tisdag, april 07, 2009

Vårkänslor

Jag svarar på frågan om jag har vårkänslor i gårdagens Metro. Ser ut som en mupp gör jag också.

Dessutom var jag omnämnd i SvD igår, i en krönika av Lars Berge. Jag fick läsa den i förväg och korrade lite faktafel (typ att det stod att jag är 24, men jag fyllde ju kvartsekel nyligen), däremot lät jag Berge tycka vad han ville och behöll mina åsikter om att det jämt ska lyftas fram saker som att jag har "barnslig röst". Och att jag har tvåkommanoll. Det andra är nästan mer irriterande. Två komma noll, mycket viktigt att lyfta fram att jag är smart. Och psykolog. Och får man plats får man in Teknisk Fysik. Och "inget offer".

Apropå min synlighet i media håller vi på och diskuterar mycket yrkesetik i skolan just nu, vilket jag är helt för, men jag känner mig utpekad ibland. Typ i fallet Linda skriver om. Jag blir grymt avis på mina teknologvänner som slipper bry sig om sånt här.

För övrigt har Louise P svarat på mitt inlägg om det där stycket i hennes bok när hon låter sig verka oförmögen att se självklarheter. Inte nog med att hon missar min poäng och tillskriver mig åsikter när jag pratar om en slutsats B som är helt självklar om man är med på antagandet A, hon kan dessutom inte konstruera drinking games.

Förresten läser jag Pär Ströms genusblogg för det är ofta saker där som jag håller med om att det är puckat och ojämställt. Dessutom blir det lätt, om man är jag och främst umgås med vettigt folk, att tro att folk som dissar feminister som osexiga och no sense of fun inte finns på riktigt. I Ströms blogg blir man påmind om att de finns, så det är vettigt att lyfta fram dem ibland. Här är det t ex tjafs om att en studentförening tryckt upp tröjor med texten "jag vill dansa utan dina händer påmig". I kommentarerna får man veta att tafs inte är så farligt, att ha händer på folk är en del av parningsleken och det är tydligen dans med, feministerkan inte dansa, de som inte vill ha oprovocerad kroppskontakt på dansgolvet lider av beröringsskräck... osv.
Det jag tycker är tragikomiskt här är att Ström är någon sorts integritetsdebattör också. Det där med att slippa att främlingar lägger händerna på en när man dansar är väl sjutton just en integritetsfråga?

Och som vanligt, öh, har varit kass på att blogga på sistone. har inget nyskapande att säga. Vill ni höra nåt särskilt från mig får ni säga till så bloggar jag nåt jag inte tycker är nyskapande, men nån annan kanske. Puss!

4 kommentarer:

Caro sa...

åh tanja, jag blev alldeles varm i magen nu! jag är trogen läsare av din blogg, du är smart och ball, och nu kommenterar du en spin-off till min bebis! world is crazy!

jag pluggar konst i örebro. i början av året tryckte jag upp 150 st t-shirts till mitt konstprojekt JAG VILL DANSA UTAN DINA HÄNDER PÅ MIG, och kom sedan i kontakt med tatjana från genus och gav så 30 tröjor till tjejerna i lund inför deras revolution på nation-kväll... projektbloggen, om du är intresserad: http://jagvilldansautandinahanderpamig.blogspot.com/

Charlotte W sa...

Ser ut som en mupp? En tjusig mupp i så fall.

Αλεξανδρος sa...

Jag saknar mupparna ibland. :)

Fascinerande det där med integritet, kroppskontakt och övriga sociala koder och normer och vad som anses rätt och försvarbart i just vår kultur. Och hur stor vikt vi lägger vid hur (vi föreställer oss att) någon annan upplever det de gör som påverkar oss. Värt att fundera över länge.

Johanna Sjödin sa...

På den bilden var du dig lik :-) När du hälsade på mig i mars tänkte jag först att du kanske var Anna Svensson.