söndag, februari 28, 2010

Den som hittar mellangården får ett halvt kilo guld.

Men för i helvete, RFSL.

Seriöst.

Ni, av alla!

RFSL har i dagarna lanserat en sida som heter Sexperterna. "Sidan riktar sig främst till HBT-personer som bor, sexar och lever i Stockholm."

Det låter ju fint. Det är sexinformation ur perspektiv som inte är heteronormativt. "Sweet", tänker man och klickar på rubriken Skönare sex. Underrubrukerna kommer upp - Konsten att slicka fitta, Konsten att suga kuk, Bakvägen till njutning och annat som på rubriknivå känns flera tiopotenser mer sexpositivt än vad man oftast får se i populära media. Det är trevligt fram tills att man börjar känna en viss underförstådd läsekrets och attityd. Och då menar jag inte ens det något inbyggda dominans/underkastelse-tänket när de beskriver rimming respektive påstättning:
Det häftiga med rimming är att det finns en dubbelhet. Man kan slicka en röv för att visa sin undergivenhet, tacksam att få serva sin master, men det kan också vara ett sätt att mjuka upp personen som man snart kommer att dunka på. Oavsett varför och hur du gör det, njut av det.
Jag tänker faktiskt den här:
En annan lite bortglömd del av kroppen är mellangården, området mellan pung och röv.
Ja, okej att jag hittar den här meningen under rubriken Glöm inte P-punkten!, men det här är faktiskt den enda beskrivningen av en mellangård som finns i texten, och med en sådan karta skulle jag haft svårigheter att hitta mellangården på en person som saknar det manliga paketet. Jag hittar inte heller någonting om att man kan stimulera slidan indirekt genom mellanväggen. Sådana alternativ nämns senare i Din kropp/röven, men det är talande att de tappas bort i Skönare sex. Det där om att aldrig gå från rumpan till fittan utan att byta kondom eller vidta nån annan åtgärd hittar jag inte över huvud taget.

Jag läser vidare om hur man gör sexet skönare. Jag kan köpa att analsex är det man primärt pratar om under rubriken Glidmedel, men att det finns en rubrik för Fisting utan att det i tillhörande texten ens nämns att man kan föra upp handen i någons fitta, det är faktiskt oförlåtligt. Ja, de nämner denna möjlighet under både Din kropp/Säkrare sex med fittan och Skönare sex/Konsten att slicka fitta, men faktiskt just nämner - det finns ingen utförlig beskrivning av fittfisting som jag har hittat. Det finns ingen lång förklaring på att man ska ta det lugnt och långsamt öka antalet fingrar.

Sen rullar det liksom på. "Om det nyss gått för den som pissar kan urinen innehålla rester av sperma" står det under Skönt kinky, och man råkar tappa bort vulvan när man pratar om områden man kan använda en vakuumpump på.

Jag skulle säkert kunna läsa vidare och hitta fler tillfällen där det underförstås att det är snubbar man pratar om, eller kanske hitta nåt där fitta underförstås (och nej, de två felen skulle inte ta ut varann), men jag har lite bättre saker för mig och är tillräckligt irriterad som det är. För när typ Cosmopolitan eller Slitz failar är det betydligt mindre inke okej än när RFSL har ambitioner att göra saklig och kaxig informationssida och snubblar på så onödiga detaljer.

Gör om, gör rätt?

Ja, precis som ni tror har jag superviktig tenta på tisdag. Därav allt postande. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,


PS - 1 mars
Jag mailade ett "bra jobb, men WTF?"-mail till sidansvariga igår och fick en förklaring, som de nu också har lagt upp på sidan.
Sexperterna.com skapades genom finansiering av hiv-medel, och kvinnor som har sex med kvinnor (KSK) är inte en av de prioriterade grupperna för hivmedel enligt Socialstyrelsen. Vi kände ändå att vi vill släppa en sida som inte bara snackar om sex mellan mellan killar utan även riktar sig KSK. Eftersom vi inte får använda pengarna för detta görs allt av det arbetet volontärt – och sexualhälsa för KSK har därför hamnat en aning i skymundan för allt kuksex.
Nu känns det genast mycket bättre!

10 kommentarer:

Julia sa...

Det är som att man är tillbaka på nivån bögerier är förbjudna men inte flator, för kvinnor har ingen egen sexualitet och har alltså inget intresse av att göra saker med varandra.

Good lord.

korven sa...

haha ja herregud tänk om någon skullle försöka fista en med knuten näve pang på. Usch usch. Mycket av det som beskriv i texten är ju bara skönt om man är försiktig. Och är man det kan man ju nå oanade höjder. Synd att det är så tabubelagt och framställs som ngt man bara kan göra inom hbt-världen... I ärlighetens namn. Jag älskar en massa av det som togs upp i texten, och jag är hetero. Ska jag uteslutas då?

När ska man börja se individen och inte könet... och som du sa RFSL av alla... Ska de börja generalisera?

Tanja Suhinina sa...

Korven: Jag har inga problem med att det är HBT-publik hemsidan riktar sig till, RFSL är faktiskt en intresseorganisation. Jag tycker inte riktigt de framställer det som att heteros inte skulle kunna ha nytta av infon. Däremot får man en känsla av att HBT = bögar. Där är det liksom inte okej, tycker jag.

Tanja Suhinina sa...

Och jusstja, det är så bra att vara trög och inte se det uppenbaraste - penetrationssex i fittan? Nä, HBT-folk gör inte sånt. Alternativt - det är så uppenbart hur man gör att vi inte behöver skriva om det.

AAAAAAAAAAAAAAAAARGH!

korven:
Om det där att man vid vissa sexformer bara måste skriva ut att man ska va försiktig och båda måste vilja - http://ablativ.blogspot.com/2009/10/manga-kommentarer-om-sex-och-samlevnad.html

Grovt Initiativ sa...

hahahaha! jag som just tokhyllat.

Tanja Suhinina sa...

Jag hade också hyllat om det stod att sidan riktar sig till män som har sex med män.

b8q sa...

Mellangården ligger väl för jösse namn mellan Sörgården och Norrgården? ;-P

Tanja Suhinina sa...

Ha. Ha. Ha.

Anonym sa...

http://www.physorg.com/news186681149.htmlb
Skinput turns your arm into a touchscreen (w/ Video)

motarbeta diktaturer så man blir "värdefull"

korven sa...

Jo fast det enklaste vore väl att man inte delade in i VI/DEM i alla de fall där alla skulle kunna inkluderas? Jag menar åt båda håll för allas skull.