söndag, juli 12, 2009

första steget mot att män blir överflödiga

Hih, jag grävde just upp en DN-artikel från i onsdags. Jag la den på minnet för att jag trodde att antifeministbloggare skulle reagera, men det gjorde de inte. I alla fall inte som jag märkte. Artikeln handlar om att forskare har framställt konstgjorda spermier, plusminus, och nätversionen innehåller inte det relevanta:
-Om spermierna visar sig kunna befrukta ägg och ge friska individer så är det här första steget mot att män blir överflödiga, säger professor Magnus Westgren, överläkare vid kvinnokliniken på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge.
- (pappersupplagan, ons 9/7 2009)
Superryckt ur sammanhang, säkert. Men lite roligt, och ganska inte helt okej.

4 kommentarer:

Αλεξανδρος sa...

Så är det här v...?

Lite tydligare kunde han väl vara? ;)

Tanja Suhinina sa...

thx ^^

Αλεξανδρος sa...

Att män skulle bli överflödiga är väl en tanke som har funnits länge, inte minst inom science fiction-genren. Och visst, ska man rationalisera bort ett kön är väl mannen det som är enklast att klara sig utan just när det gäller reproduktionen. Men det finns förstås andra aspekter, och ska man vara krass är människor över huvud taget inte nödvändiga. Det handlar ju som alltid om vad målet är.

Annars påminner det här lite om inledningsscenen i Roger Dodger (en av mina favoritfilmer, alla kategorier) där huvudpersonen Roger håller en utläggning om varför män fortfarande behövs ("utility") och snart inte kommer att behövas längre.

Julia sa...

Jag har dem inte till reproduktion.

More for me?