måndag, oktober 05, 2009

Varför sex är coolt

"Jag ska bara prova en grej... och en till grej... och det här... orka rita om. Orka skaffa bra scanner som och duglig skärm. Det här funkar nog. Goodenough!"

Jag har dragit det här för några kompisar förut, och då har jag inlett med "nu ska jag förklara varför sex är coolt!". Helt enkelt för att jag just hade lyckats formulera vad det är jag länge tyckt varit så häftigt med sex, och nu skulle förklara för folk som kanske skulle förstå. Jag nämnde det litegrann i radiointervjun som ska sändas imorgon, men vet inte om det kom med i den färdigklippta versionen. Hur som helst tycker jag att ni ska få läsa det här först.

Jo, det som är häftigt med sex är att man fjärrstyr någon annans kropp. Jag tycker det är hur obegripligt ballt som helst. När jag låter någon ha (bra) sex med mig är det ungefär som om jag kopplade in en sladd i nacken som lät personen att via en kontrollpanel styra min kropp utifrån, som om partnern fick access till alla mina nervbanor och jag överlät honom kontrollen över min kropp samtidigt som jag är kvar i den. Det allra häftigaste är nog att partnern kan få min kropp att göra saker jag inte kan få min kropp att göra. Det är stort. Det är svindlande. Det är sjukt jävla häftigt.

Och om det där är häftigt, gissa om jag tycker det är oändligt coolt att jag kan göra samma sak tillbaka!

Jag är ingen cyberpunkdåre, men jag är tillräckligt fascinerad av kopplingen kropp-maskin för att efter en veckas praktik på Hörsel- och balanskliniken nästan se fram emot att bli gammal och få hörapparat. Insikten att sex faktiskt går ut på att fjärrstyra varandras kroppar får det att pirra i magen på samma sätt som all kroppsförlängningssymbolik som kan läsas in i japanska serier om småungar som kör gigantiska robotar. När myset lyfter i sex är det som om någon har kommit åt på-knappen; lampor tänds, ett pip, fläktarna börjar surra. Det känns som en blandning av att plötsligt hamna i passagerarsätet och att dunka sin pilotpolare i ryggen och säga att han får flyga this baby... but not a scratch.

Sex är coolt.

V.S.B.

Bästa insikten någonsin. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Titta, jag ritat en ny, mycket mer illustrativ, bild.

12 kommentarer:

Julia sa...

Herregud vad bra uttryckt!

Tanja Suhinina sa...

Tack. Fatta att jag blev glad när jag insåg vad det rörde sig om!

Julia sa...

Jag tror jag vet - det är så att man typ tvärstannar i det man håller på med och undrar om man är dum i huvet eller ett geni eller både och.

Anonym sa...

Holy shit. Där försvann min nattsömn, nu lyckades du ju formulera en mötespunkt mellan allt jag tänkt på de senaste åren. Sex och cyborger.

Det som blir spännande med att se på det som ett insläppande av någon annan är att det förklarar hur kåthet och skills inte nödvändigtvis spelar roll för det där som faktiskt är bra sex. Vilket förklarar en del erfarenheter jag haft.

Mattias S sa...

Jag delar inte alls din syn på varför sex är coolt men jag tycker väldigt mycket om din syn på det och det var en lite intressant och sexig aspekt på det hela. :)

David sa...

DU HAR SÅ JÄVLA RÄTT!!!! Omg

Also, bilden. Sammanfattning av alla bilfärder jag någonsin varit med på.

Mattias S sa...

Och den där tanken blir bara ännu sexigare och coolare eftersom jag precis börjat titta på Neon Genesis Evangelion renewal idag... :)

Tanja Suhinina sa...

Brist: Mm, minsann. I framtidenkommer alla prata om Kinsey-rapporten, Hite-rapporten och Varför sex är coolt-inlägget. Det här är maaajor.
Jag tycker det är lite roligt hur den här synen hänger ihop med så mycket som det inte var menat att hänga ihop med. Typ hela grejen med tillit.

Mattias S:
Och varför tycker du sex är coolt då? =)
EVA!!!! EVA EVA EVA! Bästa serien. På allvar. Såg om den i augusti senast. Fortfarande bäst.

David:
Eller hur!

Mattias S sa...

Tanja: För att jag så starkt och intimt kan ta del och känna mig delaktig i någon annans känslor, framförallt njutning då. Typ, fast det låter så platt och tråkigt när jag sammanfattar det på det sättet, det är mycket coolare än det låter imo. :)

Ja, det är riktigt riktigt bra. Det var väldigt längesedan jag såg det senast så jag var liiite orolig över att det inte skulle vara lika bra som jag mindes det, men än så längre är det riktigt bra och det blir bara bättre om jag minns rätt. :)

Tanja Suhinina sa...

Mattias S:
Jo, det är också coolt. Jag tycker överlag det är spännande att någon annan kan göra så whoahäftiga saker med min kropp som _jag_ inte kan göra med min kropp.

Eva. Alltså, Eva. Den har följt med mig i sex-sju år nu. Jag har vuxit med den. Den har vuxit med mig. Jag ser nya saker hela tiden.

Mattias S sa...

Jo, det är lite coolt. Fast jag upplever det mer som att jag kan göra saker med andra än dom kan göra med mig. Vilket känns väldigt klyschigt i manlig prestationsbemärkelse. :)
Men det är helt otroligt coolt hur vissa saker påverkar mig på ett sätt jag aldrig någonsin hade kunnat föreställa mig innan jag provat. Hur otroligt skönt vissa småsaker kan vara och sådär.

Ja, Eva! Är du nyfiken på dom nya filmerna?
Jag har inte sett dom än, men hört att första filmen mest var gamla saker lite ompackat medan andra filmen skulle vara massa nytt och jättecoolt.
Och sen är det en spelfilm på gång också, jag vet inte om jag vågar hoppas på att det blir bra, men, det gör jag ändå. :)

Mattias S sa...

Och just det, jag reagerar väldigt starkt på den glada introlåten och hur den inte riktigt har samma stämning som serien. :)