lördag, augusti 06, 2011

Äventyr inom kvinnlig hygien

Det började med att jag genom PsychologyToday hittade ett blogginlägg om en gynexpert och vad hon tycker om ett märke av amerikanska fittskölj som heter Summer´s Eve (här finns videon hon skriver om). Som ni kan förstå tycker en människa med koll på kvinnohygien rätt illa om fittskölj. Dessutom tycker hon det är väldigt dumt av dem att marknadsföra sin produkt genom att ge tips om hur man får löneförhöjning, varav ett är att skölja fittan. Summer's Eves hemsida innehåller massor av underhållning i form av exempelvis en hand som kallar sig Vagina och pratar med en. Och fitt-deo med Tropical Rain-doft.

Jag är väldigt glad över att detta med dofta annat än fitta i fittan inte riktigt är populärt i Sverige. Libresse har i och för sig lanserat någon aloe vera- och kamomillpimpad historia som enligt en användare (det är värsta communityt på Libresse hemsida) "luktar gott och har typ rosor på dem:)". Men det är ändå undantaget.

Just med fallet bindor tycker jag att tanken att maskera underlivsdoft med parfym är inte helt klartänkt. Det beror kanske främst på en gång som jag var utomlands och det enda som fanns när jag behövde trosskydd för lätta mensdagar var trosskydd som doftade kamomill och hade gröna blommor på. Kamomilldoften var för sig helt okej. När man lade till mensklegg doftade det inte längre kamomill, utan det sämsta av världarna "använt trosskydd" och "artificiell blomma", plus något mer doftprodukt av denna oheliga allians. Dessutom blev jag skrämd varje gång jag såg skyddet, för att det var gröna fläckar på det. Jag trodde alltid först att jag var sjuk, sen kom jag på att det bara var den tjusiga dekoreringen.

Så när man köper doft- och bildsatt mensskydd ska man kanske fundera på att man inte kommer ha bindan som soffdyna. Man kommer hälla saker på den. Är mensblod och kamomill bättre än bara mensblod?

För att kolla vad det finns för mensskydd på svenska marknaden nuförtiden (för jag har ingen koll för jag har menskopp! MENSKOPP! Ingen koll! Fatta!) gick jag in på Libresses och Always hemsidor. Det blev en överraskande upplevelse, minst sagt. Framför allt Libresses hemsida, som har en massa användarkontaktfunktioner. Man kan till exempel kommentera olika produkter. Och folk gör det!

Dessutom finns det frågespalt. Där får man vet att So Slim-bindan "är förpackad i en folie som är mjukare och kan öppnas tystare än den tidigare plastförpackningen" och att Libresse själva tycker mans ka byta trosskydd var fjärde timme. "Mensskydd är faktiskt inte så himla krångligt" står det i ingressen. Ja, det tyckte jag med innan jag gick in på er hemsida...

PS. Rubriken är, på riktigt, en rubrik från en reklamsida som ska få unga tjejer att använda just vissa mensskydd. Bevis.

7 kommentarer:

Sigrid sa...

Always har också parfymerat bindor, råkade köpa det av misstag och den slutliga doften var minst sagt intressant. Scary stuff!

Meidi sa...

Relevant: http://meidi.se/2008/08/25/avokadomensen/

B. sa...

Jag ska inte uttala mig om mensande fittors dofter kontra odörer men när det gäller helt vanlig hederlig fittdoft så tycker jag vanligtvis att den räcker gott utan olika parfymer. Är det bara jag som blir upphetsad av min partners underlivsdoft? Jävla amerikaner till att plasta till saker och ting som det aldrig var något fel på från början. Personligen hoppas jag verkligen inte de här nya doftprodukterna får fäste i Sverige.

Var det förresten inte tyskar som kom fram med en parfym som just luktar fitta? En idé är ju att bespruta mensskydd med den parfymen om man nu skulle ha ovanligt svag underlivsdoft. :D

Anonym sa...

Är inte underliv känsliga för parfymerade produkter?

Tanja Suhinina sa...

All mah girls som testat doftbindor:
AAAAH JA MEN ELLER HUR?!

ISS:
Japp. Och irriterad fitta kan lätt börja lukta illa -_-

Jessi sa...

Alltså... jag är helt... jag saknar ord! Summers Eves webbsida, en hand-fitta som pratar?! Vad sjukt, vem kom på det? Och hur kunde den kassa idén gå igenom? Hoppas verkligen inte sådana där fittduschar lanseras i sverige.

Sexistensen sa...

Tanja, har du läst Våtmarker av Charlotte Roche (http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9146219994) ? Tycker den anknyter till detta inlägg. Jag har nyss läst den och både fascinerats och förfasats men slutprodukten är att jag känner mig mycket mer bekväm med min fitta, dess dofter och förehavanden. Jag vågar också mer självsäkert prata om fittans funktioner i diverse sammanhang. Rekomenderas alla som har tillräckligt stark mage :)