tisdag, mars 15, 2011

My fandom is popular in the club.


Jag är ju gammal slashare, va. Och det här med gammal betyder att jag inte längre är aktiv i fandom. Det betyder däremot inte att jag exempelvis igår inte satt hela dagen och pep lyckligt om Eric Saades och Danny Saucedos pussar. Linus Fremin bloggat om det, så jag hänvisar dit för djupare analys.

Mitt pipande har två dimensioner - en privat och en politisk.

Den privata är att jag tycker det är hett när killar hånglar. Jag är nöjd med att jag har kvinnokropp, men jag skulle verkligen vilja ha sex med en man som man. Inte så att det inte skulle gå, men det kräver tid, jobb och tur. Hångel mellan män är hetast om männen ifråga inte är exklusivt homo, och det verkar ju inte schlagergrabbarna vara. Så okej att de där pussarna knappt ens är kyssar, än mindre hångel, men tack världen för lite fan(girl)service till mig. I en värld där det tjejhånglas på varje fest är det trevligt att se piffiga män som pussar varandra och ler glatt.

Nyckelord för den politiska glädjen: rätt signaler: homofobi är dumt: att pussas är ingen big deal, ramuppluckrande.

Hur som. Den hyfsat avslappnade glada pussandet påminde mig om två fandoms där jag upplevt en glädjande positiv inställning från fandomobjekten.

När tredje Sagan om ringen-filmen kom skulle jag kolla in hur fangirlfandom såg ut, och fastnade där ett tag som observatör. Dels var fangirlsen underhållande. Dels var själva LOTRboys som de kallades sköna. De verkade fatta att det fanns tjejer som tyckte om att de kysstes, och de verkade tycka att thebanband-alster var sjukt roliga. Och så verkade de faktiskt vara bra vänner efter många års arbete sida vid sida, och de verkade inte skämmas över att de gillade varandra, och de verkade tycka att det var helt i sin ordning att visa det fysiskt. Jag har hittills aldrig sett någonting liknande. Jag blir lycklig när jag tänker på alla tillfällen då Orli och Dom och Viggo pussade varandra eller bara höll om varann utan att tänka minsta lilla på att de inte skulle minska i viktig heterosexualitet och manlighet.


Den andra är bandet Franz Ferdinand. Där är jag inte lika insatt, men en känd händelse är när sångaren under en spelning 2005 sade "Slackening ties for the girls at slacken_ties!" till publiken, slacken_ties var ett LiveJournal-community för Franz Ferdinand-slash. Generellt verkar de visat en glad och positiv inställning till tanken. Att bandet var slashade, eller slashvänliga, är inte så överraskande. De gav oss Michael, liksom.

Dagens ris går för övrigt till Tobbe Ek här som kommenterar pussarna med, eh, baciller.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: