tisdag, januari 22, 2008

7 sanningar

Isabella har utmanat mig. Sju sanningar ska det vara. Om mig. Okay!


1. Jag är svag för följande hjärta-smärta-scenarion:
return of the gammal flamma
bästa vänner där vän A är fruktansvärt smärtsamt förälskad i vän B
det kan aldrig bli vi två och vi är vuxna människor och vi vet det.


2. Jag har en komplicerad kärleksrelation till bandet Franz Ferdinand.


3. Jag tycker mycket om en viss typ av manlighet, men jag har svårt att sätta fingret på vad det är som är typiskt för den och det gör mig frustrerad. Det är någonting som finns hos bl a Vladimir Vysotskij, Roy Mustang och Leonard Cohen. Och sättet jag tycker om den där manligheten om är inte att jag absolut vill ligga med män som de eller att jag vill ha sådana i min närhet ens en gång, utan mer att om jag var en man skulle jag vilja vara en sådan man.


4. Det här är också lite svårt att sätta fingret på, men jag uppskattar hur som helst mångsidighet hos människor och en av mina mest omtyckta sociala processer är att upptäcka att någon jag halvkänner är en sådan där mångsidig människa. Att gång på gång upptäcka nya sidor hos människan som jag inte skulle kunna gissat utifrån det jag redan vet om människan. Det är helt fantastiskt! I kontrast till förra punkten har jag bara upplevt det med kvinnor, men man kan förstås inte dra förhastade könsslutsatser för sådana människor är sällsynta.


5. Jag leker vit kaffevecka nu. Andra dagen. Still going strong!


6. Jag är en av de människorna som kan loopa en låt en miljon gånger. Det behöver inte ens vara en låt jag tycker är jävligt bra, det behöver bara vara en sån där låt jag loopar. Det värsta är att jag inte ens brukar lyssna sönder grejer utan bara lyssna på låten normalsällan sedan. Bo aldrig ihop med mig. Eller ge mig hörlurar.


7. Ibland tänker jag på N och tänker att jag nog aldrig har älskat någon som jag älskat N. Sedan kommer jag på att men förihelvete, jag har aldrig älskat någon som jag älskat någon annan. Då blir jag grymt irriterad över att jag tänker i klyschor som "aldrig älskat någon som jag älskat N".

Jag utmanar Hello Kitty, Vladimir Putin och Gud!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Snälla, kan du skicka länken till Gud? Han hör aldrig av sig!

Tanja Suhinina sa...

Gud har lagt ner bloggen, hn säger att det är SÅ 2006 att blogga.

Björn sa...

tbh är jag lite skraj för vad den trion kommer säga för sju sanningar.

Anonym sa...

Lite sent kanske, men:

Fyrde punkten: Det beror väl väldigt mycket på hur mycket, eller snarare lite, man "Halvkänner" någon. Samt vilka krav man har på dessa sidor man upptäcker. Men visst, det är ju det som gör det kul att umgås, spänningen i att känna att man fortfarande har något kvar att upptäcka. Lite som att vara ett barn på upptäcktsfärd i skogen eller ett stort hus.

(Eller, för all del, spela ett RPG, om vi ska vara lite nördiga)

Punkt snusk: Jag har insett att jag aldrig, aldrig kommer kunna bo ihop med andra människor speciellt länge. Få tål mitt gravt autistiska sätt att lyssna på musik. Om jag gillar en låt brukar jag verklgien lyssna sönder den. Totalt. Vissa tycker att man bara ska lyssna på olka låtar hela tiden, att det är tjatigt att lyssna på samma låt flera gånger på en dag. Men hallå! Om man inte kan lyssna på en låt tre veckor i sträck, är den inte bra. Jag vet inte vad som krävs för att du ska loopa en låt, men för mig är det oftast ett sätt att "dra i mig" hela låten. Dels så att den blir ett bakgrundsbrus, men att man samtidigt får ut något av det. Att vara en passiv och aktiv(=uke+Seme=SMUKE!) lyssnare samtidigt.

/"Ett långt och lyckligt liv"-Markus, som ursäktar att han är så sen på att svara på allt helatiden med att han faktiskt måste använda offentliga datorer om han vill ut på Intranätet