måndag, maj 21, 2007

Det första inlägget

Det här är det första inlägget någonsin i min nya fina blogg.

Det här inlägget kommer att uppdateras eftersom det här inlägget ska innehålla regler och kontaktinformation och annat administrativt. Jag vet inte om det är så att man gör i Svenska Bloggosfären, men det är praktiskt, så jag gör det.

Kontaktinformation
Skriv en kommentar eller maila mig på tanja.suhinina(på)gmail.com.

Regler
Bete dig som folk ♥

Länkpolicy
I nuläget har jag en (1) blogglista. De bloggarna som ingår är mer eller mindre svenska bloggar som jag läser av mer eller mindre självklara anledningar, samt de bloggarna som länkar till mig. En del faller i båda kategorierna. Om du länkar till mig och vill ha en länk - säg till, jag brukar normalt fiska upp sånt från besökarstatistiken, men det funkar inte alltid helt smidigt. Att länka till den här bloggen är fritt fram. Om det här systemet blir jobbigt och otympligt får jag göra om.

Etiketter

Eftersom jag har en del etiketter, tänkte jag att jag skulle ta och förklara vad de står för
 • 15 minuter - när jag syns i media. Refererar till Andy Warhols berömda uttalande om att i framtiden kommer alla vara kända i 15 minuter. Jag föredrar personligen parafraseringen med att alla kommer vaar kända för 15 personer. Mycket mer relevant till blogg.
 • aaaah motherland - saker som har med postsovjetien att göra. Refererar till flashfilmen The End of the World.
 • admin - administrativt. Som det här inlägget.
 • femensit - sådant som handlar om feminism, genus och annat närliggande. Etymologin förklaras på Nördwikin.
 • foucault - etiketten kunde lika gärna heta diskursanalys eller metadiskurs. Uppkallad efter Michel Foucault som gillade aktiviteterna omnämnda i förra meningen.
 • förstahandskälla - personliga erfarenheter.
 • graphic novels - serier. Att kalla serier för graphic novels när man pratar svenska (och i många fall även engelska) är ett säkert sätt att förlora massor av respektpoäng hos mig.
 • ich entsichere meinen browning - saker som har med kultur att göra. Refererar naturligtvis till "Wenn ich Kultur höre ... entsichere ich meinen Browning".
 • knullah - sex, sexualitet, liknande.
 • lecorbusier - etiketten kunde under andra omständigheter hetat arkitektur eller stadsplanering, men eftersom min metadiskursetikett heter foucault, var jag tvungen att uppkalla denna efter Le Corbusier. Som naturligtvis tyckte om aktiviteterna omnämnda i förra meningen.
 • mode - handlar om mode. Etiketten skapades när jag inte visste vad jag skulle göra av ett inlägg om tunika och tajts.
 • ord och språk - lättolkat, det här.
 • periodika - tidskrifter, framför allt Starlet.
 • poll's closed - inlägg som handlar om omröstningar i min blogg. Refererar till memen pool's closed.
 • serious business - etiketten härstammar från uttrycket The Internet is serious business. Inlägg med etiketten handlar främst om folk som tar internet på stort allvar, folk som tar internetbråk på stort allvar, internetbråk och liknande sandlådor.
 • utvecklad infantilism - etiketten är menas att användas till modebilder från barnavdelningar, men just nu är min kamera död, så det händer inget på den fronten.
 • vit man - inlägg om vit man-beteende. Svårt att förklara, lätt att känna igen.
 • баг или фича - ryska för "bug or feature". Refererar till situationer då man inte riktigt är säker om ifall skaparen av ett verk menade det där geniala man ser i det, eller om det bara är en slump och i så fall var skaparen allt annat än genial.

Senast ändrad 18/08-07

9 kommentarer:

Anton sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anton sa...

Ändring: Det här är den första kommentaren någonsin i din nya fina blogg. (Fast nu blev det egentligen den andra.)

Fredrik Westerlund sa...

Äntligen! Jag ska namndroppa dig som vore du het. Eller, det är du ju. Stekhet.

Linus sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Linus sa...

Goddag goddag! Mitt namn är Sun^h^h^h (linuxhumor ftw!) Linus och jag gillar din andra blogg. Jag ser fram emot denna.

Namnet på bloggen är smått genialt. Här kan inget annat än stordåd förväntas.

/Sun^h^h^h Linus

Unknown sa...

Hej Tanja.
Skulle du kunan kontakta mig på hannypuffs@hotmail.com
Jag vil veta lite mer om att vara sexhora.
Mvh Hanna

Vill helst inte berätta :) sa...

Hejhej! Jag har läst din blog lite då och då, men inte kommenterat förut. Jag är inte redo att börja skriva på en egen blog än, men nu har det hänt en grejj som jag känner att fler människor måste få veta. Jag håller på att skriva en text som jag vill "gästblogga" med. Jag frågar runt lite om det finns någon som skulle vilja publicera den, Jag tror det skulle kunna vara intressant för dig, för det handlar lite om sånt som du brukar skriva om. Skulle du kunna tänka dig att titta på min text och överväga om du skulle vilja ha mig som gästbloggare. Det här handlar den om:

Phillips har gjort en ny reklamkampanj, där de ska göra ett monument över "den veke mannen". Ingenting fel med det i sig, men det som väldigt många jag pratat med tycker är att Dove slår ett slag för att sudda ut könsroller, med den här kampanjen. Vad de egentligen gör är att hylla männen medan kvinnorna får stå och titta på deras statyer. Behöver Stockholm verkligen en till man på en pidestal?

Här en film från kampanjen:
http://www.youtube.com/watch?v=f3nw5RVsDJo&feature=player_embedded

Kan jag skicka en text till dig? Svara gärna här eller till min mailadress! Om det är okej för dig så är jag helst anonym, jag är ganska blyg, men det är ingen nödvändighet.

Tanja Suhinina sa...

Hemlig: maila mig! Så får vi se, det kommer säkert gå hur bra som helst.

Elin I sa...

Jag kan inte så mycket tyska, så jag provade att Google-översätta frasen "ich entsichere meinen browning" för ett tag sedan. Kan meddela att den översättning man får är "jag kuk min browning" ... =D