fredag, maj 25, 2007

Super-GALS!


Jag tycker om Starlet. Den brukade ha serier. Den nya generationen, den som började komma ut för några år sedan, är galet japanofil. Det verkar bero på att tidningens förra chefredaktör, Maria Ahlgren, var inte så lite förtjust i Japanland. Jag tycker egentligen inte om japanofili, men jag tycker om Starlet, jag tycker om fjortisar och jag tycker om att det är just Starlets läsare som kommer ha koll när Japaninspirerat mode blir stort i Sverige. Det kommer för övrigt se helbäst ut när landets gator och torg kommer översvämmas av kawaii-aspirerande kvinnor i varierande åldrar som alla kommer lager-på-lagra H&M i mer eller mindre lyckade försök att imitera FRUiTS. Det är en fråga om tid det där, Sofi Fahrman har redan kramat Hello Kitty.

Numera driver Maria Ahlgren Starlets Tokyo-sidor, ett uppslag per nummer. I juninumret skriver hon om moé, att man kan beställa manga till Sverige från Mandarakes hemsida, "Girl Tribes" (alltså ett gäng olika stilar för främst tjejer) och boken Japanese Schoolgirl Inferno: Tokyo Teen Fashion Subculture Handbook (vill ha!). Rörig layout, massor av faktafel och tips om hur man kan klä sig som en Tokyo-donna! Kavajjigt!

Tidningen kostar under 30 kronor, och då får man tamponger och sommarens finaste rouge på köpet. Finns i din välsorterade Pressbyrån.

Andra bloggar om: , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Asså, jag fattar inte riktigt din kommentar till mej, men jag misstänker att det beror på att du kanske inte fattade min kommentar.

aquarius sa...

Jadu. Det är synd på de riktiga kawaii och lolita-kidsen när det blir "inne" med kawaii. Men det är onekligen en söt stil, fast man ska också passa i starka färger, lager på lager och mycket accesoarer.

Tanja Suhinina sa...

Ingemar: Vilken kommentar? Var?

Greta: De riktiga gothic lolita-kidsen kommer gråta blod. Det gör de redan. Jag ser i alla fall fram emot H&M-kawaii. De har förresten redan börjat med Hello Kitty på strumpor och underkläder.
Hello Kitty. Alltså, herregud, det är ju sånt Darling pysslade med på den tiden tidningen kom i pappersform!

Anonym sa...

Hos Blogge.

Tanja Suhinina sa...

Det jag menade var att jag tyckte att din kommentar var väldigt bra.

Anonym sa...

Ok, då måste du ha fattat.
;-)