tisdag, september 04, 2007

Benvärmarjaktsäsongen har börjat!

Det är svinkallt ute. SVIN. KALLT.

Normalt, när det är kallt ute, kan man trösta sig med att man snart kommer in i ett varmt inomhus och köper sig en plastmugg automatkaffe för 6 kronor.

Det kan man inte göra om man läser till psykolog i Stockholm. Då läser man i ett kulturminnesmärke där draget bläddrar boksidorna åt en.

Jag körde aldrig med lager-på-lager och sedan började jag plugga och då var det bara att finkamma Tradera på allt Tradera hade att erbjuda i benvärmningsväg. En vanlig vinter dag kan jag ha detta på underkroppen: trosor, lårstrumpor i bomull, yllestrumpor, jeans, benvärmare, skor.

Och nu är det kallt igen, och nu är det åter dags att kolla vad Tradera har att erbjuda. Inte så mycket, än. Och ingenting jag vill ha, nu när jag lyckades missa auktionen för de sköna gröna benvärmarna med glitter i. De skulle ju bryta av mot allt rosa så fint...

Jag har även missat de postmodernistiska leggingsen, verkar det som. Inte så att jag tänkte köpa dem, men spets och randigt och prickiga rosetter... Fucking WIN! Det verkar iofs finnas fler av den sorten, men hade jag velat handla tajts för 160 spänn hade jag inte handlat på Tradera.
Det tar liksom emot att betala över 50 spänn för nylon. Myrorna som normalt förser mig med billigt brukar inte ha så mycket småsaker för underkroppen, men på Tradera hittar man apahäftiga saker apabilligt. De på bilden kommer exempelvis fråm Tradera och jag samlar redan tårar för att gråta den dagen jag lyckas förstöra dem på mitt vanliga klantiga vis.

Det här är den enda bilden i inlägget som inte kommer från Tradera-auktinen den refererar till.
Jag har ingens tillstånd att publicera bilderna, men hoppas det är okej.


En auktion jag har hittills lyckats hålla mig borta från är 35 par höstens läckra strumpbyxor. Det är 10 timmar kvar ochjust nu är maxbudet 40 kr. Jag vet inte vad jag skulle göra med 35 par av det där, men snyggt!


Och de här är inte min stil, trots benvärmare + rosa + glitter + 20 kr i utrop. Men jag tipsar om dem här. Köp!


Det inns ingenting roligt att slåss om på värmefronten, så jag börjar leka min favoritlek på Tradera - söka på ord som vintage eller kawaii och se vad som dyker upp. Traderas definitioner är underliga. Men man hittar en del riktigt snygga grejer, förstås. Typ saker som är vintage på riktigt.
Jag vill egentligen ha ett ord man skulle lätt skulle kunna googla på som skulle betyda ungefär samma sak som vintage, men mer med betoning på "det här hittade jag på vinden och lyckas jag inte sälja det för 10 spänn ger jag bort det till Myrorna" än "roligt mönster typ öh sjuttiotal, köpt på Lindex i våras".

Åh! Billig och snygg och hopplöst för liten. Har du en dotter eller son eller nåt nåt kan du köpa den åt ungen tycker jag. Halsvänlig polokrage. Varför är jag inte i storlek 86-92 cm?


Bedårande klänning. Varken min storlek eller min stil, men bedårande.


"Läcker blå jacka" står det i rubriken och jag håller med. Min storlek, men totalt inte min stil, trots att priset är 26 kronor, och allt snyggt för 26 kronor borde vara min stil.


Om jag var en sån som var beredd att betala mer än 100 spänn/plagg (om det inte är en balklänning, så är maxgränsen 300) skulle den här bli MIN. IDAG. NU. Oändligt Tanjakompatibel. Utropspris 300. Här.

Totalt irrelevant till varmt. Men ursnyggt. Verkligen. Och den här... Jag vet inte. Å ena sidan vill jag bara skrika av puffärm och guld, på ett dåligt sätt. Å andra sidan vill jag ha den här utan BH och dansa dansa dansa. Hade den varit i min storlek och kostat 65 spänn på Myrorna... Nu kostar den minst 200. Hoppas någon hittar den och blir glad.


Fast Tradera är tråkig nu. Det var bättre i vintras. Bättra på dig, Tradera!

Och det jag vill ha sagt med inlägget är att om ni ser swussian köpslå om varma strumpor på Tradera, ska ni inte lägga er i. Jag behöver strumporna mer än ni. Faktiskt.

Förmodligen ointressant. Andra bloggar om: , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vänta nu, när du säger lårstrumpor, menar du strumpor som går ända upp på låren? :O VAR HITTAR MAN DOM???

De enda knästrumpor (next best thing) jag hittat i affär gick bara upp på knäna om man drog som fan och sen inte rörde en muskel. Fast nu har jag sett att dom har på Indiska också. Fast lårstrumpor vore som sagt fett nice.

Ååh, barnkläder. En sak jag saknar med att vara anorektiker, jag kunde typ ha barnkläder ner till 130 cl. ^^ *störd lycka*

Tanja Suhinina sa...

Jag vet inte riktigt. Jag har köpt såna på Tradera och typ.. lite överallt? Det finns förmodligen mer i alternativa butiker, men jag har sånt från HM, Åhlens och såna butiker också. Det borde dyka upp lite nu till hösten, tycker man. Finns annars en strumpbutik på Folkungagatan, rätt nära korsningen med Götgatan.

cicci n sa...

lårstrumpor och benvärmare som går ända upp till fittan om en så vill brukar finnas på dansbutiker, vet t.ex. att de finns på dance&gymshop på gamla brogatan. däremot kostar de en slant mer än på tradera.