torsdag, september 27, 2007

tema:bibliotek

mässan
Imorgon åker jag till bok- & biblioteksmässan. Ska vara där under helgen, kanske fredag också. Kom förbi, träffa mig och Elin, stamma lite nervöst och uppskatta våra skills i att vara heta!

täby
Min pojkvän väckte mig idag med att recitera följande insändare i dagens DN

Biblioteket i Täby var ett av sommarens stora internskämt - det var i Täby kommun som bibliotek inte fick låna ut film av konkurrensskäl. Lokala videouthyrare var lika WTF som jag.
Så jag mailade och frågade vad dealen med nya böcker var. Det visade sig vara någonting mycket mindre dramatiskt och internskämtvärdigt - heeelt vanlig ekonomi. §54 punkt 6.
Och det är ju naturligtvis när man inte köper in nytt som det är rimligast att inte öppna den helt nyinköpta och fina filmavdelningen...

/asplund

Alltså. Venne. Jag är nor fel kvinna för uppdraget med tanke på min tidstypiskhetsfilofobi, att stora glasytor får mig att fnissa och att jag på allvar stör mig på att allt ser ut som ett jävla bibliotek. Det sistnämnda beror nog på att jag bor nära Södertörns högskolans bibliotek. Jag har liksom sett det byggas från grund. Jag ser det rätt ofta. Jag har nog överdoserat bibliotek med betong och mycket glas, men även någonting organiskt över sig.
Det enda jag kan säga att jag inte fattar Blanket och att det är trevligt att de löst det jag störde mig på med Cut, att man inte kunde ta sig från ena sidan negativa tårtbiten till andra på ett bekvämt sätt. Nu behöver man inte det.

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

Om Täby bibliotek inte hade köp in videofilm, datorer och prenumerationer på Veckans nu hade de nog haft råd att hålla sig med böcker.

M sa...

Iggy: Om Täby Bibliotek inte hade köpt in videofilm, datorer och prenumerationer på Veckans nu så hade de kanske tappat "kunder"/besökare. Detta enligt vissa diskussioner i biblioteksvärlden i alla fall. Det talas vädligt mycket om att göra bibliotek mer till en sorts "mediacenter" och mindre öh... klassiska bibliotek för att de ska passa in i dagens samhälle och vara attraktiva.

(det här är alltså inte mina åsikter utan referat av sånt jag läst/hört från folk i "bibloteks-svängen").

Anonym sa...

Jag blev så glad när jag av en tillfällighet fick syn på din bok på mässan! :) Fast du var inte i montern just då..
Men boken är riktigt bra och kul, och med underbara bilder! :)

Tanja Suhinina sa...

Tack, Lise! Jag var på mässan bara på lördag, och då skulle jag såklart försöka hitta egna grejer att köpa också, så det blev inte total monterinlåsning för min del =)

Hm, jag har fått några författarex och jag vet inte vad jag ska göra med ett av dem. Borde kanske skicka till Täbybiblioteket, om det här är det enda jag kan göra...

Anonym sa...

Micke: Biblioteken får inte fler kunder/besökare på så vis. De får fler videofiler, Veckans nu-läsare och Hotmail-användare. Exakt varför de ska vara på biblioteket och inte på simhallen eller kemtvätten vet jag inte.