söndag, oktober 25, 2009

RFSU kan väl ta böginfo i de särskilda bögklasserna som finns?

Ifall någon har missat det, det finns en särskild plats på SvD för äldre män som vill uttala sig om sexualundervisningen som sköts av RFSU.

Jag tycker det är intressant hur många av dem som är kritiska till RFSU:s undervisning efter att ha sett TV-inslaget hänger upp sig på just analsexet. Sammanfattning av invändningar mot analsex (hos dem som över huvud taget bemödar sig med att förklara vad som är så hemskt, det gör t ex inte Göran Skytte) är att analsex är överkurs (vaginalsex är grundkursen), onödigt, någonting som killar prackar på sina unga flickvänner, porrinspirerat.

Det är väldigt intressant att se hur alla dessa människor verkar missa en liten detalj - inte alla som sitter i klassrummen är hetero. Jag menar nu inte att analsex och homosexualitet implicerar varandra, men när man talar om att man ska bemästra kärleksfulla vaginala samlag innan man hoppar på avancerat vuxensex missar man sannolikt att ha tänkt på att en del av dem som sitter i klassrummen kommer forma par där det inte finns en fitta att vara kärleksfull i. Till exempel. När man målar upp scenarion med unga tjejer som känner sig tvingade verkar man inte heller ens tänka sig möjligheten att det kanske inte finns nån tjej inblandad.

Det är intressant hur analsex har gått från at vara så bög till så hetro. När hände det?

Det här är intressant och jag har hittills lyckats hålla mig borta från fyndiga -gate-benämningar på den här diskussionen.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Förresten. Kommer ni ihåg Fucking Åmål? Där fanns det en scen där pojkvännerna spelade ishockey tror jag det var, medan flickvännerna, systrarna, satt och tittade på. Jag vill minnas att jag sett just den scenen analyseras och omnämnas på feministhåll för att den belyste femininitet-maskulinitet-aktivitet-passivitet-parrelationsdynamik-tjosanhejsan. Jag hade också för mig att "läktarflickvän" var ett vedertaget begrepp. Det verkar inte vara så om man kollar Google och enligt reaktionerna från mina kompisar när jag anänt ordet. Nån som vill uttala sig?

7 kommentarer:

Sara Ödmark sa...

"Spelarfru" har väl kanske tagit över som ord med den betydelsen?

Anneli sa...

Jag tycker att det är lite fascinerande att man använder argument som "analsex är sånt som unga tjejer blir tvingade till av sina porrskadade killar" som argument för att man inte ska avdramatisera analsex och lära ungarna att det inte funkar som i porr och att man ska använda glidmedel.
Är inte lite hela poängen med sexualundervisning att guida de unga tjejerna (och killarna) så att de kan upptäcka sin egen sexualitet och inte blir tvingade till saker som de inte vill eller har koll på?

Tanja Suhinina sa...

Jag får spontanryck att försöka argumentera att en genomgång av hur man kanske bör göra om man ska ha analsex som noob borde snarare vara avskräckande. Liksom, det är ju en rätt omständig procedur ändå, om man vill bara sticka in den och istället måste hålla på med glidmedel och fingrar och kommunikation.

Anonym sa...

Efter att ha varit irriterad över svd ett tag gick jag särskilt in på din blogg idag för att se om du hade skrivit något om det här. Och Tanja levererar som vanligt! Funderar om du har något att säga om den idag-artikel om "Filip" som blev sexuellt utnyttjad av sin kompis, som var med typ igår. Inte lika upprörande idiotiskt som ledarsidans dravel men det kändes lite som ett Tanja-ämne ändå.
Tack för födelsedagshälsningen förresten!

/Anna tegburgaren

Tanja Suhinina sa...

Oj, nämen, det var inte igår!
Jag undrade lite hur fan de tänkte med att dra in soc på föräldrarna. För visst har man en massa plikt att se till att barn inte far illa, men vad hade föräldrarna med saken att göra?

Iggy D sa...

Problemet är kanske att det är en praktik som är nödvändig för ett fåtal men med stor risk att missbrukas av den stora majoriteten?

Anonym sa...

behovet for at se:)