fredag, maj 08, 2009

Könat våld

Kvinnovåld är när män slår kvinnor.
Tjejvåld är när kvinnor slår folk.
Check.

7 kommentarer:

felmoftan sa...

Och PMS är mens' våld mot kvinnor.

felmoftan sa...

Peter Gill har i sin forskning visat att svenska tonårstjejer visar allt större tendenser till vad han kallar ”manlig vedergällningsmoral”. (...) Det är en olycklig konsekvens av jämlikhetssträvandena, säger han.Olycklig kan han vara själv. Han och hans mamma. Om det nu är en konsekvens av jämlikhetssträvandena, så är det väl en naturlig och förväntad konsekvens. Eller vad fan trodde di? Att kvinnor ska bli jämlika med männen men finare och bättre? Som att männen var ett misslyckat experiment och den jämställda kvinnan är den perfekta människan? Jämlikhet innebär att en kvinna har lika stor rätt att vara en jävla kuk som en man.

Tore Kullgren sa...

Det handlar om att mannen är den normala förövaren och det normala offret.

Kvinnor är, som i så många andra sammanhang, onormala, och det är därför folk envisas med prefix som "kvinnlig" och "tjej".

Valentine sa...

Borde förresten inte en annan "konsekvens av jämlikhetssträvandena" vara att färre män misshandlar folk?

Anonym sa...

Ja, vi får väl ändra våra uppfostringsmetoder för båda könen. Mina föräldrar körde "alla ska vara med och ingen ska vara ledsen" plus en massa snack och det funkade fint. De fåtaliga gånger jag faktiskt lappade till något av mina syskon hade jag väldigt dåligt samvete efteråt, och jag har aldrig varit inblandad i ett slagsmål i vuxen ålder.

Johanna Sjödin sa...

Kom och tänka på motiveringen för att killar inte slå tjejer på dagis "det är fegt att slå tjejer". Jga kände mig som tjej djupt kränkt.

Anneli sa...

Semantik, semantik... ^^''