lördag, juni 16, 2007

Saperavi FTW


SYSTEMBOLAGET HAR BÖRJAT SÄLJA GEORGISKT VIN!

Jag har rätt dåligt koll på vin, jag dricker ju inte särskilt mycket till att börja med och så är rödvin = instant huvudvärk för mig. Jag smakar ibland. Det brukar inte precis kännas som att min huvudvärkiga reaktion leder till några större förluster. För ett år sedan blev jag övertalad att smaka georgiskt och det var kärlek vid första klunken. Det smakade inte vin utan bara apgott, och så fick jag inte ont i huvudet. Totalscore! Förutom det där att georgiskt vin inte var så lätt att få tag i från Sverige.

Men nu... nu... Systembolagets Saperavi var inte riiiiktigt lika gott som det där vad det nu var för ett år sedan, men jag hinkade duktigt i mig min halvflaska igår. Mmm. Georgier, alltså. De har sina sidor.

Intressant?
Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle bli gladare om vanliga affärer började sälja riktigt mellanöl. Man känner verkligen sin politiskt ålagda frihetsbegränsing en Söndag som denna, om man vill ta några öl, och bara har "folk" att tillgå.

Anonym sa...

om du får huvudverk av vin kan du vara allergisk mot det.

Tanja Suhinina sa...

Japp. Så därför dricker jag inte vin.

M sa...

Igår åt jag middag hos mina föräldrar. Dom bjöd på vin. Vinet var väldigt gott, så jag kollade på flaskan och... gissa vad? Det var Saperavi! Som varken jag eller dom druckit förut och som jag i alla fall inte hade hört talas om förän jag läste din blogg typ samma dag! Sammanträffanden.... nåväl, väldigt gott vin, i alla fall!