lördag, maj 26, 2007

Det blir vår överallt / Om det också är kallt

Man får sin DN på morgonen, man ser att kulturdelens framsida pryds av en artikel av Fredrik Strage som handlar om "gothlolitor". Säger någon "gothlolita"? Hur som helst är det roligt att artikeln tar upp det jag tycker är väldigt intressant när västerlänningar ska "gothlolita" sig - det vanligaste felet, i den mån man kan tala om fel i sådana sammanhang, tycks vara att stilen porras upp.

Genom ett inlägg i Mikeys LJ blev jag upplyst om att Lindex satsar på unisexkollektioner för barn. Som Mikey påpekar, hoppas jag att barnunisex inte betyder "pojkar och pojkflickor". För övrigt tycker jag att det är asbra att det finns flickkläder och pojkkläder, för annars kan man ju inte se skillnad på de små liven för de ser ju likadana ut tills de blivit gamla nog att ha långt hår. Och tänk om man råkar ta fel och tro att den varelsen som sitter i barnvagnen som den lattedrickande föräldern kör är en flicka fast det är en pojke! Det kan ju traumatisera barnet för livet!

Min goda vän Cecile har skrivit ett mycket informativt och underhållande inlägg om gamla schlagers. Lite svensk kulturhistoria. Nytta och nöje.

Ett inlägg i en norsk blogg kommenterar mitt inlägg om psykologstudentskan som vek ut sig . Bloggen verkar ligga på en norsk motsvarighet till Suicide Girls. Skoj! Jag gillar grannfolk och skandinavism.

Apropå grannfolk som pratar språk man förstår. Jävla Ukraina. Jag passar på att avsluta inlägget med att inviga en ny etikett, länka till Fredrik Stangels (för vissa mer känd som Phojkvännen) blogg där han skriver lite om huvudpersonerna i krisen och länka till någonting som ska föreställa socialreklam för ukrainska kontraktstyrkor på YouTube.

PS.

Jag antog att alla skulle förstå vad jag menade med "Jävla Ukraina". Sedan provklickade jag på Ukraina-länken i den där töntiga intressant.se-raden längst ner i det här inlägget och det ser ut som att det Svenska Bloggosfären har skrivit om landet den här månaden har handlat om Verka Serdjutjka och inget annat. Så utifall någon missade att det håller på att bryta ut inbördeskrig där - well, sorry I was the one to break it to you. För säkerhets skull lägger jag till en karta över Europa. Ukraina är rosa.

Andra bloggar om: , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jotack, mina föräldrar har nyligen kommit hem från Ukraina, och glad var jag att de gjorde det.

Anonym sa...

Det här ser ju i alla fall ganska lugnande ut.

/felmoftan