torsdag, december 20, 2007

Täbytrilogin i fyra delar.

Sovjethumor: 1985, extrainsatt tevesändning. Nyhetsuppläsaren, klädd i svart, tittar mot kameran allvarligt och läser upp "Kamrater! Ni kommer säkert skratta nu, men vi har återigen drabbats av en svår sorg".

För det finns situationer då man inte kan säga annat än "kamrater, ni kommer säkert skratta nu, men vi har återigen". Ni vet, Täbys bibliotek? Där de först inte fick låna ut film för att verksamheten kanske skulle konkurrera ut lokala filmuthyrare (som var noll intresserade av biblioteket för att de hade helt annat utbud och blev sedan drabbade av missriktade bojkotter) (relevant inlägg). Och där de sedan skulle ta avgift för att låna ut CD-skivor, och på grund av invändningar från upphovsrättorganisationer slutade låna ut CD-skivor, utifall att (relevant inlägg)? Och där de inte har råd att köpa in nya böcker (relevant inlägg)? Jag tyckte att det hela var rätt absurt, men tredje gången gillt, liksom. Vad mer kunde det finnas att berätta?

Kamrater, nu kommer säkert skratta nu, men vi har återigen drabbats av en nyhet på temat! Den här gången handlar det om att de skrotar en bokomat. Bokomaten kostade en mille och om man tar det genom antalet böcker som har lånats genom bokomaten får man 2 500 kronor. Hade det hänt i annan kommun (det har det, typ, Lidingö) hade jag inte bloggat, men nu är det Täby och jag börjar ana koncepthappeningeventkonst i offentliga rummet.

Intressant. Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju rätt puckat redan från början att placera Bokomaten i Täby centrum - vad kan det vara, 250 m från biblioteket? Inte konstigt att den får få användare då.

Tanja Suhinina sa...

Det här blir bara bättre och bättre!

Anonym sa...

Jag är som sagt övertygad om att moderaterna försöker få någon att tycka "det här kan jag sköta bättre själv" och starta bibliotek i privat regi...