måndag, juli 18, 2011

För att spetsa till det

Jag letar sedan länge snygga herrunderkläder med detaljer som vanligtvis återfinns i finare damunderkläder. Silke, sammet, spets, eller helt enkelt snygg bomull med dekor. Inte för att dekonstuera kön, utan för att jag är visuell och taktil av mig och skulle uppskatta fina tyger på manskroppar i min opmgivning. Made by Noemis kalsonger har länge varit favoriter, framför allt velvet i sin smakfulla lyxiösitet och pigeon just eftersom de är precis som basic tjejtrosor.

Idag har jag hittat en annan sida som erbjuder spetskalsonger (och även bodys/linnen och tights) och i de flestas ögon är de nog vedervärdigt tacky. Har man för mycket fritid kan man fråga sig varför man tycker det. Som jag ser det är det kombinationen av att det ser billigt ut och att det är herrunderkläder. För visst hade motsvarande damunderkläder setts som tacky de med, men inte på den nivån att man skickar länken till kompisarna och varnar för att de kommer sätta kaffet i halsen. Men också, tänk samma underkläder fast dyra och snyggt fotade. Blir det lika illa då? Skulle det funka om modellen hade stånd?

Det kan ni roa er med.

Plagget jag tycker är mest intressant är förresten de där gammaldagsiga längre underbyxorna med volanger. De känns kanske mest konstiga för mig, det känns som ett just föråldrat plagg som snarare är teaterkostymaktigt än tacky - samtidigt som anspelning på korsett är ett standardinslag i sexiga damunderkläder utan att nån tycker det är konsigt.

Och så tycker jag att det känns hemskt opassande att publicera det här inlägget bredvid det om Galaxhjältarna. Jag skriver annars på ett inlägg om fitthygien och det hade passat marginellt bättre, men ändå bättre.

PS. Jag letar alltid efter snygga smakfulla sensuella herrunderkläder. Tackar för tips!

2 kommentarer:

Anonymus Maximus sa...

Och så tycker jag att det känns hemskt opassande att publicera det här inlägget bredvid det om Galaxhjältarna.

Ja, man ser ju inte var det ena inlägget slutar och det andra börjar...

Anja sa...

Jag har aldrig sett något liknande innan, men ofta undrat varför det inte finns alla sorters kläder sydda för män, ungefär som att det finns alla sorters kläder sydda för kvinnor. En kvinna kan ju hitta militärbyxor, slips, grova kängor, snickarbyxor - som är tänkta för henne och sydda för kvinnokroppen. Det handlar alltså inte om att "klä sig i manskläder" eller klä ut sig. Men om män vill klä sig i kjol eller spets, blommigt - vad finns? Inget. Då får dom klä ut sig eller låna flickvännens kläder.
Dom här bilderna på kläder sydda för manskroppen, i material som är reserverade för kvinnor/homosexuella män väckte mycket känslor hos mig (mer än motsvarande bilder på kvinnliga underkläder skulle ha gjort). Jag kände mig glad, rörd och tröstad. Men också förvirrad och jag blev också lite full i skratt. De sistnämnda reaktionerna irriterade mig, men jag förstår ju varför det blir så. Jag är ju inte mer än en människa uppfostrad av andra människor i den här kulturen.