söndag, april 06, 2014

De salongsmässiga kroppen

Apropå inget särskilt.

Det förekommer ofta att man dömer ut människor som är klädda på ett icke-smakfullt sätt. Tacky är det. Vulgärt. Och personen är också smaklös och vulgär som klär sig så.

Tips innan man värderar andras kläder på det sättet - tänk hur samma kläder hade sett ut på en vit, smal ung person. I 99 fall av 100 upptäcker man att det inte är kläderna det är fel på, det är man själv som tycker att vissa kroppar inte borde synas. Fundera på hur den personen ska klä sig för att du ska uppfatta henom som smakfull. Det är till exempel svinsvårt att klä sig avsexualiserat om man har stora bröst. Och det är ju smaklöst att se sexualiserad ut, vet ju alla.

Så tänk gärna på det. Tänk på att någonting som klädmässigt räknas som god smak är att inte vara en köttslig varelse. Tänk på att unga smala vita kroppar anses vara bättre än andra. Tänk på vad det innebär att man aldrig kan ta av sig sin kropp, byta ut den mot en kropp som uppfattas som god och existensberättigad. Det handlar ju såklart om mer än rätten att bära en blus med leopardtryck eller ha tatueringar.

Ja, och när du tänkt på det så kom ihåg att oavsett så är det med allra högsta sannolikhet inte din business att värdera människor utifrån huruvida de klär sig vulgärt.

1 kommentar:

Sam sa...

Och utöver det så är ju smakfullt något som överlag förknippas med vithet, smalhet och medel/överklass (men har också med bla ålders- och könsnormer att göra såklart). Så även om det är något som anses vara smaklöst också på en smal vit person så har det ändå med etnicitet och klass och så att göra.

Men ja, poängen är ju fuck smaklöshet.