fredag, juli 10, 2009

Om en kvinna visar brösten och det finns ingen man som kunde se dem, har hon visat brösten då?

Satt på diskussionsfrukost idag och diskuterade nakenhet i allmänhet, och Bara Bröst lite extra. Det var normer, och vilka man ska följa, och hur man ska förändra dem och hur rimligt det är att ersätta en norm med en annan. Att det ju inte vore önskvärt om förbudet att visa bröst på badhus ersattes med tvång att visa brösten.

Och sen kom jag att tänka på en superuppenbar grej som jag inte tänkt på förut. Det är ju redan tvång (eller ja, badhusregel) på att visa brösten. Och inte bara brösten, utan rubbet. Men det är minsann okej och det tänker man minsann inte på, för det är ju bara för människor av samma kön och då räknas det inte. Typiskt att man inte tänker på det. Och då är jag ändå En Sån Som Tänker.

Så uppenbart när man tänker på det! Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

MarySaintMary sa...

Ja, det är intressant. Det var en artikel i vår lokala tidning häromdagen om att folk inte vill klä av sig i duschrummet nuförtiden. Artikeln angav kroppsfixering och pedofilskräck, men jag skulle snarare tro på att samhället har gått mot mer individualism och "min kropp är min" (jag känner så själv nämligen). Spela roll vilket kön som kollar liksom. Jag menar förr i tiden fanns det ju toaletter (dass) med typ fem sittplatser bredvid varann men den tanken skulle ju ingen komma på idag. Artikeln: http://www.folkbladet.se/NyHeTeR/artikel.aspx?articleid=4927952

Mattias S sa...

Man kan ju byta om på toa eller under en handduk eller nått.
Men reglerna säger ju att man egentligen måste duscha naken.
Så ja, det är mycket märkligt på sitt sätt.
Hur nakenhet inför personer av samma kön är något som alla självklart ska ta som något naturligt.
Men nakenhet inför någon av eventuellt annat kön är förbjudet...

Anonym sa...

Det var en artikel i SvD:s serie om nakenhet där en badhuschef i Stockholm sa att numera kräver man inte nakenhet vare sig i bastun eller någon annan stans i Stockholms bad. Till exempel vill vissa inte ta av sig av religiösa skäl.

Sofia sa...

jag skiter högaktningsfullt i vilka som tittar, det är bara att i vissa sammanhang upplever jag det som OK att vara naken - nudiststrand, omklädningsrum, bastu etc, om det sen är blandade könstillhörigheter eller ej spelar mindre roll, det är mer om det finns någon form av tabu. Och min kropp är ju fortfarande min även om nån kollar på den. Oavsett vad personen tänker så är det fortfarande jag som har bestämmanderätten och allt det där

Anonym sa...

Inte i sexuell mening. Ni som absolut vill visa era bröst öppet i badet eller stranden - varför gör ni det om inte för att visa männen era behag och ev. i det sammanhanget bräda den ena eller andra kvinnan. Ni är pura narzisser och har ni även tänkt hur kvinnor som förlorat sina bröst reagerar eller hur roligt det är när deras partner inte kan undga att belägras av er uppsyn? Eller vill ni säga att bröst plötsligt inte har betydelse i sexuellt avseende för män?