fredag, november 12, 2010

Vinnare i Genusnytt-tävlingen - och ny tävling!

För en vecka sedan utlyste jag en tävling som skulle motivera människor att söka upp information jag var intresserad av, men inte kunde hitta själv. Det är dags att summera. And the winners are...

Mina - som verkligen verkligen försökte och hittade inlägg om hur man DO-anmäler och ringer/mailar folk med ansvar i en kommun som ägnat sig åt könsensidig verksamhet.
Jag (Tanja, alltså) - som kom på att det funnts drajv om att skriva ut flyers.
Anonymus Maximus - som hittat tips om DO-anmälning av tjejkvällar.

Alla vinnarna kan maila mig på tanja.suhinina@gmail och säga vad de vill ha för tema på sitt pinupp- bokmärke. Jag vill också ha kontaktuppgifter så jag kan skicka det till er.

Men nu... nu! MER TÄVLING!

Av en del av kommentarerna till inlägget med tävlingen har jag fått fram att jag tydligen är en person med dålig attityd mot män och även antydningar på att jag inte strävar mot riktig jämställdhet utan bara vill ha det bättre för kvinnorna. Allt var ganska otydligt formulerat, men det är i alla fall så jag uppfattade anklagelserna. Så vill jag givetvis inte ha det. Jag vill givetvis inte vara en hemsk människa. Men jag skulle behöva lite hjälp med konkreta exempel på var jag gått fel och vad jag borde jobba på.

Så nästa tävling är att hitta inlägg i min blogg!
  1. Läs min blogg!
  2. Hitta inlägg där jag hävdar att det är/vore positivt att/om kvinnor tar/tog över världen och all makt. Eller inlägg där jag uttryckligen hatar män. Eller inlägg där jag propagerar för mansförtryck.
  3. Posta länk/citat/motivering i kommentarerna till det här inlägget.
  4. Bli godkänd (av mig, och andra kommentatorer får gärna säga vad de tycker).
  5. Inkassera bokmärke!
Som sagt, givetvis är jag partisk och så. Men jag ska försöka vara så öppen jag bara kan, och jag vill gärna ha andra kommentatorers åsikter om ifall det är godkänt eller inte.

1-2-3-GO!

16 kommentarer:

Mina sa...

Tjohoo!

Jag vill ha ett Tom of Finland-inspirerat bokmärke med en tydlig sexualisering av männen som uppenbarligen hånglar med varandra för att kåta upp mig! Yes! Tack! (mailar dig adressen)

Tanja Suhinina sa...

AWESOME!

Anonymus Maximus sa...

Eftersom jag skulle bli Anonymus Minimus om jag lämnade ut kontaktuppgifter så räcker det med att bokmärksbilden publiceras på denna blogg. Den får bli mitt bokmärke för e-böcker, eller så sköter jag utskriften själv. Vore trevligt om bilden kunde vara en PNG eller annat lossless-format, men jag förstår om den blir för stor då.

Jag är ingen artist, så tolka detta som riktlinjer och inte som detaljkrav.

Motivet jag tänkt mig är ungefär som denna ("When you pirate MP3s, you're downloading communism"):
http://blog.erdener.org/archives/images/20060130-communism.jpg

Med följande:
1. En ung man (tonåring, precis som i originalet ovan)
2. En sorts demon som har handen på hans axel o.s.v. Demonen skall dock "se ut som en 50+ feminist" (dra på med alla fördomar - gammal, ful, butter surkärring).
3. Texten skall vara "När du läser GenusNytt blir du en BITTERFITTA".

Anonymus Maximus sa...

http://ablativ.blogspot.com/2009/03/25-fakta.html

"3. Det finns situationer när jag skriker "JAG HATAR MÄN!!!" och i princip menar det."

Alexander sa...

Jag tycker det låter konstigt att tillskriva just dig en negativ inställning till något av könen. Av allt att döma är du en av de minst diskriminerande och dogmatiska jämställdhetsivrare jag känner till. Det kanske inte lät som en komplimang, men det var menat så; jag tycker nämligen ofta att folk med något slags samhällspatos tenderar att tillämpa perspektivmässigt tunnelseende, och även om vi aldrig har haft några djupare diskussioner om något viktigt verkar det som om du är relativt bra på att undvika sådant. Respekt för det.

Men du måste vara mer försiktig med ditt usb-minne. ;)

Tanja Suhinina sa...

AM:
Du kan ju fortfarande vara Maximus, men nog inte Anonymus.
Vi fixar det på nåt sätt!

Hm. Ja. Det står i alla fall att jag hatar män där. Ja. Okaydå.

Alexander:
Tack!

Ylva sa...

Wow! Mer tävling! Jag gör ett försök:
I inlägget från 29 feb 2008 samt i det från 20 jan samma år uttalar du dig högst föraktfullt om två manliga författare. Däremot den 27 maj, även detta 2008, skriver du om Nina Hemmingsson i ordalagen "Dessutom är hon så bra att det inte är någon fara om det blir lite för mycket.". Utifrån detta underlag förundras jag över dem som kan säga något annat än att du förtrycker män och vill se ett matriarkat.

Anonymus Maximus sa...

"If you give me six lines written by the hand of the most honest of men, I will find something in them which will hang him." - Cardinal Richelieu

Ett bokmärke räcker.

Anonymus Maximus sa...

Ylva: Inget du skriver visar på att Tanja sågade de båda manliga författarna därför att de var män. Tänk efter själv: Skriv två recensioner av valfria böcker - en skriven av en man, och en annan av en kvinna. Är du då en mans- eller kvinnohaterska om du inte ger böckerna precis samma betyg och har exakt samma ton i båda recensionerna?

Tanja Suhinina sa...

AM:
Jag tror att Ylva bara VERKLIGEN vill ha ett bokmärke.

Johanna Sjödin sa...

Är man feminist hatar man per definition män, går det att vara mer konkret? Jämför med nazister, du skulle knappast begära av mig att hitta bevis för att de hatar vissa grupper, eller hur?

Jag röstar för att du antingen hatar män eller är en självhatande kvinna :-)

Anonymus Maximus sa...

Johanna: Huvudet på spiken. Tanja har ingen penis, och om hon har en så har hon inte bloggat om den.

Vad mer behöver sägas?

burn the witch! burn her! ...

Tanja Suhinina sa...

Jag twittrade faktiskt om min penis så sent som igår! http://twitter.com/#!/swussian/status/3831732277088256

Ylva sa...

@AM: alltså… jag vet. Jag hoppades att ingen skulle lägga märke till att Tanja inte är en manshatande feministsubba egentligen. :/

Anonymus Maximus sa...

Hypotetiska penisar räknas inte.

Ej heller penisar som sitter fast på någon annan, även om du hävdar äganderätt.

Ej heller penisar som har suttit fast på någon annan men som nu inte gör detta på grund av tidigare nämnda påstådda äganderätt och kniv eller motsvarande.

Jakob sa...

Hittade ett inlägg märkt "DÖÖÖÖ" och blev hoppfull, but alas. Kan man muta till sig ett bokmärke?

Tack för tipset om Sex at Dawn btw, bästa boken i år!