onsdag, oktober 07, 2009

Mindre irritation

"Fem blad som sitter närmare varandra ger känslan av mindre irritation" säger de i Gilettereklamen. Va bra.

Annat irritationsmoment - sexualupplysningsprogram. Jag ser på Fråga Olle Dokumentär på webb-tv. Gud vet varför, för jag kan inte med Olle sen tidigare. Jag kan inte heller med Wendy som i dokumentärerna är den som åker runt och träffar folk. Wendy fnissar hela tiden och verkar tycka att allt är lite pinigt. Hon tittar rakt in i kameran och säger "jag vet inte vad jag ska säga". Tänk om programmet handlade om vad som helst som inte är sex. Godis, till exempel. Tänk en reporter i dokumentärserie om godis som uppenbarligen inte riktigt kan hantera att prata om godis, titta på godis eller äta godis inför kameran. Och tydligt visar att hon inte kan ta andras godispreferenser på allvar. Tänk dans, bilar, mode, vad som helst som inte är sex. Olle sitter mest och i Orgasmavsnittet utlovar orgasmtips, fast främst för kvinnlig orgasm, och det slutar i att heterokillar får en massa tillsägelser (ni vet, vi killar kan ofta vara för på) medan hetrobrudar antas uppenbarligen kunna läsa tankar och vara födda med bra runkteknik. Som vanligt.

Hela tredje säsongen av ZTV:s Sexuellt såg jag för ett par veckor sedan medan jag broderade handdukar åt ett par kompisar som just flyttat in i ny lägenhet och jag tyckte jag skulle pissa lite revir där. Det var faktiskt betydligt mindre töntigt, men det var fortfarande uppenbart hur vuxna människor inte kan prata sex, ens i ett program om det. Jag höll på att önska mig en atombomb i julklapp efter alla "lilla klitoris", men det fanns också tillfällen då tittarna fick vettig information, så ZTV är förlåtna.

Fråga Olle är däremot 100 % headdesk.

Jag vill inte säga "hur svårt ska det vara!?" för då kommer nån plötsligt dyka upp och föreslå att jag ska göra teveprogram om sex och relationer och jag hinner inte. Annars hade jag sagt det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

David sa...

inb4 att någon på SVT läser det här och ger dig ett jobberbjudande

Julia sa...

JAG VILL. Du kan få komma och vara gäst.

Oscar sa...

Shit. Är det FEM blad nu för tiden? När vi fick TV3 hemma så var det ju asflashigt med TRE! En kanske skulle ta att räkna ut hur många det torde vara om sisådär en hundra år framåt i tiden..?

cicci n sa...

du borde göra ett tv-program om sex och relationer. det finns snart inga ursäkter.

Elin sa...

Såg senaste Fråga Olle-dokun jag med, om otrohet och poly. Wendy går på swingersklubb i Danmark och fnittrar och tycker allt är lite läskigt och pinigt och avslutar hela reportaget med att säga "ja, det här var spännande, men det är ingenting för mig". Dvs det här var konstigt och jag är ju normal, men är ni onormala är det helt upp till er, för jag är okej med det.
Eller när hon intervjuar en trepartsrelation och hänvisar till henne och hennes kille.
Grym jämförelse med reportageserier om annat.

Och ja, var är orgasmsskolorna för hur man får killen att komma?