torsdag, september 20, 2007

PhIB - Phonephucker i bild

Igår var det fest. Igår kutade jag runt och skrev autografer. Idag har ett par bloggrecensioner dykt upp och jag gräver genom gamla bilder och nostalgitrippar. Här är till exempel Elins första bild på mig. Med tanke på att Elin inte hade sett en endaste bild på mig då tycker jag att hon lyckades riktigt bra. Jag tror att den här bilden ritades till första mötet som jag, Elin, förläggaren, redaktösen och konsult-Harald från Ruin var med på. På samma möte diskuterade vi även omslaget och kom fram till att rosa var sjukt bra. Tanken var faktiskt att jag skulle ha rosa hår till releasen. Den tanken blev ganska tidigt under projektet gång utkastad ur mitt huvud av smartare tankar. Fatta att avfärga ett års förbrukning av svart färg!

Det fanns flera förslag på layouten till omslaget. Eftersom inte hela världen tyckte att min idé var bäst gick jag hem och kluddade en skiss för att visa att min idé var bäst. Förutom att vi strök mina tre avatarer på baksidan är det ungefär så omslaget blev. Nya-nya-nya. Men den fantastiska torsk-skyline-idén är Elins.

Jag minns inte hur andra förslag såg ut. Däremot minns jag att jag ville ha boken mer kvadratisk, typ som Fittstim. Så blev det inte. En annan sak som inte blev var att den första versionen av omslaget såg ut såhär.

Jag tycker fortfarande mer om aksiktuttrycket v1.0, men jag blev nedröstad. Demokrati. Potatis.

När jag kom hem från första mötet skaffade jag mig ett särskilt anteckningsblock för PhPh-ändamål. Med en bild på omslaget. Självritad bild. Jag använde naturligtvis inte blocket typ alls överhuvudtaget. Det är tolv halvfyllda sidor bokrelaterade anteckningar, en bild på Rei Ayanami och sedan är det meny till min förelsedagsfest. Bra bra!


Här är några sidor från klotterboken. Enjoy!

Första kluddet på vilka teman skulle tas upp. Temat "en gång hade Telia bränt ner ett växelhus så att jag inte hade fast telefon i en vecka" togs aldrig upp i boken.

Tanken var att Phonephucker skulle ha en klatchig undertitel. Här är mina smarta förslag.

Kludd till ett verklighetsnivåschema som skulle illustrera ett verklighetsnivåkapitel. Kapitlet blev inte av eftersom ingen i PhPh-crew förstod ett dyft av vad som menades.

Kapitelindelning.

Jaja, sen var det bara att sätta igång att arbeta med boken. Maila texter till alla, få bilder av Elin, kommentera bilder, komma på idéer till fler bilder, hjälpa Elin på traven med referenser.

Ett riktigt arbetspass dokumenterat för att ge Elin referenser på Tanja som ser dum, leende och uttråkad ut. Man ler jääävligt mycket när man pratar.

Pantsu!
Fjortisens (d)evolution. Hon började som sexig på LAVA och slutade som sexig på sam-ekonomi, utseendemässigt.

Ja, roligare än så blir det nog inte. Just nu, i alla fall. Jag ska, när jag kommit hem efter att ha vinkat av en av DJs från festen (han bok i Helsingborg, så jag ser inte mannen så ofta), skriva lite mer om publicity. Recencioner och dagens outfit och så.

Intressant? Andra bloggar om: , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Inga bilder från releasephesten?

M sa...

1. Åh, jag gillar också ansiktsyttrycket på v1.0 av omslaget. Gotta love lip-biting.

2. Är det inte alltid det som händer med "projektblock"? Heh.

3. Om ni hade satt titeln på PhPh i stil med "PhPh och de Vises Sten" hade jag glatt gett bort mina icke-existerande barn. Underbart.

4. Och audoihjdfoiuhf. Verklighetsnivåer! Narrativa strukturer! Påminner mig om det jag jobbat med när jag skrivit uppsatser i litteratur och ...uh, ja, upphetsande, typ. Jag försöker mig på en tolkning - det inbyggda rollspelet = att kunden pratar med dina karaktärer osv, - det uttalade rollspelet = kunden och din rollfigur rollspelar? Något sådant? Ah, det här är ju hur intressant som helst även om jag misstolkar, typ som att applicera the implied author etc på (tele)verkligheten *snöar in sig på narratologi*

5. Perfekt sexig på lava -> sexig på sam-ekonomi illustration. WIN.

Long comment is looooong.

Tanja Suhinina sa...

Blogge:
Jag har ingen kamera.

Mikey:
4. DU FÖRSTÅR!!!1! Du BRYR dig!!! Om jag fick göra en topp-tre-lusta över de mest intressanta sakerna med telefonsex skulle det här vara en av dem, men frågar folk i intervjuer om det? Näääähej!!11 ÅÅÅH!
5. Tack! Jag försökte. Fatta att telefånsexkunder inte vill ha lavaflickor?

Anonym sa...

Provläs boken på http://svenskbok.se/2007/10/11/phonephucker/