måndag, mars 11, 2013

Psykolog söker jobbJag heter Tanja Suhinina och jag är legitimerad psykolog.

Jag gjorde min PTP som HR-konsult. I jobbet fick jag jobba kring psykometriska test på nästan alla sätt det går. Jag fick administrera och återkoppla test. Jag fick arbeta med utveckling och kulturanpassning av test. Jag fick undervisa om test och skriva enkla förklarande texter för dem som jobbar med test. Jag fick hålla i studentworkshops om test. Jag fick göra statistiska analyser av testresultat. Jag fick utforma och genomföra studier.

Jag blev klar med PTP:n vid årsskiftet och väntar nu på legitimationen. Nu söker jag nytt jobb.

Om jag får sammanfatta vad jag vill allra helst så är det att jobba med behandling av patienter med varierande lindrigare problematik i stockholmsområdet. Jag kan absolut tänka mig att arbetet innehåller fler inslag än behandling - såsom utredning, organisationsarbete eller utbildning - men jag vill verkligen att terapi ingår i mina arbetsuppgifter. Arbetsplatser jag är särskilt intresserad av är vårdcentraler, ungdomsmottagningar, sesammottagningar och företagshälsa. Eftersom jag alltid har drömt om att arbeta med relations- och sexualfrågor har jag läst Par- och Familjeterapi samt Klinisk sexologi för att kunna fördjupa mig i detta. Dessutom har jag skrivit en masteruppsats om underlivssmärtor hos kvinnor. Att specialisera mig på den typen av frågor så småningom är mitt mål, men jag arbetar gärna mer brett i början.

Eftersom jag har frilansat med texter och föreläsning vid sidan om är jag intresserad av såväl heltids- som deltidsanställning. Vikariat går bra - jag är ung och testar gärna olika arbetsplatser! Jag kan tillträda så gott som omgående.

Vad är jag bra på?

  • Jag har examen från psykologlinjen på SU, avslutad PTP och Steg 1 i KBT.
  • För att vara psykolog är jag väldigt bekväm med siffror. Jag har vana av att genomföra analyser, och har undervisat yngre studenter på psykologlinjen i statistik.
  • Jag har erfarenhet av olika former av undervisning - både kurser, föreläsningar och workshops. Jag tycker det är roligt att försöka göra komplicerade saker tillgängliga och relevanta, så jag är bra på att göra presentationer, skriva artiklar och sätta samman infoblad
  • Sexualitet och relationer är någonting jag är intresserad av och påläst på, betydligt mer än vad som ingår i utbildningen på psykologlinjen. 
  • Jag är intresserad av frågor som handlar om jämställdhet och normavvikelse. Jag skulle gärna jobba med HBTQ-personer, eller personer som liksom jag kom till Sverige från en annan kultur.


Om du vill kontakta mig med tips på lediga jobb eller med någon fråga, vänligen skriv till tanja.suhinina@gmail.com eller ring 0707 88 07 32.

Tack!

3 kommentarer:

Jo sa...

Kan vara värt att luska i om det kanske finns någon möjlighet att göra sig själv projektanställd genom att själv ta fram projektförslag och presentera dem för möjliga intressenter. Ofta går det att skaka fram externa pengar utöver vanliga budgeten för väl genomtänkta projektförslag.

Mina spontana tankar kring möjliga intressenter för sådant inom dina intresseområden är t.ex. RFSU, migrationsverket och arbetsförmedlingen. Kanske rentav i kombination.

Rent allmänt har jag en känsla av att det kanske skulle kunna ge något att bara ringa runt till arbetsförmedlingar och berätta att man finns. Kan mycket väl finnas vikariat, tjänster på g och liknande som inte ligger ute på platsbanken just nu. Hade du sökt i hela landet hade jag definitivt rekommenderat att ringa runt, det finns ganska gott om obesatta tjänster särskilt i glesbygd som inte ligger ute på annons.

Unknown sa...

Hej Tanja, ditt blogginlägg är redan lite äldre, tror att du inte längre letar efter ett jobb?

Alexander på PsykologA, psykolog stockholm

s-consulting sa...

Läste din blogg, kom på att fråga om det är relativt svårt som psykolog att hitta jobb?

Jobbar som socionom, det var inte alltid så lätt att få de arbetsuppgifterna som jag ville ha, men till slut blev det bra.