fredag, juli 13, 2007

Min dotter också

Jag har ingen dotter. Om jag hade en dotter skulle jag uppskatta om hon inte användes som argument i hordebatten. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - blandas min dotter (som inte finns) in, kan jag inte ta debatten på allvar. Det blir som här. DO NOT WANT.

Seriöst. Jag har ingen helt klar och spikad uppfattning om hur jag vill att lagstiftningen kring prostitution ska se ut. Det är därför jag vill se en saklig, faktabaserad debatt. Utan att min familj blandas in. Utan pubertala aggressioner mot statliga hängbröstfeminister. Utan att författarens egna äckelkänslog inför kuksugning används som argument. Utan dagisdjupa analyser typ "vadå, det är ju bara att sluta, hon valde det själv". Utan "jag känner en hora och hon mår hemskt". Utan "jag känner en hora och hon mår bra". Utan ihopblandning av frivillig sexförsäljning och trafficking. Med insikt om att vi lever i ett könsojämställd värld. Och att det senare inte bara påverkar prostitutionen för att "OMG kvinnors sexualitet undertrycks man borde få vara slampa" eller bara för att "OMG män köper kvinnor som varor".

Och verkligen utan min dotter.

Edit: Alltså, jag funderade på ifall det här inägget var på något sätt intressant för någon. Och sen råkade jag slå med handen mot tangentbordet och inlägget postades. Måste ha tryckt på nån shortcut. Jaja, okej då.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det ÄR faktiskt intressant. Jag håller med dig, jag har inte heller en klar och bestämd uppfattning om prostitution därför att debatten inte svarar på alla mina frågor. Det är antingen bara känsloargument av typen din dotter eller för teoretiskt och torrt.
Men jag tror ändå det är lättare att hjälpa de horor som vill sluta om sexköp legaliserades samtidigt som det underlättar yrkesvardagen för de horor som inte vill sluta. och det skulle bli mindre legitimt att avfärda hororna själva, samt att torskar och andra som har kass kvinnosyn tvingas omvärdera sin syn på sexsäljande kvinnor när de inte längre trycks ner på samhällets mörka botten.

Carl Johan sa...

nej, för det är min dotter som ska prostituera sig. alltså vad är det för jävla extremcurlingföräldrar som håller på och drygar sig över vad deras 31-åriga döttrar jobbar med.

vad hände med att stödja sina ungar vad de än vill göra?

Tanja Suhinina sa...

Alltså, jag vill liksom inte börja bestämma om min dotter ska bli hora eller inte innan hon ens blivit till. Det känns liksom som att det är lite för tidigt.
Curlingföräldrar. Tihi.

Charlotte W sa...

Ja, det är klart att det var intressant.
Och bra.
Det behövs, ditt sätt att nyansera frågan. Min uppfattning är & förblir som p:s, men det är lite för lätt att liksom nöja sig med det -- legalisering av sexköp är nog bra, men inte något Wunderwaffe på vägen till en bättre och mer jämlik värld.

Unknown sa...

Du som är smart, kan du förklara vad artikelförfattaren menar med "Mitt problem är egentligen inte att man jobbar som hora, att man jobbar med att suga av män i bilar med barnstolar och solskydd med Nalle Puh på." Vad har Nalle Puh med det hela att göra nu helt plötsligt? Är det nästa argument? "Vill du verkligen att dina barndomsidoler och gosedjur ska närvara när du säljer sex?"

Anonym sa...

Charlotte: Det är sånt jag tänker på också, legal prostitution eller inte så kommer det finns folk, bland dom sexköpare, som behandlar prostituerade som skit. Men det är nog lättare att hantera det problemet med t.ex. legala bordeller. Risken för att utsättas för våld och trakasserier tror jag är avsevärt mindre på såna ställen.

Tas det någonsin i debatten upp fakta om vilka arbetsformer som är bäst för de prostituerade? Lagliga, övervakade bordeller eller diverse undangömda skrymslen?

Helena: Låter lite som klassikern "jag lägger ingen värdering i det". Nä, vi märker det :P

Isabella Lund sa...

Bra Tanja!
Gillar ditt sätt att attackera sådana här argument.

Isabella Lund sa...

Jo en sak till... Kan du inte skriva en debattartikel om sandlådenivån en del av debattörerna håller sig på Tanja? Kanske bemöta Fotbollsfrun i Aftonbladet...

Tanja Suhinina sa...

Helena, jag är desvärre bara smartare än 97% av populationen, så jag kan inte förklara det där.

Charlotte W sa...

p: jag förstår hur du tänker fast tror att avkriminalisering förmodligen är bättre än legalisering -- annars får vi lätt en paternalistisk situation med särskilda regler för sexarbetare som inte gäller för andra.
Men det är nog inte rätt fora att diskutera det här, liksom, det för för långt. Är ju ingen lätt, snabbt avklarad fråga precis...