fredag, februari 18, 2011

Spontan planering

Johanna Sjödin skriver om spontansex. Eller snarare om att planera sex, och att folk ser det som nåt negativt, som att planering tar bort hela idén med sex.

En av de ahaigaste aha-upplevelserna jag haft när jag läst om olika behandlingar mot sexproblem gällde just spontanitet och planering. När man jobbar med ett par där sexlivet är lite dött är en vanlig grej att man uppmanar dem att schemalägga tid att ägna åt fysisk närhet.

En del par blir då upprörda och tycker att det låter fett oromantiskt. Och då kan man påminna dem om hur det är att vara nytänd. För det är inte så att man har spontant sex hela tiden när man är nytänd. Eller i alla fall inte enbart så. Man planerar dessutom sex hela tiden när man är nytänd. Man går från fester tidigt. Man ser till att få privacy när man reser med vänner. Man väljer fina underkläder dagarna man ska ses. Man skickar SMS med innehåll man inte vill råka sända till chefen. Man ser till att ha kondomer så man enkelt kan plocka fram dem.

Jag var ganska "whow, att jag inte tänkt så förut!" när jag läste det.

Intressant. Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag hade också väldigt svårt med att planera sex tidigare. Då jag och J började hänga ihop stördes jag väldigt mycket av hans sätt att säga "ska vi ha sex ikväll?". Det gjorde mig stel och jag tyckte just att det var oromantiskt och rentav tråkigt. Samma då han när vi låg och hånglade eller myste med varandra kunde fråga "ska vi pippa?", det fick mig i början alltid att stelna till (så dumt, för hur bra är det inte egentligen med en kille som FRÅGAR!). Nu har jag lärt mig och insett att man faktiskt har väldigt mycket mer sex på det sättet. Det är ju inte alltid som det blir av även om man planerat det, men skulle vi inte planera och bestämma i förväg (dock inte genom schemaläggning direkt utan snarare genom planering en eller ett par dagar i förväg) så skulle vi ju typ aldrig ha sex. Eller max en gång i veckan. Dessutom, om man vill göra något särskilt (vi sysslar ju med BDSM men det behöver ju inte vara just det utan kanske analsex eller oljemassage eller vad som helst) så är det en stor fördel att kunna planera i förväg och vara förberedd.

B. sa...

Framförallt är det nog orden planering och schema som spökar. De för tankarna till så tråkiga saker att det känns som att det isf finns en risk att sexet också blir tråkigt. Att vara nytänd är inte tråkigt. Nytända planerar sex. Ergo, planering leder inte till tråkigt sex. Yay!

Johanna Sjödin sa...

Jag har ju som idé att träna varannan dag, men jag har inget särskilt klockslag jag väntar efter. Det blir någon gång under de dygn jag ska dit, vanligtvis då jag känner mig som mest peppad. Lite samma sak med sex, man har vissa tidsramar att hålla sig inom och så ser man till att det blir ligga någon/några gånger under dagen.