måndag, januari 10, 2011

Svamptjej i stan?

Hej! Jag tänkte om nån var intresserad av att hjälpa vetenskapen och typ få behandling mot återkommande svampinfektioner. På Danderyds sjukhus pågår nu ett forskningsprojekt om kvinnor med återkommande svampbesvär. Jag såg annonsen i december när jag nattfestade på gynakuten och hörde av mig, och de ringde tillbaka nu. De söker fler försökspersoner (och friska kontrollpersoner) så jag tänkte att jag kunde leka dejtförmedling.

De söker: kvinnor med återkommande besvär av underlivssvamp. Jag minns inte exakt men jag tror det stod 4 ggr/år på lappen på akuten.
De erbjuder: undersökning och behandling. Projektledaren jag pratade med i telefon idag ba "man får en bra behandling, vi vill fixa det ordentligt". Jag hade kysst henne om det inte var i telefon.

Så om man har problem med svamp och vill hjälpa vetenskapen samtidigt som man får vettig behandling (eller om man är frisk men vill vara kontrollperson) är det bara att maila projektledarna. Jag hittar ingen information om projektet på nätet, så jag vill inte heller lämna ut några mailadresser. Maila mig på förnamn.efternamn@gmail.com så mailar jag adresser till er.

PS. För att ni inte ska tro för mycket gott om vården kan jag berätta om vad som har hänt efter ett gynakutbesök för en månad sen. Jag gick till Huddinge. Jag blev inte ens undersökt av den rättså otrevliga läkaren, men jag började gråta och hon lovade mig remiss till vestibulitspecialist på Danderyd. Eftersom jag inte hade fått nån kallelse skulle jag kolla upp hur det gått med remissen. Det visade sig att det besöket inte blev registrerat överhuvudtage, än mindre har nån remiss skickats. Så jag har pratat med chefens sekreterare idag och ska prata med klinikens chef imorgon. Ni vet, vården är ojämlik och akademiker får bättre vård för de kräver sin rätt? Här har vi det in action.

Inga kommentarer: