lördag, augusti 28, 2010

Gratis lokal i Stockholm (humor), spit or swallow, killteknik kontra död fisk

Om Federleys release
Fredrick Federley ska släppa sina memoarer på Hydra, och förläggaren Björn Elzén annonserar ut om lokal. Jag försökte stå emot, men det var som om Björn hade ställt sig på ett torg och ropat "Öppet mål åt alla! Billiga poäng gratis!".

Slurp.
Jag har på sistone hittat ny hobby i Flashbacks sexforum. Jag lurkar, som man sa på min tid. Det är inte en fråga om skräckblandad förtjusning eller att jag vill känna mig lite överlägsen, jag tycker helt enkelt det är intressant.

Jag har dock upptäckt nånting som jag nu har gått runt och varit WTF om i ett par veckor. Jag antar nu att Flashback faktiskt återspeglar vanliga människors sexliv hyfsat, möjligen lite mer porrifierat än folk i allmänhet. Och i så fall är det inte alls så vanligt att svälja som jag alltid antagit.

Jag har alltid tänkt att hetrotjejer, rent generellt, sväljer. Jag vet att oro över att det kommer smaka äckligt är vanligt, men jag har alltid trott att det är nåt man pysslar med i samma veva som att man oroar sig över att första gången kommer göra ont. Sen inser man att det inte kommer superkaskader av frätande syra, och typ generellt sväljer. Det finns folk som inte svljer, tänkte jag, men på samma sätt som att det finns folk som inte dricker öl, eller äter tomat, eller ägg.

Men det verkar som att tjejer som sväljer är en lyx, i paritet med tjejer som tar den i 2:an (de säger så!). I alla fall när Flashbackare ligger. Jag har nu frågat mina kompisar, och de svarar lite olika. Nån av mina kommentatorer som vill bidra till att klara upp det här åt mig?

Det här är som min eviga hangup på ifall intimrakning är nåt man väljer eller väljer bort som ung kvinna i dagens Sverige. Läser man Vecko-Revyn så antas man va rakad, smygkollar jag på kompisar i duschen antas man inte vara rakad. Jag är helt lost. Det får ni också upplysa mig om.

Sexokön
Jag ska strax komma igång med bloggande om Sexokön igen (1, 2), ska bara samla tankarna. Under tiden har jag fått stöd för min världsuppfattning av följande två trådar:
"Bra i sängen" - killteknik
Och... så fanns det en tråd som hette "bra i sängen - tjejteknik", men den blivit flyttad. Men jag kan i alla fall berätta att de flesta inlägg gick ut på att man inte skulle ligga där som en död fisk. Och så "sug kuk" och "ta den i tvåan".

Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Jusstja! Glöm inte att anmäla er till undersökningen av unga HBTQ-personers vårderfarenheter om ni kan och vill!

35 kommentarer:

Walter sa...

Skulle väl säga, i den politiska korrekthetens namn, att det generellt är snäppet svårare att som kille "tjata sig till" att en tjej tar den i culon än att hon sväljer. Så det är nog inte på långa vägar ett standardförfarande i sängkammaren innan båda pratat om det :/ Kanske till och med orden "snälla" och "jag älskar ju dig" krävs i vissa fall! Enstaka är ju t.o.m rädda för att suga :P

Sara sa...

Jag rakar, sväljer OCH "tar den i tvåan". Och jag är varken porrskadad eller en ung osäker tjej, jag är trettio, feminist och gillar helt enkelt sex. Har dock hittills sluppit att ligga med nåt jävla Flashback-äckel som tycker att bästa sättet att "lära" en tjej att "deepthroata" är att helt enkelt trycka ner kuken i halsen på henne.

Anonym sa...

Jag har faktiskt ingen aning, skulle vilja veta. Den andra saken jag skulle vilja veta är om det verkligen spelar nån roll om man spottar eller sväljer när man väl har fått det i munnen. Känns som det kvittar då, men jag har ingen erfarenhet av varken det ena eller andra (vilket brukar förvåna folk jag berättar det), så jag vet inte.

Tanja Suhinina sa...

Walter:
Alltså, att man ska kolla av om den nya partnern kan tänka sig det ena eller det andra eller inte tycker jag är självklart oavsett aktivitet.
Att enstaka inte vill ge oralsex är jag inte förvånad över. Men jag blev förvånad över att hela sperma i munnen-grejen är ovanligare än jag trodde. Där ser man. För övrigt får jag obehagsvibbar som fan av formuleringar av typen "tjata sig till".

Sara:
Visst suger det att vissa aktiviteter förknippas med att man är ung, osäker, undergiven eller porrskadad?

Marysaintmary:
Jag har alltid undrat hur man tänker när man spottar. Gillar man inte smaken så är det väl redan kört?

Like A Bad Girl Should sa...

HAHAHA, jag döööör! Så mycket roligt i samma inlägg, jag dör! Ska skriva mer när jag skrattat färdigt och rest mig från golvet.

Tanja Suhinina sa...

Skriv, jag vill läsa!

m sa...

Jag tror att flashbackarnas brudar inte sväljer för att flashbackarnas sperma smakar gammal fimp och sura Mamma Scans köttbullar, det är vad jag tror.

Anonym sa...

Alltså, jag är generellt kinkig med vad jag stoppar i munnen och något som liknar varmt snor hamnar inte där. Faktum är att jag får lite kväljningar bara jag tänker på det.

Sen har jag issues med fekalier. Tar den inte i tvåan (exit only) och gillar inte tanken på att stoppa in fingret i någon annans bajshål. Skulle vara med gummihandskar då.

Kuken i fittan och oralsex, det är min melodi. Ganska kristet, antar jag.

Tanja Suhinina sa...

M:
Det där var väl inte en så givande kommentar, va?

Anonym:
Hej! Jag uppskattar att de som kommenterar anonymt i min blogg använder nån sorts smeknamn, så att det blir lätt att hålla koll på vem som skrev vad.
I övrigt, okej. Rimlig inställning.

Fisk sa...

Hmm. Få se. Jag sväljer för att... tja, det råkade bli så första gången jag sög och jag vet faktiskt inte riktigt hur man gör annars. Det bara sprutar ju på liksom, och så suger jag samtidigt, klart det hamnar i svalgen, eller? (Ni som inte sväljer får gärna berätta hur ni gör förresten!
Och rakar mig gör jag delvis, jag lämnar det mesta av håret på venusberget (trimmar det lite). Det kanske är därför det inte syns på brudar i duschen? Jag tror att det är en hel del rakar sig delvis och sparar håret där det inte är i vägen typ.

La Pergola sa...

Jag rakar mig för att min pojkvän tycker bättre om det (yes, shoot me) men detta har lett till en panisk rädsla för att duscha med tjejkompisar – det känns så porrigt, ungefär som om jag skulle komma in i duschen iklädd sjuksköterskeuniform i latex, och sen är det just den här grejen med att jag inte kan "försvara" det. Eftersom jag inte skulle göra det om jag var singel känner jag mig som nån form av "dålig kvinna" som "gör det för min pojkvän" och jag orkar inte konfronteras med den bilden av mig själv.

Issues, vem, jag? ;)

Ang att suga eller svälja trodde jag länge att svälja var en specialare och att man inte väntades göra det. Sedan läste jag massa på internet, tänkte att "jaha, det måste man tydligen, annars är man inge bra", och så jag prövade jag. Då var det inte så farligt och sen insåg jag att det framför allt var väldigt praktiskt, så nu gör jag det varje gång det är aktuellt.

bruden sa...

ha, jag är kanske konstig dårå... inget analsex, inte rakad men sväljer ;)

Jag vet inte riktigt hur det skulle gå till annars, om man suger hela vägen menar jag... sen kan man ju alltid starta med lite oralt och gå vidare?!

A. Nonym sa...

Alltså, jag har testat att svälja och första gången var det väl inte så farligt men efter att ha varit med om några obehagliga upplevelser angående smak och mängd vilket resulterat i känslan av att vara på väg att kräkas (inte en sån trevlig känsla) har jag kommit fram till två saker; 1: jag föredrar att inte få det i munnen och 2: OM jag mot förmodan skulle gå med på att låta honom komma i munnen då spottar jag!

Jag anser inte att svälja innebär att nedvärdera sig själv och vara en osäker tjej om man tycker att det är ok eller gillar det, men i mitt fall så skulle det faktiskt innebära att jag var osäker och nedvärderade mig själv om jag tvingade mig till det då jag ju faktiskt inte gillar det, alls.

Bland mina vänner verkar det vara norm (så som jag fattat det) att inte svälja.

Tanja Suhinina sa...

La Pergola:
Jag tycker det är så intressant hur det här med att ställa upp för partnerns skull, kompromissa och göra saker som man inte hade gjort som singel anses vara sjukt problematiskt så fort det har med sex att göra. Liksom, man kompromissar och anpassar sig efter varann i alla relationer, mer eller mindre. Men så fort det är nåt sexrelaterat så är det katastrof. Pfft.
För mig är det ju tvärtom, jag trodde man "förväntades" göra det, men tydligen är det mer specialare än jag trodde...

Bruden:
Alltså, bekvämlighetsaspekten är inte att underskatta!

A. Nonym:
I appreciate your input.

Charlotta L sa...

1. Sväljer - har alltid gjort det när det har varit aktuellt, Jag har aldrig haft några problem med det och, ja hur gör man annars?

2. Rakad - jag tycker att det känns bäst så och mest praktiskt så.

3. Analsex - nej tack, jag känner inte den minsta lust att prova på.

A. Nonym sa...

I övrigt så tycker jag inte det är fel att göra saker för varandra även om det inte är något man tänder på jättemycket själv. Men det är skillnad på att göra något som man tycker kanske är lite tråkigt och ointressant jämfört med något man direkt ogillar, känner motstånd inför och tycker är äckligt eller obehagligt.

Ang det andra så gillar jag analsex och rakar mig helt, inte för att jag har hårfobi och ogillar att vara orakad utan för att det känns sexigt och för att min pojkvän tycker att det är sexigt.

Per sa...

Inte för att jag vill ifrågasätta flashbacks representativitet (Eller, jo det vill jag visst det. Kraftigt.) men särskilt representativ tror jag och framförallt hoppas jag inte att den där tråden är. Något bättre representativitet tror jag att man kan få på Familjeliv.se. I alla fall vissa dagar. Där finns f.ö. åtminstone en tråd om frågan: http://www.familjeliv.se/Forum-9-191/m53067830-1.html

A.Nonym sa...

Ang sex och kön så undrar jag varför alltid "sexuellt vidlyftiga" kvinnor i tex amerikanska sitcoms och filmer alltid porträtteras som väldigt "omtänksamma" i sängen där de gör "vad som helst" för sina oftast manliga sexuella partners för att fylla deras behov. Medan de "sexuellt vidlyftiga" manliga karaktärerna (se exempelvis Charlie i 2 and a half men eller Barney i how I met your mother) porträtteras som egoistiska svin som mest bryr sig om sig själv och sin njutning?

Ok, jag fattar att det handlar om en manlig sexualnorm och jada jada, men ändå. Har vi inte kommit längre än såhär?

Tanja Suhinina sa...

Per:
Men det är väl ungefär samma typer av svar både på flashback och på familjeliv? Tycker Familjelivtråden är obehagligare, där verkar så många få kväljningar men ändå hantera det illaluktande vidriga kladdet.

A. Nonym:
Ja precis!
Och så det eviga "wow hon var helvild, utnyttjade mig hela natten" "hiiighfive, grabben, vilken tur du hade".

Anneli sa...

Eftersom jag inte läser Veckorevyn kontinuerligt kom det faktiskt som en chock för mig när jag hamnade i badkaret med ett gäng vänner av blandade kön på en fest och insåg att ingen annan tjej hade könshår. Dessutom verkar det vara ett typiskt sånt ämne man inte riktigt gör enkätundersökningar om. Så jag frågade en killkompis som kunde tala om att alla tjejer han legat med varit välrakade, till min förvåning.

Annars tycker jag att sperma smakar illa rent generellt (och oavsett vad vissa sexbloggare skriver har jag inte märkt någon skillnad på köttätare/vegetarianer i det avseendet), och sväljer inte. Det jag däremot undrar över är på vilket sätt det skulle bli en bättre upplevelse för killen om jag skulle göra det.

Tomas Antila sa...

hahahaha, otroligt roligt kommentarcitat från facebook!XD

Tanja Suhinina sa...

Anneli:
Jag slutar aldrig förvånas över hur många det ändå är som inte rakar sig. Jag har nog fått lite av bilden att det är en normal hygienprocedur för en kvinna i dagens Sverige, typ som att raka sig på alla andra ställen på kroppen. (själv rakar jag bikinilinjen och ibland armhålorna, ifall nån undrar)

Alltså, förutom det psykiska så är det väl mest inte fråga om svälja eller inte utan om att få komma i hennes mun. För det är ju lite annan upplevelse rent fysiskt, samt att inte behöva ha koll på när man kommer och stressa över att hinna varna tjejen i tid. Och sen hade jag väl själv inte känt mig så fräsch om min partner sprang till toan med äcklad min för att spotta efter min orgasm.

Per sa...

My bad, i hastigheten läste jag fel tråd. Sväljer?-tråden hade förvisso ett trevligare tonläge (så länge jag läste) än killtekniktråden som var den jag läste. Men generellt tycker jag att tonläget på Flashback är rätt jobbigt.

När det kommer till representativiteten tror jag ändå att Familjeliv generellt har ett bredare urval av läsare/postare än Flashback.

Agnes sa...

Jag sväljer ibland, spottar ibland. Det beror på humör och dagsform.

Jag tycker om analsex i olika varianter. Med fingrar (both ways, även om på mig är vanligast), dildo och kuk.

Jag rakar mig, dock sällan helt.

Mia sa...

Jag rakar mig innan jag träffar min kille, men inte annars - det skulle kännas som att kasta bort tid och barberblad. Och jag sväljer med entusiasm (bortsett från första gången, då spottade jag ut ur fönstret, mest för att jag hadde fått för mig att man inte "skulle" gilla att svälja. Det gick fort över). Däremot har jag bara tagit den i tvåan ett par gånger, efter (faktiskt) rätt mycket tjat från ett ex, men det är inget jag ångrar, och någon dag försöker jag nog igen.

Kontrolluppgifter: jag är ganska ung, ganska säker, och undergiven av läggning.

Like A Bad Girl Should sa...

saker som slår mig när jag läser familjelivstråden:

1. Att folk tycker sperma är så hejlöst äckligt. Alltså, jag tycker inte precis det är jämförbart med hallontårta, men vad fan, det är väl inte fitta heller? Alla håller på att kräkas osv.

2. Killarna där som ba "blev såååå besviken när jag fick veta att hon bara svalde för att göra mig glad..."
OK, men vaddå, hon gör det frivilligt, för att du gillar det och hon gillar att du gillar det? Vad gnäller du om? Det räcker inte att svälja, man måste typ längta efter sperma 24/7 annars "räknas" det inte?

3.INGEN sväljer ju verkar det som? Alltså, när det väl är i munnen, så är det likabra att göra av med det den lätta vägen, alltså ner. Att låta det rinna ut över hakan har aldrig slagit mig som ett alternativ. Spotta kan man göra i duschen, eller så kan det ju fördelaktligen få komma var som i duschen, som omväxling.
I don't know, som sagt var, det är ju inte frätande syra. Och faktiskt inte snor heller, vad folk än säger.

Like A Bad Girl Should sa...

hett tips man för övrigt skulle vilja ge alla som tycker det smakar fan: jättejättelångt bak i halsen smakar det inte något alls. Sluta sila sperman mellan tänderna så slipper ni smaken!

Frida sa...

Blir det avslut i munnen så sväljer jag, men det är knappast så att jag ber om att bli sprutad i munnen. Trimmar absolut " där nere" men ser det inte som en katastrof om det inte är nyfixat. Och har inget emot att "ta den i tvåan" ibland, det är då jag får de bästa orgasmerna!

Och jag är snart 30.

Anna sa...

Jag sväljer men rakar inte och tar den inte i "tvåan". Min sambo är inte den som tjatar om något av det heller. Sväljer gör jag för att det känns mest praktiskt. Min sambos sperma smakar inte så mycket heller, så det funkar bra. Hade det däremot gjort det så hade jag nog bett honom säga till innan han kom.
Apropå det här med rakning så undrar jag verkligen också hur vanligt det är. När jag och sambon diskuterar så tror han att det är typ 25% som rakar sig, medan jag tror att det är typ 75%. Mina vänner är också inne på mitt spår. Men sen beror det ju på vad man menar med att raka. Jag tänker mig helrakat + så gott som helrakat, men det är ju olika hur man tänker om det där.

P sa...

Jag sväljer inte eftersom jag tycker sperma känns/smakar rätt äckligt och har ganska överkänsliga kräkreflexer så sprut i munnen riskerar att resultera i kväljningar och ivägspringning till toan. Önskar att jag kunde svälja utan problem, det är ju mycket mer praktiskt och dessutom är det trist att sluta suga när det är som skönast för honom, men det är inte riktigt ett prioriterat område i mitt liv att träna mina kräkreflexer i att vänja sig vid smaken/känslan av sperma i munnen...
Analsex i olika former däremot gillar jag mycket, där blir inga kräkreflexer triggade ;).
Rakar mig gör jag inte, annat än bikinilinjen typ på sommaren och så trimmar jag håret lite så det blir kortare...

Anonym sa...

Tar du den i 2an?

Anonym sa...

Hm. I munnen gör inte så mycket. Sväljer man hamnar en klibbig hinna i svalget som fan inte går bort på hela dagen. Vidrigt. I munnen är inte så mysigt heller så jag låter bli det också, men det är inte lika supervidrigt som att svälja.

Sofia sa...

På den tiden jag sysslade med oralsex svalde jag

Intimrakning, eller nån rakning alls, gör jag inte heller

Robert sa...

Grym blogg.

Åke Forsmark sa...

Jag brukar läsa Flashbacks sexforum eller rättare sagt jag brukar bara läsa rubrikerna och föreställa mej resten. Det är roligast så.