fredag, maj 29, 2009

socker -> svamp -> torr -> glidmedel -> socker

Julia Skott bloggar om att vattenbaserat glidmedel kan, på grund av glycerinet det innehåller, vara fail att använda om man har svampinfektion eller har lätt för att få dem. Jag har aldrig hört talas om det förut, vad jag minns. Jag har googlat runt lite och typiskt nog verkar en betydande del av informationen om sådant finnas på sidor som säljer glidmedel som inte innehåller glycerin. Och det känns ju inte direkt som den sakliga informationen man önskar att allmänheten ska ha mer tillgång till.

Hur som helst, det här är på listan av saker som får en att ana att ingen egentligen bryr sig om att upplysa om sexuell hälsa.

Om vi ändå är inne på ämnet. Sist svamp och slemhinnetorrhet pratades var det mycket oljesnack. Alltså att man ska använda olja om underlivet är för torrt. Folk verkar gilla det. Jag har sen forever hört att fett+kondom int eär ett lyckat kombo. Nån som vill upplysa?

5 kommentarer:

Αλεξανδρος sa...

Kan detta vara av intresse?

http://www.glidmedelsguiden.com/

Julia sa...

Där står inget om glycerin vad jag kan se? Men de säger iofs att olja /fett bryter ner latex.

Här är en någorlunda neutral sida, som säger att å ena sida ja å andra sidan nej - att det behöver inte GE svamp, men om man är känslig kanske man ska akta sig. http://sexuality.about.com/od/sexualhealthqanda/f/lube_yeast.htm

gustav sa...

att olja bryter ner latex lär väl vara mer ett sak att varna för när det kommer till hemmalösningen att använda olja som glid. att behandla med det tror jag inte har samma effekt.

Julia sa...

För övrigt bryr jag mig och har med en hemlig partner jobbat ihop en sexblogg om sexuell hälsa, teknik och dylikt. Kommer snart till ett internet nära dig!

Annika sa...

Jag har också upplevt besvär vid vattenbaserat glidmedel, att jag efter en stund blir torrare än innan.