lördag, augusti 13, 2011

Orättvisa extremfall

Diskussion i kommentarerna till Pär Ström-inlägg.

Jack:

Hörde på tunnelbanan en kanske 16 årig kille berätta för en tjej att han stött något arbete mot trafficking och att bli tagen från sitt hem för att arbeta som slav någon annanstans var det värsta man kunde bli utsatt för som männniska.

Det slog mig att för bara 10-15 år sedan var det nästan exakt vad han själv snart skulle råkat ut för genom värnplikten. Likheten är inte helt exakt dock, värnplikt är ofta värre genom att det är designat för att bryta ner en, innehåller stora mängder av misshandel (ex tvång att springa en mil under hot om fängelse (visst precis som med misshandel läker kroppen ihop sen, även om det kan krävas kirurgi om något gått av)) och att den är normaliserad på nationell nivå (95% i de normaliserade länderna förebrår dig för svaghet som klagar, istället för att 95% ser att du varit utsatt för övergrepp).

Per:

Allmän värnplikt är alltså värre än att säljas som slav och tvingas utstå sexuella övergrepp flera gånger dagligen under resten av sitt liv, du är så härligt nyanserad och vettig, Jack!


Jack:

Per,

”Allmän värnplikt är alltså värre än att säljas som slav och tvingas utstå sexuella övergrepp flera gånger dagligen under resten av sitt liv,”

Tycker inte du gör en rättvis liknelse. Du har valt ut ett extremfall av civil trafficking när du jämför med den statliga.

9 kommentarer:

Hanna Gustafsson sa...

Oh the humanity.

Martin sa...

Lite småsaker kan vi nog strunta i, som exempelvis att värnplikten ger lön, permissioner där hen får åka hem till familj och vänner samt en tidsbegränsning som är känd från början, samt ren statistisk fakta om följdproblem hos traffikingoffer jämfört med värnpliktiga. Det är ju nämligen så uppenbart så att Jack har rätt att vi inte behöver låta meningslös fakta komma i mellan...

en_anna sa...

Eff.

en_anna sa...

För övrigt: "Springa en mil under hot om fängelse". Och han försöker framställa det som att det är långt. En mil liksom. Vem tusan behöver bli hotad för att hasa sig runt milen? Trams. Klarar vem som helst på ren tjurskallighet.

Someone sa...

Traffickingoffer får även de löner osv osv. Men varför se verkligheten när feminismen är så perfekt?

Sedan är det roligt att ni som feministiska kvinnor inte anser att tvingas offra ett år av sina liv, manliga liv dock, inte är något problem. Det är ju bara män som blivit tvingade, det är ju bara bra ifall några dör.

anna, testa o spring en mil med packning som är lika tung som du själv, så ska du se hur lätt det är.

Haha, små feministflickor som försöker sig på lumpen. Tragiskt.

Fredrik Stangel sa...

Lipsillar som tycker det är så jävla jobbigt att campa på kollo med gratis bussresor och måltider. Humm dumm. Signaturen Someone m.fl. kanske bör fundera på vilka som är hårdast av de "små feministflickor" som genomför militärtjänstgöringen och det totalt 0 antal antifeministiska grinollar som praktiserar som slutprodukt i traffickingbranschen.


Militärtjänstgöringen ger för övrigt en eftertraktad CV-rubrik, medan jag aldrig har hört talas om någon som har åberopat erfarenhet av att tvingas tillhandahålla sexuella tjänster i en arbetsplatsansökan.

Tanja Suhinina sa...

Åååå så är vi trevliga mot varann!

en_anna:
Säg inte det. Jag kan springa en mil på tjurskallighet en fin sommarkväll i bekväma skor. I kängor, i skogen, med packning, i kasst väder... Jag hade gråtit som en dagisunge efter en kilometer.

Someone:
Var snäll och sluta hävda saker om oss feministiska kvinnor och vad vi tycker om manlig värnplikt, och krig överlag.

Tomas Antila sa...

Alltså jag är inte saddist men... Tanken på gråtande Tanja-tjejer som med kängor och hård packning tvingas springa i skogen är intressant!

Anneli sa...

Fy vad jag är trött på snubbar som konsekvent gör likhetstecken mellan feminism och manshat. "Det är ju bara män!". Jag tycker nästan lika illa om dem som om Manliga Genier.