara genom falska anklagelser. och där du också antagligen skulle kunna bli fälld.

Du kan ju jämföra med händelser i USA där en massa svarta män blev oskyldigt dömda. Där kom man fram till att nästan HÄLFTEN !Var oskyldigt dömda, m h a dna teknik.
Och när nu synen på män i samhället i stor grad går ut på att män är svin och att alla män kan våldta så börjar vi hamna i samma situation. Särskilt med den här lagändringen.

Länkar finns, men orka leta till några som inte bryr sig överhuvud taget...

Fredrik Stangel sa...

Anonym: Inte en enda länk från en Google-sökning på "oskyldigt dömd våldtäkt" indikerar att fler personer skulle dömas mot sitt nekande för våldtäkt än för något annat allvarligt brott. Du kan alltså sluta prata om "länkar", för några sådana kan du tydligen inte presentera.

Anonym sa...

Fredrik, nu får du skärpa dig. De som sitter inne idag för väldtäkt så påstår 50 % att de är oskyldiga. Det påstår inte jag. Så du påstar att det är så i alla andra "alvarliga" brott. Okej, men då kan ju du börja presentera lite länkar som stödjer det...Lycka till.

Fredrik Stangel sa...

Att folk döms mot sitt nekande är inte samma sak som att folk döms oskyldiga.

Anonym sa...

Problemet med debatten verkar vara att pro-samtyckeslagsanhängarna och con-samtyck... egentligen diskuterar olika saker.

De som är för verkar syfta på någon form av uttalat eller tydligt visat samtycke. Då blir lagen som det sades oanvändbar eftersom ord fortfarande kommer stå mot ord.

De som är emot verkar ta iden om kontrakt bokstavligt. Ett stycke papper, ett par underskrifter (vittnen?) och ett vänligt handslag innan man kan börja fumla runt. Mig veterligen syftar förslaget inte på skriftliga kontrakt så då blir motargumentet överflödigt.

Därför kommer debatten av naturliga skäl ingenvart.

Tanja Suhinina sa...

Alla anonymer: använd hemskt gärna alias så ni går att skilja åt.

Anonym:
Min text behandlar just argumentet att samtyckeslagstiftning är sexualfientligt. Min text behandlar inte de övriga argumenten i debatten.Jag hade kunnat bemöta det du säger om oskyldigt dömda, men det har andra gjort åt mig.

Anonym:
Håller med om att olika saker menas. Undrar varför knullkontraktet fortsätter återkomma i debatten.