fredag, september 11, 2015

Naturliga barnamatande bröstSåg denna bild i en feministisk grupp, och började skriva kommentar, men insåg sedan att jag vill utveckla detta mer offentligt och ordentligt. Och det jag pratar om gäller inte endast den här bilden, utan argumentationen kring bröst i offentligheten överlag.

När personer försvarar rätten att ute i samhället visa det som uppfattas som kvinnobröst så används ofta argumentet att det borde åtminstone tillåtas i två sammanhang
1) När bröst ammar barn, ty det är deras naturliga funktion
2) När brösten inte är sexuella

Jag tycker det borde vara fritt fram att visa brösten offentligt. Fucks sake. Men jag är helt emot den där argumentationen, av två anledningar. 

För det första är det sexuella också bröstens naturliga funktion. Bröst och bröstvårtor är ofta erogena, så det är ju lite shaky att säga att brösten är till att mata barn och därför borde vara tillåtna. Bröst är till för att mata barn och för att vara erotiskt trevliga. Och överlag är det ju rätt fånigt att prata om olika kroppsdelars naturliga funktioner. Vad är händernas naturliga funktion? Ögonbrynens? Kukars och fittors? Varför pratar vi om naturliga funktioner av olika kroppsdelar lverhuvudtaget? Jättekonstig diskussion. Men ska vi prata bröstens naturliga funktioner så är babymat inte den enda.

För det andra är det dumt att säga att saker är okej att visa för att de inte är sexuella. Sexuella bröst är nämligen exakt lika 100% ofarliga att beskåda som asexuella bröst. Läs här om ett konkret fall där jag förklarar hur man plaskar i den vanliga sexnegativiteten när man tycker att glada naturliga bröst inte är anstötväckande. 

Om vi ändå håller på - det här väcker så många frågor... Vad sitter bruden på bilden i för sorts transport egentligen? Ser ut som ett baksäte i bil men ändå inte. Varför har hon inte bälte? Var är hennes tumme?

3 kommentarer:

Richard sa...

Man kan ju verkligen undra var fasen hennes tumme har tagit vägen. Skitjobb, liksom.
Annars sitter hon helt riktigt i baksätet på en bil, en sån därmed mjukt nedfällbart tak, troligen en äldre modell typ 40- eller 50-tal. Framsätena har man antagligen plockat bort för bildens skull om inget annat. Eller ja, så är det troligen tänkt, för det är precis lika troligt att det är en uppbyggd dekor i studio.

Kommentar till ämnet ifråga? Faktiskt ingen alls, jag lyssnar och begrundar...

Tanja Suhinina sa...

Jag tänkte också gammal cab, men de är väl bredare? Vad är det här för tramsbil...

baren-Skurt sa...

Reklam för Carl's Jr. De har sålt skräpmat med hjälp av sex en längre tid.
Videosnutt som bilden är hämtad från, om nu länken funkar:
https://youtu.be/hhh4B_JQez8?t=4m23s
Annars är titeln:
"Funniest & Hottest Carl's Jr Banned Commercials Compilation 2015"

Om jag ser ngt sexigt blir jag upphetsad. Är det accepterat? Kan andra hantera det?