söndag, februari 12, 2012

Heartbreak hotel

Jag skulle bädda in den här som titellåt, men den ville inte bäddas in.

Jag ska till Paris i några dagar i slutet av april. Med herrsällskap, dessutom. Circa klyschigaste tänkbara romantiska resan. Få se om det får mig att ge Paris en andra chans, gillade verkligen inte staden efter enda gången jag varit där.

Som ni förstår innebär det här att man måste boka hotell, och det är ju ett helvete att hitta i en stor stad där det finns ca en miljard. Way to go är väl förstås att kolla på sajter och dessutom kolla kompiskretsen med rekommendationer. Vi har kört med båda metoderna och hittat ett ställe som verkar okej. Nåja. Det är inte hotellfiske jag ska skriva om. Det är det här med sex, och sex i offentliga rummet och att vara sexpositiv

I huvudet har jag väldigt tydliga krav på hotellet. Pris och nära metron, förstås. Men sen, själva hotellet, jag ger blanka fan i hemtrevligt. Det kommer bli det så fort vi lagt ut innehåller i våra väskor över hela heltäckningsmattan. Jag behöver inte parisisk stämning i själva rummet, där ska det mest vara rent. Det jag vill ha är att det är ljudisolerat. Jag tänker nämligen ha sex, och jag vill kunna ha det utan att behöva bekymra mig om att grannarna kommer störas av ljuden.

Ska man söka på hemsidor kan man ställa in prisönskemål, och man kan se bedömningar för hur partyvänligt eller mysigt hotellet är. Om hotellet är sexvänligt - nope. Och ändå så är det ju lite klyscha att hotellsemester innebär extra ligga?

Jag vände mig till Twitter för att typ fråga om nån kunde rekommendera nåt bra ställe. Jag frågade typ att det var Paris, och prisläge. Och att det skulle vara kompatibelt med en så kallad romantisk resa. Jag tänkte att nånstans där skulle Twitter kanske koppla och tänka "aha, Tanja på romantisk resa, då vill hon vara nånstans där man är ganska anonym och ifred och kan skrika så mycket man vill". Men så svarar min mamma att romantik är inget man behöver hotell för när man är i Paris, hon har minsann sovit på gräsmatta vid Eiffeltornet med 300 andra romantiker. Och då blir det uppenbart att min smygpoäng inte kom fram. Eller så har mamma bra anledningar att gilla stan.

Nu har jag bokat ett ställe som nog varken är bättre eller sämre än nåt annat på att ha sex i. Men ändå. Det är banne mig parsemesterns huvudstad, och inte ens där kan man hitta hotell efter sexkriterier. Bekväm, lagom mjuk säng? Dusch man får plats flera i, alternativt stort badkar? Stadig spegelbyrå? Ordentliga fönsterbräder? Extra ljudisolering i väggarna? Kan man få svar på det? Nope. Men typ att de har hårtork och minibar. Vem bryr sig.

Nu har jag avreagerat mig lite. Tack.

6 kommentarer:

Jo sa...

Varför inte, eventuellt anonymt, maila de alternativ som verkar lovande i övrigt och fråga?

Jo sa...

På http://www.letsbookhotel.com/
en/france/paris/hotels-accommodation.aspx
kan man filtrera för soundproofed rooms. Ungefär vartannat hotell, ca 600, verkar ha angett att de har sådana alternativ. De är nog vana vid den här frågeställningen även om de inte skyltar så mycket med den.

elin sa...

Min första tanke var att söka på gay-vänligt hotell... ;)

Anonym sa...

Man kan dämpa sig lite också, för allas trevnad/Simon

Jo sa...

Hmm, undrar om det finns några studier på sambandet mellan lyhört boende och sexlivets kvantitet och kvalitet. Att hela tiden ha i bakhuvudet att man måste hålla tillbaka sina spontana uttryck har åtminstone för mig en hämmande inverkan även på lusten som sådan.

Tanja Suhinina sa...

Simon: Jag har lite svårt att se hur det skulle vara positivt för min trevnad att behöva hålla tillbaka