måndag, augusti 27, 2007

Menstrosor och fri kvinnlig sexualitet™

Sloggi har modelltävling - få din röv framröstad till världens snyggaste och vinn modellkontrakt. Det uppstår "OMG kan utnyttjas av pedofiler" från ECPATs sida. Och det uppstår "OMG torrfittor förtrycker kvinnlig sexualitet" från "liberalisternas".

Om jag måste välja vilka jag ska kräkas på, kräks jag hellre på liberalfolket.

Jag kan faktiskt inte förstå hur en vuxen kvinna som inleder med att gnälla på sina meningsmotståndares dumma associationskedjor kan sedan häva ur sig
De bekväma trosorna - de enorma tantbyxorna - kallar en hel del kvinnor för menstrosor. Man har en liten resthög i lådan avsedd för det. De är antagligen trosorna som Anna och andra (exempelvis "datasäkerhetsexperter" och ECPAT) tycker vi ska ha jämt, och sluta vicka på rumpan tjejer! Sluta Vogua!
--Louise P, här
bekväma trosor = enorma tantbyxor = menstrosor = resthög

En applåd!

Jag har flera liter bekväma trosor hemma. Om sanningen ska fram är alla mina trosor bekväma. I alla fall alla trosorna jag faktiskt använder. Hemska tanke. Min fitta måste vara konstant torr under det maskintvättåliga bomullstyget. Jag har ju "menstrosor" jämt, precis som "korstågande moralistfeminister" tycker att jag ska ha. Ja har i alla fall läst att de vill ha det så i Louise Ps blogg.

Jag förstår inte hur människor som anklagar andra för att gömma sig bakom "tänk på barnen" tänker när de sedan gömmer sig bakom "tänk på den fria kvinnliga sexualiteten". Och så "oooh, kolla, det är ju killar också" (den "konservativa korstågmoralisten" nämner killarna, faktiiiiskt).

Ja, jag tycker det är skitbra att man inte blir stenad om man visar stringen offentligt, men FFS, är det bara jag som märker att killarna och tjejerna framställer sig väldigt olika på Sloggis sajt? Att tjejerna av någon anledning är många fler? Att alla killarna har menskalsonger? Att det hela är liiite mer komplicerat än en fråga om tjejernas rätt att pusha bram bootyn?

Är "men tänk på den fria kvinnliga sexualiteten och tjejerna rätt att porra sig allt de vill" verkligen på något sätt bättre än "tänk på barnen och att bilderna kan användas i oväntade sammanhang"?

Intressant. Andra bloggar om: , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

...shit. Vissa av de där rumporna ser ju polerade ut.

Jag tror det är väldigt värt att fråga folk öht om de verkligen tänker på vad de gör med sina bilder. Vill du chefen ska se din porrumpa? Vill du päronen ska läsa om dina sup- och sexäventyr? TÄNK LITE förfasen, innan du postar upp något på hela internet. Men så förstår inte folk det där med cacheminnen och att kopiera bilder och hela den lite skrämmande tanken bakom "ingenting försvinner, allt finns kvar".

Just den här röran har jag lyckats missa f.ö. så se min kommentar mer som en allmän tanke ;)

Anonym sa...

?

Anonym sa...

- Nu är det inte "gamla hederliga bomullstrosor", menstrosor, jättetrosor, tanttrosor, eller vad nu x % av den kvinnliga befolkningen vill kalla dem för, som berörs av Sloggitävlingen. Min blaffa om bekväma "menstrosor" bör förstås vara beside the point, det borde vara en privat fråga hur människor klär sig. Men är det inte (se komplicerade saker), och det är så jag avsåg det. Anna L skriver nämligen:

"Sloggi. Känn på ordet. Och glöm gamla hederliga bomullstrosor som tål 95 grader i tvätten. Tänk porr."

Inte så fräscht skrivet. Därför den efterbörden/blaffan. Det jag reagerade på. Inget annat. Alls.

- Att du upphöjer en parentes om enstaka killar till något väsentligt är väldigt konstigt när hon skriver explicit i klarspråk att hennes text handlar om exploatering av tjejer för porriga syften. Men du får gärna förklara vad du vill ha sagt.

- Nej, det är inte bara du som märker hur olika tjejer och killar ofta poserar.

- Menskalsonger. Vi har tydligen inte samma referensramar när det gäller menstrosor, så jag antar att det speglas här. Mäns och kvinnors (eller manligt/kvinnligt)mode är också annorlunda. Män i väst har sällan kjol och klänning (förutom påven, skottar och en och annan hippie, och ja det finns visst någon slags sportkjol som aldrig slog). Behå använder bara kvinnor eller kvinnliga. Strumpbyxor likaså. Etc. Och så har vi smink. Och smycken. "Komplicerat". Vad har vi nu med bestämdhet sagt med det?

- Slutligen kan jag liksom inte ta dig på allvar med det sista du skriver. Det är självklart att KVINNOR och deras rätt till sexualitet och uttryck för den väger tyngre än tänk på BARNEN och bilder på nätet?

Eller borde vara.

Fredrik Stangel sa...

Louise P: Det du skrev var nu annars just De bekväma trosorna - de enorma tantbyxorna - kallar en hel del kvinnor för menstrosor. Man har en liten resthög i lådan avsedd för det, i vilket "bekväma trosor" av sammanhanget naturligt att bli uppfattat som polemiserat mot den sorts trosor de kvinnor som uttrycker "fri kvinnlig sexualitet" valt att bära. I kampanjen nästan uteslutande stringtrosor.

louisep sa...

Plockar man det ur sitt sammanhang blir det något som inte är avsett: Kvinnor som har bekväma bomullstrosor på sig = moralistiska korstågsfarare.

Nå, nu menade jag inte så. EoD.

Tanja Suhinina sa...

"Sloggi. Känn på ordet. Och glöm gamla hederliga bomullstrosor som tål 95 grader i tvätten. Tänk porr."

Det där var antagligen inte helt fräscht skrivet, vad ndu nu menar nmed fräsch, men det var faktiskt precis tanken bakom kampanjen, av allt att döma.
Jag säger ju inte att jag håller med originalkrönikans författare heller, det jag säger att jag tycker att det är inte heöt lyckat att behandla alla sådana fall som exempel på hur [sätt ihop eget ord av "konservativ", "korståg", "moral" och "feminist"]er försöker hindra unga tjejer från att uttrycka sin sexualitet.
Jag håller med om att ingen pedofil i egenskap av pedofil skulle tända på de mogna rumporna, men man kan inte vifta bort till exempel bildsptråket till förmån av frågan om tjejernas fria och egna sexualla val. Val är sällan helt fria och egna, ingenting sker i ett vakuum och det att försöka framstå som att man inte ser det för det enda man ser är ett hot mot unga kvinnors rätt att vogua är inte precis ett vinnande koncept i mina ögon.