tisdag, mars 01, 2011

"207" - Eller "This! Is! SWEEEEEDEN!"

Ursprungsfeminismen eller den fria feminismen tar alltid parti för de svagare, oberoende av kön, mot makten. Den statsfeminism som nu visar sitt fula ansikte i Sverige vill jag inte ens kalla för feminism.

Inte när enskilda män i vårt land börjat tala om att lägga av med sexlivet av rädsla för att anmälas för våldtäkt. Inte när pappor numera råder sina söner att filma samlaget med mobiltelefonen för att inte åka dit. Inte när utländska medier skriver att den sexuella frigörelsen bombas tillbaka till medeltiden av det svenska rättsväsendet.

Ovanstående slutsatser jag drar efter att ha läst igenom de 207 kommentarer som skrevs efter min artikel på Newsmill med över 14 000 visningar och med rubriken: "Feministerna i Assange-härvan gör våld på feminismen".

Så inleds en Newsmillartikel av Helene Bergman där artikelförfattaren förklarar varför hon håller med Julian Assange om att Sverige är feminismens Saudiarabien.

Det är det mittersta stycket av de citerade som jag tycker är intressant. För ni vet, en vanlig sak som feminister påpekar är att kvinnor uppmanas att ta eget ansvar för att undvika att bli våldtagna. Klä dig inte som en hora, gp inte hem ensam, gå inte hem till killar du inte känner när du är full. Om man försöker komma med kritik mot sådana goda råd får man ofta höra att man ägnar sig åt torr teoretisk feminism som inte hjälper nån. För i teorin håller alla med om att man borde kunna gå naken genom stan mitt i natten utan att bli överfallen. I praktiken är det bara klokt och sunt förnuft att undvika vissa situationer. Råden ges för tjejers egen säkerhet och deras bästa.

Och ja, har man sagt A så har man sagt B. Om råd till tjejer är sunt förnuft och skydd, vad är då inte råd till killar? Ingen pappa vill se sin son anklagad för våldtäkt, och pappan bryr väl sig, helt enkelt? Är det inte bara omtanke och sunt förnuft sådant handlar om? Vill vi inte att unga killar ska bli anmälda för våldtäkt?

Eller är råden till män ett tecken på att Sverige är feminismens Saudiarabien? I så fall får vi fundera på vads Saudiarabien Sverige är i och med att kvinnor ständigt får goda råd om hur de ska undvika att bli våldtagna? Vads Saudiarabien är Sverige där kvinnor undviker sex för att de vet att de kan bli kränkta?

Jag förespråkar inte att Sverige antingen är Saudiarabien eller jävligt omtänksamt. Jag förespråkar verkligen inte att man inte ska kritisera feminismen, som den ser ut i Sverige eller någon annanstans. Men jag vill gärna ha lite perspektiv, självinsikt och konsekvens. Och helst annan grund är Newsmillkommentarer.

Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Grovt Initiativ sa...

jobbigt att man tycker rubriken är roligast. mvh internetskämtarn.

207 = över 40000 miljarder

Clara sa...

Fascinerande att Katerina Janouch tipsar om att ha med sig pepparsprej i väskan. Det skulle ju vara vapenbrott.

Bengt sa...

Håller du med Helene Bergman i hennes kritik av statsfeminismen?
Jag håller med henne,statsfeminismen har gått för långt.

Tomas Antila sa...

Vadå? Har Julian Assange sagt att Sverige är feminismens Saudiarabien?

Haha, surt sa räven!:D