tisdag, juni 05, 2007

Mer pedofil.se

Och så har DN hittat till pedofil.se. Pedofilsajt tar skydd av lagen lyder rubriken och man blir förstås glad att DN uppmärksammar att yttrandefriheten fortfarande gäller. Eller, menar de att det är dåligt att sajten inte är olaglig?
"Webbsajt underlättar för pedofiler att få kontakt med varandra" lyder en annan rubrik och man undrar vilka tror att någon pedofil skulle ta kontakt med andra på en sajt som heter pedofil.se. Om jag tände på barn och ville komma i kontakt med andra i liknande situation skulle jag nog vara lite mer diskret.

Men det står faktiskt en vettig sak i artikelklustern.
Kan inget gott komma av pedofilernas hemsida?
- Jo, om samhället i sin reaktion på det här vill göra en seriös, forskningsbaserad sida som lyfter kunskap om de här intressena och hur man kan minska risken för att de skadar barn, säger Niklas Långström.
Ignorera att frågan är underligt ställd (vadå "pedofilerna"?) , svaret makes sense. Det vore najs med vettig information. Det vore till exempel guld värt om man lätt kunde hitta info om vart man kan vända sig för att kunna prata om sin besvärliga sexualitet. Som jag har förstått det kan man det på
KIs sexualmedicinska centrum, men det tog mig mycket googlande och tidigare kunskaper att hitta hemsidan och det står inte direkt "Du som besväras av att vilja våldta folk - ring 020-120 0333". Eller för den delen "Du som har skuld- och skamkänslor för att du tänder på barn, fastän du aldrig gjort någonting fel - ring 020-120 0333".

För övrigt gick jag i samma högstadieklass som Gottfrid från PRQ. Och går i samma klass som Matilda Roos som debuterar med en poesisamling i höst, så vi är två SvB-debutanter från T1 på psyklinjen. Put your hands up 4 klasskamrater!

Andra bloggar om: , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Meh! Det var ju jag som skulle bli utgiven. Hata alla debutanter som inte är jag. High five! Eh. Kan du prata med din redaktör och lägga ett gott ord för mig? Annars snor jag dina böcker! (Okej, det var sista gången jag skrev det där. Jag LOVAR.)

Tanja Suhinina sa...

Jag tror inte att du finns på riktigt. För hade du det hade du sagt hej för längesen!

Anonym sa...

Jaha, men jag kanske är rädd för starka kvinnor? HAR DU INTE LÄST GENUSVETENSKAP? ;P

Ärligt talat, jag finns, men har inte varit på institutionen på ett tag. Och nu är det väl för sent för den här terminen. Fast om du vill ses och ta en glass eller något i sommar är jag på. (Ja, jag vet att du har pojkvän. Duh.) Annars får det vänta till i höst.

Tanja Suhinina sa...

Det jobbiga med att ha öppet förhållande är att man inte kan avspisa folk med "jag har pojkvän" ^_^
Jag har seminarium nu på tprsdag och nån sorts kickon (motsats till kickoff) på fredag. Annars får du väl ställa dig i signeringskön som alla andra =)

Tomas Antila sa...

jag har kommit fram till att deras definition på pedofil måste ju vara en som faktiskt har sex med barn. Då kan jag förstå att det är obra om de kommer i kontakt med varandra.

Tanja Suhinina sa...

Problemet är att pedofili egentligen betyder nåt annat. Ska folk få definiera ord hur som helst får vi stora problem.