måndag, december 06, 2010

Manligt sexobjekt kommer sällan ensam

Det snackas objektifiering och sexualisering här och här och här. Jag kom att tänka på en sak. Jag illustrerar.

Ensam sexig kvinna är sexig!

Ensam sexig man är inte ensam!

Alla vet ju att halva mitt feministiska engagemang går ut på att jag vill se snygga halvnakna karlar överallt. Och det blir ju inte samma sak om de inte bara kan stå och se trånande och halvnakna ut utan kompletteras av än mer halvnakna chicks. Eller tänker jag fel? Jag tycker det ofta blir så när män i reklam ska vara sexiga och inte ha mycket kläder på sig. Publiken antas inte fatta att de är sexiga och får chicks om de inte står där med en näve brudar. En sexig kvinna kan vara sexig helt på egen hand.

Andra saker jag kom att tänka på.

Jag skrev en gång ett nyttigt inlägg om män och kvinnor i bild för att referera till det då och då. Jag refererar till det nu.

Allra första inlägget på den här bloggen handlade om Ljungbergs kalsongreklam. Kul att se att just den kampanjen fortfarande används på det sättet som jag skriver om.

Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Charlotte W sa...

Ja!
Låt den sexige karlen stå ensam, bara vara för MIG! (och dig osv...)

Tomas Antila sa...

Jag ÄLSKAR bilderna! Jul! Ja!

Det här är nog relevant till ämnet: http://i69.photobucket.com/albums/i53/antila/bjornborg.jpg

Fast jag var helt övertygad om att tredje från vänster var en kille, tills jag fick det förklarat att det givetvis måste vara en tjej. Jag är helt skadad av yaoi antar jag. Men kan vi åtminstone kompromissa och säga att personen är androgyn?