torsdag, maj 23, 2013

Handblogg i handsex
Ibland tänker jag på hur vissa sexuella praktiker har ett sjukt dåligt rykte, helt i onödan. "Sexuell praktik" är förresten sexnördspretto för "sätt att ha sex på". Typ fittslickning, det är en sexuell praktik, eller handsex. Det är handsex jag tänker prata om idag, för att handsex är på min lista över sexpraktiker som verkar vara brutalt underskattade. Om jag ska gissa, finns det flera anledningar till att många ser ner på handsex. Dels ses det väl som en sak man kan få så mycket som helst av hemma, så man passar på att göra annat när man har en partner. Dels tror jag att många uppskattar närhet och synkronisering när de har sex, "our bodies move as one"-grejen. Handsex kan lätt bli en isoleringsövning. Det blir ingen connection, som vi dansare kallar det. Och så får man all mjölksyra i typ en muskel, och det är inte så roligt det heller.

Så, hur kan man variera, utveckla och maxa handsexet? Här är några tips. Som vanligt är det inte personen som skriver texten som ni ska föreställa er göra allt det där.

Först och främst
Tvätta händerna! Det är nästan imponerande hur handtvätt inte är standardprocedur innan folk börjar peta varandra på könet. Kan nästan slå vad att fler tvättar händerna efter än före. Men tvätta händerna. Och se gärna till att inte ha vassa naglar eller ringar. Och en bra grej att göra när man skär chili eller hanterar andra starka kryddor är att använda handskar medan man gör det. Då behöver man inte skrubba händerna med stålull om man sen råkar få till det med nån.

Tips 1: Sluta isolera
Man kanske kan tänka sig att man sparar energi genom att bara röra handen, men det kan vara både lättare och sexigare att röra mer av kroppen. Ponera att du vill genomföra en Artemis. Ett alternativ är ju att du bara sitter grensle över partnern och rör underarmen. Ett annat alternativ är att du håller armen och handen stilla relativt din kropp, och rör hela kroppen, som om du red i ett omslutande samlag. Eller så rör du höfterna, och passar på att trycka någon känslig del av dig mot din hand eller partnerns kuk i takt med rörelsen.
Vad vinner man på det? Det blir en större upplevelse, både visuellt och känselmässigt. Dessutom kan det vara fysiskt lättare om rörelsen utgår från höfterna än armen.

Tips 2: Vem gör jobbet?
Det är inte heller nödvändigtvis så att den som tillhandahåller handen är den som rör sig. Man kan lika gärna röra sig när man får handsmekningar. Det kan vara behändigt av flera anledningar. Om man rör sig själv har man bättre kontroll över vad som händer, man kan variera hastigheten och trycket och allt. Det kan också vara så att partnern har just rört sig så in i helvete mycket och behöver en vilopaus - och då tar du över för inte ska väl du behöva avstå från smekningar bara för att partnern är trött? Det kan också vara så att partnerns hand är lite klämd mellan era kroppar och lättaste sättet att få till friktion blir just att partnern rör sig (tänk att ni ligger i motsvarande missionären fast med en hand som omsluter kuken).

KOMBO: Båda rör sig!
En grej som kan kännas fin och intim i sex är just upplevelsen av två kroppar som rör sig i takt. Åstadkoms hur lätt som helst med handsex. Smek och vagga in varandra i en gemensam rytm. Känn av varandra och se om partnern vill snabba upp eller ta det lugnare.

Tips 3: Ta ställning!
Som ni sett i Apollon och Artemis-inlägget tycker jag att det är det lite brist på snack om att man kan variera ställningar för handsex. Jag vet inte ens vilken den vanligaste ställningen ska vara. Hur som finns det massor av olika sätt att positionera kropparna när man ska handsexa.
Om det står still i huvudet kan man alltid utgå från etablerade ställningar för omslutande sex, Artemis är ju en variation på att rida, om man vill se det så. Med handsex blir det dessutom mindre relevant om man är försedd med snopp eller snippa när man ska välja vem som ska bli stora skeden.
Ja, och sedan finns alla variationer som kommer från att armar kan sträckas ut, och böjas, och att man inte behöver sitta ihop i skrevet. Tycker man att mycket hud mot hud blir för svettigt i sommarvärmen är Taxin (man sitter bredvid varann) typiskt ett bra alternativ.

Tips 4: Hålla handen
Att hålla handen är fint och intimt och gulligt. Att hålla handen när man har handsex är ett bra sätt att skapa närhet och få in ett pedagogiskt moment. Smek dig själv och låta partnern vila sin hand på din så att hen får känna vad du gör. Eller tvärtom - lägg din hand på partnerns när du blir smekt och styr rörelsen. Forma handen som det passar dig, bestäm tryck och tempo, och hoppas på att det fastnar i det motoriska minnet.

Tips 5: Fjärrkontroll
Ett annat sätt att visa hur man vill ha det utan att säga ett ord (ni kanske är i en sovsal på Hogwarts och vill inte väcka nån, vad vet jag?) är att använda någon annan del av partnern som "fjärrkontroll". Det funkar alltså enligt samma princip som "om jag klöser dig på ryggen ska du stöta hårdare", fast mer medvetet. Tänk att din partner smeker dig med vänsterhanden. Ta hens högra hand och följ smekrörelserna i handflatan. Sänker hen tempot så gör du det, trycker hen hårdare så gör du det, och när hen kopplat att du speglar så kan du börja kommunicera tillbaka vad du vill ha. Eller så pratar ni om det i förväg.
Det här kanske låter onödigt krångligt, men när man har sex kommunicerar man på många olika sätt. I vissa fall är det rimligaste att bara öppna munnen och säga "det här gör ont, håll högre upp". I andra fall kan det bli enklare om man visar vad man menar. Den typen av fjärrkontrollskommunikation jag pratar om är någonting man ofta redan gör, men man kan finjustera det för sitt höga nöjes skull.

BONUS
En bra grej med handsex, förutom allt det andra, är att det är en relativt säker sexuell praktik. Det är rätt svårt att bli gravid eller få en sexuellt överförbar infektion av handsex, om man jämför med andra sätt att ha sex på. Så handsex är ett rätt säkert kort om man verkligen vill ligga, och så har man inget skydd. Ha så kul!

3 kommentarer:

Jo sa...

Själv kan jag tycka att det är lättare att (som mottagare) njuta långsamt och länge vid handsex än vid samlag eller oralsex. Mera bara vara i stunden och mindre orgasm-/utlösningsjakt.

Anneli sa...

Mitt sexliv har blivit sjukt mycket bättre sedan handsex blev standardsexet med partners oavsett kön. Händerna är ju helt klart den kroppsdel man har mest precision i, så varför skulle de inte vara optimala för sex liksom ^^

Mattias S sa...

Ja, jag fattar inte varför handsex har så dåligt rykte. Det skämtas om att man har egna händer så om man har sex med någon annan är det ju någonting annat man vill ha osv.

Men det finns så mycket annat som är härligt med handsex och liknande.