onsdag, februari 29, 2012

Allt handlar inte om sex

På Pelle Billings blogg finns just nu ett inlägg om en känd man som var sexuella trakasserier-svinig mot en kvinna och fick ligga på det. Rubriken är "OK för kända män att vara sviniga?" och kommentarerna handlar snabbt om att kvinnor vill ligga med svin och hemskt gärna med sviniga kändisar.

Jag vill bara utveckla en sak jag skrev i en av kommentarerna. Ja, kändisar kommer undan med att vara sexuellt sviniga, men det handlar inte direkt om sex, utan om att de är kändisar och folk blir starstruck och vill ha en kul historia att berätta. Om Brad Pitt hällde en mugg cola i ansiktet på mig och kallade mig för fet muterad abortrest hade jag tyckt det var typ bästa grejen nånsin. Obs att jag inte hade tyckt samma sak om nån random på stan gjorde det, eller nån skolkompis. Det är inte för att jag tänder på Pitts svinighet och kändisskap, utan för att det är skulle bli ett story som alla jag känner hade fått höra.

Det är förresten samma sak med den där eviga studien om att man gick fram till folk och sa "ska vi gå hem till mig ikväll och knulla?" typ. En del män svarade ja (till kvinna), men noll kvinnor (till man). Jag skriver om det redan här (och sen i ett senare inlägg jag inte hittar), men för mig är det inte sexet som är det primära problemet, utan att gå hem till komplett främling som beter sig socialt ovanligt. Hade nån sagt "ska vi gå hem till mig och äta körsbärsbrownies" hade jag också sagt nej, på ren "kan va yxmördare"-reflex.

När man i samma studie även frågar om "ska vi på dejt" svarar hälften av kvinnor såväl som hälften av män ja. Men det får man aldrig höra om när nån ska snabbsammanfatta studien. Så det kanske inte handlar om sex där heller, i alla fall inte helt.

8 kommentarer:

Mattias S sa...

Jag hade velat se en liknande studie med frågan "hej, vill du följa med hem till mig och kolla på min frimärkssamling?" eller något liknande...

Anonymus Maximus sa...

Ja, kändisar kommer undan med att vara sexuellt sviniga

...mot Quetzala Blanco.

"It takes two."

Precis som de allra flesta män-som-får-ligga som jag känner inte är svin, så är de flesta kvinnor jag känner inte som Quetzala.

Så jag tror att vi har att göra med ett ganska speciellt fall här.

Tomas Antila sa...

Men Cupcakes då?

Grovt Initiativ sa...

Har ingen aning om blancos verkliga person, men Maximus ovan har åtminstone rått så till vida att hennes skribenttyp är den som glatt frontar med sånt här.

Och själv är jag typen som skulle ligga med Kungen 4 teh lulz.

Anonymus Maximus sa...

@Tomas: Cupcakes:en skulle säkert få, de också; speciellt om Q hade drogat innan hon gick på café...

– Du har fantastiska kuksugarläppar, ska du inte ha mig i munnen? Varför inte förena nytta med nöje, journalistslynor som du måste smörjas, tycktes cupcake:n säga till mig. Jag skrattade bort det och några timmar och koppar latte senare hade den fått rätt.

Om nom nom.

Patrik sa...

Apropå yxmördarreflexen så skrev jag om en annan förklaring på den där studien. Tror inte ens jag köper den själv men den har i alla fall framförts.

sven sa...

Appropå undersökningen 75% 0%
Svaret är som alltid den kära gamla biologien.
Människan har ju samma kropp och instinkter sen tiden långt före den fanns preventivmedel och aborter därför är kvinnan mera sexuellt försiktig än mannen.
Kvinnan vill först ha reda på mannens styrka och status innan hon låter mannen ha sex med henne.
Hon vill ha reda om mannen kan ge henne och avkomman mat och skydd.Mannen blir ju inte med barn och därför kan han sprida sin säd till så många honor som möjligt och föra arten vidare.

sven sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.