fredag, juli 02, 2010

C ya hoes!

Jag tänkte bara meddela att jag sticker till soliga Herräng i en vecka. Där ska jag dansa och äta.

6 kommentarer:

Sune Billgrund sa...

Åh jösses vad avis jag blir! Lindy hop i herräng är något alla människor måste uppleva. Gärna igen och igen och igen.

Anna sa...

Tanja Suhinina och Fredrik Stangel (som jag för en tid sedan diskuterade med angående prostitution här):

Vanligtvis brukar inte Expressens ledare vara något jag hänger i gran, men denna gång vart det faktiskt så, så jag tänkte tipsa om Anna Dahlbergs ledare idag söndag 4 juli. Läste ni inte papperskopian finns den på webb:

http://www.expressen.se/ledare/dahlberg/1.2051381/anna-dahlberg-kvinnokroppar-ar-ingen-vara

Det var ju just kring detta vi pratade sist och i och med Anna Skarheds utvärdering av sexköpslagens tio år som kom i fredags, tänkte jag att ni borde läsa (om ni inte redan gjort det villsäga) och kanske kommentera här.

/Anna

Jacob Lindberg sa...

Ha det riktigt skönt

Hanna Johansson sa...

Det här är egentligen inte rätt inlägg för kommentaren, och jag tror att jag kan ha sagt det här tidigare fast i ett annat sammanhang, men DU ÄR SERIÖST SÅ JÄVLA BRA. Jag önskar verkligen att fler allmänt erkända sexexperter skrev om huskurer mot svamp eller analyserade synen på analsex eller överlag delade din inställning till - och dina analysredskap för - sex. Eller att någon gav dig en fet spalt så att du blev en allmänt erkänd sexexpert. Alltså, det låter jättefånigt, men jag är verkligen glad att du finns. Ha det bra i Herräng!

Fredrik Stangel sa...

Anna: Det blir nog ingen debatt den här gången, det är lite av semestertider. ^^

Men helt kort angående ledaren, så är den väldigt tunnelseende. Ingen argumenterar väl exempelvis mot förekomsten av lågbetalda jobb typ diskare med argumentet att obetalt arbete (jämförbart med slavarbete) förekommer i denna bransch. Det är för övrigt mycket vanligare än traffickingprostitutionen.

Vidare är PRAO/Arbetsförmedlingen-argumentet lögn. Det är alltså inte ens ett faktafel, det är en ren lögn: ett argument baserat på en faktoid, avsett att missleda mottagaren. Ingen kan beordra okvalificerad arbetskraft till kvalificerat arbete. Det gäller såväl inom gruvindustrin som det gäller prostitutionen i de västländer där den är laglig. Jag tvivlar på att Anna Dahlberg är så okunnig att hon tror att PRAO-elever skickas till bordeller i Tyskland eller Nederländerna.

Vad undersökningen anbelangar har jag bara kastat ett öga på den. Men av den statistik som finns, i relation till det mörkertal man brukar tala om, går det inte att dra några säkra slutsatser åt något som helst håll utifrån den. Att kalla lagen en succé med rapporten som argument, är alltså att fara med osanning.

Förresten far Dahlberg också med osanning när hon säger att debatten har tystnat. Om så skulle varit fallet, hade Expressen inte upplåtit ledarplats åt en artikel av detta slag.

Jag tror tyvärr inte att jag kommer att ha tid att ge mig in i någon mer utförlig diskussion om det här den närmaste tiden (fast säker ska man aldrig vara), så det här blir nog allt jag har att säga i frågan för den här gången.

Emil Nordlander sa...

Här sitter jag just hemkommen från sommarjobb i Internetlös landsända och är lite Herrängabstinent, läser avundsjukt etc; och så dyker det ner ett mail om platser över under kommande Herrängveckor. Ett tecken?

Hoppas att det varit grymt - och fortfarande är så om du är inne på en andra vecka!