onsdag, december 01, 2010

Men klitoris då, man måste ha med klitoris!

Det här inlägget är alltså helt och hållet "jag stör mig på". Inget jag tycker nån annan ska behöva störa sig på. Utan jag gör det.

När män läser diskussioner om kvinnlig orgasm på Internet så dyker det alltid upp en massa anatomi och punkter. Folk ska vara så jävla bildade och håller på att ifrågasätta en massa. Det känns som att de varit duktiga och lärt sig klitoris och G-punkt, och nu ska de sprida sin nyvunna kunskap, oavsett hur många egna upplevelser som andra vittnar om de måste ogiltigförklara.

Typ
Bella: Jag kan få orgasm av analsex!
Jake: Helt orimligt påstående, hur skulle det gå till rent anatomiskt?
Edward: Nejmen, det är rimligt, för man kan ju komma åt G-punkten genom mellanväggen!

eller

Charlie: Alla vaginala orgasmer är egentligen klitorisorgasmer för att det man kallar klitoris är ju bara ollonet, och så finns det jättemycket klitoris under huden etc etc

Jag blir irriterad. Dels stör jag mig på att människor som gör så tar på sig någon sorts vetenskaplig expertroll utan att riktigt ha koll. Det är förstås bra att folk lär sig att klitoris är större än vad många tror. Men det är ingen anledning att hålla på som att man bara kan få orgasm av stimulering av de mest vanliga och känsliga erogena zonerna.

För det andra kommer upplysare ofta och ifrågasätter människors upplevelser. Det är som med den där G-punktsstudien som alla skrev om för ett tag sen. De tog ett gäng tvillingar varav en del sa att de hade G-punkt och en del sa att de inte hade det. Sen jämförde de med andra tvillingen i paret, hittade inget samband och konstaterade att G-punkten är en myt. Trots att en stor del av kvinnorna i studien självrapporterade G-punkt.

Jag kan själv komma av att höra någon jag tänder på onanera i telefon, så jag tycker det är väldigt tröttsamt när folk leker upplysta och absolut måste koppla njutning till de punkter på kroppen som de anser vara godkända. Det är liksom något mer invecklat och möjligheterna är ofantligt fler än klitoris och G-punkt, eller vad man nu valt att leka bildad om.

Så ni som stör mig, sluta med det omedelbums! Jag blir ju irriterad!

13 kommentarer:

Peaches sa...

Jaaa, vad jag håller med om det här! Det är som om för att vi nu varit duktiga och lärt oss att kvinnor inte kan komma av enbart penetrering, då får kvinnor inte komma av något annat än klitorisstimulans, det är ju så kvinnor kommer, det har ni ju SAGT! Det här gäller ju för övrigt både kvinnor och män, de här åsikterna alltså. På en blogg som jag kommenterade på häromsistens höll blogginnehavaren stenhårt fast vid att det är anatomiskt omöjligt för en kvinna att få orgasm av analsex, och därför kan analsex inte heller vara skönt för en kvinna. För det är ju bara orgasmen som är skön, eller hur...

Tanja Suhinina sa...

Peaches:
Oja! Känner verkligen igen det där med kvinnor som förmodligen med utgångspunkt i sig själva hävdar att ditten och datten kan omöjligen vara skönt.
Män också iofs. Älskar trådar som handlar om typ hur man smeker en man bäst och varannat inlägg är "glöm inte pungen!" och varannat "h¨ll dig jävligt borta från pungen!".

Tomas Antila sa...

den här tråden handlar numera om Twilligt-fanfiction.

Jag tycker du har berört det här ämnet tidigare, eller åtminstone har jag fått samma asociationer till liknande ämnet. Det här med den mentala orgasmen, att det handlar mest om att träna i huvudet och mindre om anatomi. Du borde nästan försöka samla ihop dessa blogginlägg som du gör med andra inom samma ämne.

Emelie sa...

Jag har nog sagt så där som "Charlie"; men det är bara för att jag blir lite störd på att vissa feminister säger att allt utom ollonorgasm är en myt typ. Eller när män tror att det finns massa känsel i slidväggarna.

Grovt Initiativ sa...

Störigast är ju förstås att de ens bryr sig om vad för anatomi som gett orgasmen eftersom det ändå bevisligen är olika för alla. Man måste ändå testa sig fram för varje ny och ibland varje nytt tillfälle.

Tanja Suhinina sa...

Emelie:
Det är ju sant att klitoris är större än ollonet och att det kan säkerligen vara klitorisstimulans som leder till penetrationsorgasm. Men det beror på hur man säger det, i vilket sammanhang och till vem.

Gustav:
Alltså, jag tycker ju själv det är kul med anatomi och jag tror att anatomikoll skulle underlätta för många att veta var de ska börja leta. Men samtidigt, som du säger - i tillämpning är det viktiga ju att man utforskar och är lyhörd, inte att man har lärt sig två saker som ska funka och tycker man är jävligt smart som vet att annat inte funkar.

Tycker förresten det är rätt tröttsamt med Anne Koedt-viftande feminister som hävdar att vaginal orgasm inte finns. Som driver nån sorts grej om att sldan är okänslig, alla orgasmer är klitorala (även de som man får under penetrationssex) och penetrationssamlag är ond patriarkal konspiration. Och det blir sån förvirring om vad vaginalorgasm är. Är det orgasm som man får medan man har kif-sex eller är det orgasm som enbart uppnås av slidstimulering och inget annat? För i praktiken, även om slidan nu skulle vara okänslig så får ju kvinnor ändå orgasm vid penetrationssex, spelar roll att det beror på klitorisgnuggning, lix...

Tanja Suhinina sa...

Antila:
Har jag skrivit om det så mycket? Tror jag nämnt det nångång, och mest i relation till "haha jag kan!"

Jeppsson sa...

Haha, jag läste en text nån gång där skribenten störde sej på en filmscen där en kvinna fick orgasm av rent knullande, utan nån extra klitoris-stimulans. Skribenten bara "det är ju HELT omöjligt, för om man fick orgasm av penetration skulle man ju gå runt med konstanta orgasmer när man använder tampong". Öh... Som att en tampong uppskjuten högst upp i slidan skulle vara jämförbar med känslan av en kuk som rör sej in och ut.
Men hon verkade själv tycka att hon hade nån sorts logiskt vattentätt argument där.

Henric sa...

Mycket dumheter brukar i begynnelsen ha uppstått som en motvikt till något ännu dummare och i det här fallet är det helt klart så. Påpekanden om att alla orgasmer är klitorisorgasmer började ju som jag minns det att dugga under det tidiga nittiotalet då skolorna i många år lärt ut just att det man fick orgasm av var hur skönt det var när penisen for ut och in ur slidan. Många som behövde klitorisberöring hade vid den tiden fortfarande freudianska föreställningar om att de BORDE försöka att istället uppnå vaginala orgasmer och trodde att det var något fel på dem utvecklingsmässigt. Jag tycker inte att jag hör den där om att allt i grunden är klitorisorgasm speciellt ofta idag alls. Idag hör jag å andra sidan heller aldrig några kvinnor tala om att de eftersträvar vaginala orgasmer, under det sena åttio så var det extremt frekvent utbrett stressmoment för många.

Tanja Suhinina sa...

Henric:
Jag fattar var det kommer ifrån och det är ju bra att folk vet om klitoris, men störstörstör mig =)
Jag tycker att "jag kan komma med partner, men inte bara av inutsexet, hjälp mig hur ska jag göra?" är en rätt vanlig sexspaltfråga, och killar som frågar om hur de ska ge flickvön orgasm av sex och inte genom att slicka är också vanligt. Kanske inte lika mycket som förr, men definitivt närvarande.

Afrodisiak sa...

Googlade på just detta idag och började titta i kors ganska snabbt. Det är väl bra att ha någon slags grundläggande hum om anatomin, men sen är det nog bättre att "go with the flow" än att läsa orgasm-manualen känner jag.

(storskrattade åt Twilight-scenen!)

Anonym sa...

kan det vara så att det är absolut vanligast med orgasm av klitoris stimulering? Kan inte tala för någon annan, men jag har aldrig lyckats utan att stimulera den direkt, vare sig ensam eller i sällskap. So not for lack of trying... Att vara någon annan stans och pilla är ungefär lika konstruktivt för mina orgasmer som att smeka min armbåge. Och snälla kom inte och säg att man visst kan få orgasm av att pilla på armbågen... det kanske man kan, men jag får sån press på mig... ;-P

Tycker inte att det är så konstigt att vara jag... en person som har sin orgasm på ett och samma ställe.

Tanja Suhinina sa...

Anonym:
Det är inte konstigt att vara du, det är så för många. Det är ju inte heller det jag pratar om i inlägget.