torsdag, augusti 09, 2007

Lejonpremien-schlejonpremien. De är ju egentligen vänster!

Igår kom ett debattinlägg i DN. Om Lejonborgs förslag till snabbhetspremie för folk som blir klara med högskolestudierna på utsatt tid. Hela bloggosfären är nu fylld av roligheter
Tre företrädare för den nya studentvänstern - ni vet sådana där som brukar ha stalinisten Che Guevaras bild på t-skjortan [...].

Till exempel. Eller

Tre personer lyckas komma in på DN debatt som representanter för Stockholms studentkår.
Men i verkligheten är de vänsterstudenter [...].
Även om inte allt av det som skrivs är helt off handlar det mesta om vilka det var som skrev inlägget, vänsterstudenter, röda skolor och kåroblogatoriet. Försvinnande lite handlar om själva sakfrågan, och hallå - snabbhetspremie gynnar framför allt unga, föräldrasponsrade studenter från studievana hem. Men fickpengsjobb om något alls och utan barn. Liksom, okej att någon kan tycka att det är bra, men hallå! Det är ju sant, oavsett om det är västerstudenter eller porslinshundarnas porslinsparti som säger det. RLY.

Intressant? Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Du glömde folkpartiet i nacka:

"Det de hävdar i artikeln är att eftersom orsaken till att många studenter släpar efter med sina studier är att de måste arbeta vid sidan av, så skulle en "flitpremie" bara gynna de studenter som har så rika föräldrar att dessa kan försörja dem, trots usla studiemedel. Men vänta... en flitpremie skulle ju göra att de som ville satsa på sina studier skulle få en premie så att de slapp jobba vid sidan av..."

Inlägget går under titeln Hjärnsmälta. No shit!

http://fpnacka.blogspot.com/2007/08/hjrnsmlta.html

Tanja Suhinina sa...

Jag glömde inte. Jag undvek medvetet. Jag ville inte posta flera METER med roligheter som detta debattinlägg orsakat.
Men det var fantastiskt tänkande förstås. Det där med tid är rätt relativt ju...

David sa...

Studenter som är socialister? Var är världen på väg???

Anonym sa...

Det bästa är hur Tegelaar konsekvent utmålas som vänsterstudent och anhängare av kårobligatoriet (!) när jag, som faktiskt vet mer om karln än hans partitillhörighet, vet att han gärna vill se studentkårer utsatta för konkurrens.
Han är ju SÅ vänster. Gah.

Tanja Suhinina sa...

Meh. ALLA studenter är i själva verket VÄNSTERSTUDENTER.

louisep sa...

Komvuxstudier på grundskolenivå och gymnasienivå - som är då underdogsens revansch - blir avskrivna om du sedan pluggar på högskola. Det jämnar ut sig om vi nu ska haka upp oss på fattiga och rika.

Tanja Suhinina sa...

Hur jämnar vad ut sig?

louisep sa...

"Rättvisan".

Avskrivning av komvuxstudier ÄR en premie. <- sakfråga. Vlket också är sant oavsett "vem" som säger det, den gynnar de som inte pallrade sig genom gymnasiet av olika skäl.