torsdag, januari 07, 2010

Cheesecake

Hjärnan funkar så att inte alla sinnesintryck bearbetas aktivt och medvetet. Hjärnan sållar och ser till att den inte överhettas genom att reflektera över varenda liten detalj sinnesorganen rapporterar om. Det är en jättebra mekanism, för hade man tänkt på allt hade man blivit uppäten av en bild för länge sedan, men den leder till att man ofta missar det underbara i vardagen. Ett av mina största nöjen i livet är att försöka gå runt den och märka sådant som man normalt inte tänker på. Det är nog ungefär samma grej som när människor som spelar spel letar påskägg. Hur som, det är tack vare mig eviga jakt på lycka genom små glimtar av "vääänta lite" som jag häromveckan fick tillfälle att roa mig över ost.

Tanken var att jag och Petter skulle köpa brieost på lokala Coop, så vi stod vid disken stirrandes på flera sorter som kostade lika mycket och var säkert identiska på andra sätt också. Då går man efter förpackningen, och det fanns en halvkiloshistoria som var rund med stadsmiljöbild föreställande Paris från förra sekelskiftet, och över bilden stor det nåt i stil med "Moulin Rouge" fast "ost" i font som skulle påminna om metron i samma stad.

"Klart man ska ha ost med ful art nouveau-font" tänkte jag tills jag tittade närmare på bilden lite närmare. Om man bara tittade på bilden som hastigast insåg man genast att den skulle föreställa en gata i Paris på den romantiska absint-hinkande tiden. Tittade man på vad bilden egentligen föreställde såg man att det är gata med hus, och på gatan finns det människor varav de flesta är gatflickor. I annan miljö skulle kvinnorna kanske komma undan som arbetare i underhållningsbranschen, men här var det uppenbart att det var annan bransch flickorna arbetade i. "Det är horor på osten!" sa jag, och fortsatte att säga det i flera dagar varje gång jag tänkte på osten.
Jag är på jobbet, här har man Paint.

Jag är fortfarande road. För min del gör det varken till eller från att bilden på osten jag köpte på Coop föreställer sexarbetare, men med tanke på hur prostitution uppfattas generellt är det något underligt och känns verkligen som ett fall av blind fläck, en situation där ingen stannat till och tänkt "vad är det vi har på vår ost, egentligen?".
"Vad vill vi signalera med vår ost?"
"Paris, romantik, baguette"
"Hur gör vi det bäst?"
"Jo, vi tecknar några horor!"

Jag kan naturligtvis inte låta bli att tänka den obligatoriska tanken "hur hade det sett ut om man hade Thaisoppa med motsvarande bild på". Och jag vill betala en förälder med sjuåring för att de ska kontakta en kvällstidning och berätta om att de köpte ost till lille Kalle och när de kom hem insåg de att bilden på osten föreställde prostituerade. Det ska vara sånt här foto till:

Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

"moulin rouge" har ju i typ ett sekel gjort sig känd för porrig kabaré. Är du säker att det inte är några stripdansare du ser (Jag kan inte riktigt avgöra utifrån din bild).

Anonym sa...

FÖ: Bästa sättet att se allt det där hjärnan normalt sorterar bort är att vandra runt bakfull.

Tanja Suhinina sa...

Alltså, de står utomhus på ett sätt som inte ser ut som rökpaus. Tycker jag.

gustav sa...

Din paintmålning på "skakad mor och son" eller vad man skall kalla det... EPIC WIN

Julia sa...

"Det är horor på osten" är nog veckans uttalande.

Tanja Suhinina sa...

Gustav: Jag är själv fett nöjd.

cicci n sa...

fotografen: "se bestört ut!"

tanja, du är och förblir den roligaste person jag känner! det är horor på osten. DET ÄR HOROR PÅ OSTEN. jag ska fan trycka en t-shirt!

Tanja Suhinina sa...

Nu tycker jag får för mycket kredd. För det enda jag gjorde var att konstatera det uppenbara. För det var horor på osten. Önskar jag hade foto så ni fick se.

Johannes sa...

Vassego! http://img192.imageshack.us/img192/7008/brie.jpg