tisdag, december 20, 2011

Sex som träningsform

Idag hade jag anledning att kolla på tre avsnitt av Fråga Olle-dokumentären. Har tidigare skytt programmet som pesten. Dels tål jag inte riktigt Olle Wallers sätt att snacka sex på, det blir liksom för häärligt för mig. Och så tyckte jag programmet var tramsigt. När jag väl tittade idag blev jag positiv överraskad. Kanske behövdes det lite längre exponering för att jag skulle falla för reportern Malin. Tycker att hon tidigare varit lite väl "hjälp kom och hjälp mig!", haft svårt att hantera allt knullande. Men nu känns det som att hon är mest nyfiken på det mesta och ibland spelar "dum" som ett sätt att komma närmare personerna hon träffar. "Jaha, är det så den här prylen funkar". Och så ska hon ju vara en projektionsyta för tittaren som antas vara lite fnissig i ämnet. Men hon verkar faktiskt nu vara bekväm i kläderna och ha bra koll på integritet och exakt hur mycket hon vill blanda in sig i allt.

Ett av avsnitten jag såg var "sex som träningsform". Både hur bra sex funkar som träning och ifall man kan träna sig till bättre sexliv. Tyckte ett par saker var intressanta.

Om jag hade ett populärsexologiskt program eller en sån blogg och fick resurser, skulle jag göra en grej med en PT. Vi skulle snacka vilken träning boostar sexandet. Jag har alltså i förväg tänkt på kombinationen sex och träning och haft lite åsikter. Jag blev därför väldigt förvånad att det huvudsakligen pratades om att träning kan ge en starkare bäckenbottenmuskulatur som kan ge bättre orgasmer. Visst, men jag tycker det är konstigt att ingen nämnde kondition. Jag tycker i alla fall att det är uppenbar koppling. Man behöver inte ens köra maratonligg i 200 bpm för att ha nytta av bra kondis, och kan man verkligen inte köra maratonligg i 200 bpm om man inte är i form på det sättet.

Tycker överlag att kopplingen mellan träning och sex är rätt tydlig. Man blir mindre trött av vissa rörelser, man har fler ställningar att välja på, man har större kontroll över kroppen. Det gäller tydligast penis i slida-aktigt sex, men även andra typer av sex kan kräva att man gör en obekväm rörelse i obekväm ställning i obekvämt tempo länge. Ju mer vältränad man är desto mindre obekvämt blir det. Generellt. Tänker jag. Sen skulle jag dessutom kunna ge ca tusen exempel ur egen erfarenhet, men nä. Ni får fråga om ni undrar nåt konkret. För jag undrar vad ni tycker. Har ni funderat i de här banorna? (Gör kanske ett V6-tema av det här.... hm...)

En annan sak jag tänkte på var när de mätte hur många kalorier ett par förbrände under olika sexaktiviteter. Kvinnan var av den lättkomna typen och förbrände mer än mannen. Läkaren som mätte spekulerade att hennes orgasmer kanske bidrog till att hon gjorde sig av med kalorier. Men kommenterade också att hon ju rörde sig i missionären, där alla förväntade sig att mannen skulle bränna mer.

Jag fattar inte varför det bara finns en ställning där kvinnan officiellt anses kunna "göra jobbet". I alla grundställningar (jag tänker missionären, skeden, doggy, rida) kan såväl mannen som kvinnan vara den som står för in-ut-rörelsen. Jag vet inte hur alla andra gör, men där jag ligger är det circa lika ergonomiskt för mig att svettas on top som on bottom som on sidan som on framför som on i en kama sutra-knut. Men tydligen ska kvinnor bara kunna styra som cowgirls, och så kanske motjucka i andra ställningar. Inget jävla topping from the bottom. Och ridställningen är teh ställningen där kvinnan får bestämma och mannen får vara lat. Konstigt, tycker jag. Har för övrigt skrivit om liknande förut. Och asså, återigen, är intresserad av vad ni tycker. Det är jag i och för sig alltid. Ni har varit sjukt duktiga på att tycka mycket och bra på sistone, jag gillar!

För övrigt har NoBoyToy gillat det jag skrev hos Pelle Billing. Chocken höll dock inte i sig länge, för hon är fortfarande NBT och tycker man ska lyssna mer på kvinnors efarenheter, men bara om de stämmer överens med hennes världsbild.

För övrigt - jag har Ett Spännande Bloggprojekt på gång, men det ska jag inte berätta om än! Men det blir nog riktigt bra!

10 kommentarer:

Patrik sa...

Jag såg också det programmet. Sist jag hade sex var jag betydligt mindre tränad än nu men jag var inte helt otränad och jag minns det som att jag blev tröttare av att ha sex än av att t.ex. springa lika länge, så jag blev riktigt förvånad av att se hur få kalorier de faktiskt brände. Knappt nåt alls.

Jo sa...

Lite mer subtilt kanske, man i mitt tycke värt att nämna. Muskelarbete är ju en självklar del i så gott som alla känslor, och en muskulärt mer levande kropp gör också alla möjliga känslor mer lättillgängliga och levande.

Kan också vara värdefullt för de som inte tycker om svett, ju bättre kondis desto mindre svett. (Har svårt att förstå det där själv, kan tycka det är skitläckert ibland när man är alldeles hala överallt. Men folk är ju olika.)

Anonym sa...

"Det är inte heller praxis att bedöva innan man syr efter tex förlossning. Detta pga av att området i slidan är extrem okänsligt." Alltså ja... Jag har blivit opererad i slidan (precis i slidöppningen, alltså där man syr efter förlossning) och det gjorde fruktansvärt djävulusiskt ont. Men jag kanske är konstig på något sätt.

Anonym sa...

Citatet ovan från NBT:s svar till Tanjas kommentar på hennes blogg, alltså.

Lovisa sa...

Jag har ofta tänkt på det där när folk innan har frågat mig om jag tränar regelbundet och jag alltid velat svara "nääe men jag har sjukt mycket sex!" Men jag har också märkt, definitivt, att jag har mer lust och ork att vara aktiv under sexet sen jag började träna mycket mer.

Johan sa...

Att man kroknar ganska hårt efter orgasm kanske kan avhjälpas med bra kondition, men jag har åtminstone känt att det som oftast tryter är styrka och uthållighet i musklerna, inte konditionen.
Även om det är en session i tim-klassen och inte en snabbis.

Anonym sa...

Totalt off topic, men kanske intressant ändå: http://www.kotaku.com.au/2011/12/nerds-and-male-privilege/ Du är ju både nörd och feminist, så jag tänkte att du kanske hade en åsikt om saken som jag skulle vilja höra.

monika sa...

peachmebaby, jag har blivit sydd efter förlossning, och de öste på som bara den med bedövning. När den släppte gjorde det ont att sitta i en vecka. Dessutom är smärtkänslighet och smekkänslighet inte samma sak, så jag förstår inte varför hon blandar in det alls.

Intersexorwhat sa...

Väldigt intressant inlägg, nu måste jag ju kolla in senaste Fråga Olle-dokumentär :P

Hittade dig på Vecka 6 och nu tänker jag följa dig ;)

Intersexorwhat sa...

Förresten, jag undrar var du har hittat mallen till den poll du har, eller har du kodat själv?