söndag, januari 03, 2010

Gott nytt

Nämenhej, bloggen. Efter veckor av julmat, Snowball och allmän lättja har jag omgorkat svara på kommentarer och börjat fundera vad jag ska vara duktig och intelligent om härnäst.

Medan jag funderar an jag kommentera lite på vad övriga världen har åstadkommit. Tävlingen hos Pär Ström jag skrev om i förra inlägget är till exempel avgjord. Man måste vara väldigt lättexhalterad om man tycker att vinnarbilden är fyndig, gå och se själva. Jag kan göra ett likadant bidrag åt andra hållet. Titta vad duktig jag är! Jag har gjort en övergångsskylt för bara män!

Fast det var förstås enklare för mig än han som vann tävlingen för att jag inte behövde rita till nåt på den redan existerande skylten. Det är förresten lite småroligt att tävlingsvinnaren var tvungen att rita till kjol på figuren på skylten för att den skulle bli kvinna.

Nåja. Dessutom har Ström sett filmen Titanic och upptäckt att män prioriterades bort när man skulle fördela platserna i livbåtarna. Intressant att han låter så förvånad, för just Titanic togs upp som exempel i en bok som heter Mansförtryck och kvinnovälde som Ström borde ha läst, tycker åtminstone jag. Dels för att det är en relativt ny svensk antifeministisk bok som skapat en del reaktioner i media, och det borde ju Ström gilla. Och dels var det han som skrev boken.

Anneli har under tiden uppenbarligen trampat på ömma tår angående folk som får ligga. Det hela är väldigt angränsande till mitt favorithatämne Nice Guys (Anneli kallar det "schyssta killen", helt okej svensk översättning), och det slutar aldrig vara häftigt hur lätt man, som i Anders kommentar här, hamnar i "snygg tjej vs ful kille". Och enkelt konstaterar att den snygga tjejen lär ha lättare för att få ligg. I Anders kommentar är det till och med "snygg utåtriktad tjej än exempelvis en finnig blyg och introvert kille", och visst riskerar tjejer att bli ensamma mindre än killar, men de andra variablerna är liksom... ja, rättså centrala.

Jag har förresten sammanfattat det där årtiondet som varit i bilder. Finns på min DevArt också.
Vid halvtolv på nyårsnatten fick jag SMS från en väninna som firade i Lettland som skrev att hon hälsade från nästa decennium och kunde meddela att det inte var ett dyft bättre.

Men... Titta, homoerotisk ung Keanu Reeves!!!!!!

Asså, seriöst, hur skulle ett inlägg med slashig Keanu inte vara intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

E sa...

En annan intressant sak är att youtubeklippet med Hitler är fyllt av en hel massa män i respektingivande uniformer och endast några få rädda kvinnor. Det är ganska kul faktiskt. :) Bra inlägg, du är duktig och intelligent som vanligt!

Johanna Sjödin sa...

Gott nytt år!

En tjuga på att Pär Ström inte såg filmen igår. Roligt att han nästan framställer det som ett uppvaknande för egen del.

Tanja Suhinina sa...

E: Vilket Hitlerklipp? ::mycket förvirrad::

Johanna Sjödin: Jag vet verkligen inte varför han framställer Titanic häromdan som sådan uppenbarelse.
Och ojojoj vad man skulle kunna analysera den filmen till stackars kvinnor-fördel... ^^