torsdag, april 01, 2010

Kroppsbilder

Jag tänkte bara, nu när jag ligger uppe på sidan*, tipsa om Julia Skotts projekt Kroppsbilder. Projektet går ut på att alla möjliga människor skickar in bilder så man kan få en uppfattning om hur olika kroppar ser ut. Folk är ju urkassa på att koppla utseende till siffror i form av vikt eller BMI. Ännu sämre på att veta vad BMI-gränserna innebär i praktiken. Man läser hela tiden om fetmaepidemi och övervikt (eller undervikt) utan att riktigt ha en uppfattning hur en människa på den där magiska gränsen ser ut. Och att det kan se väldigt olika ut och att BMI eller vikt i siffror inte säger så jävla mycket. Då är det skönt med lite referens.

Nu är det bara tjejer som finns uppe, men det är inte meningen att det ska fortsätta vara så. Killar har också kroppar och kan också väga olika mycket och se olika ut. De är också kapabla till kroppsnojor. Det är typiskt att när det här projektet uppmärksammades i Aftonbladet var det inom ramar för Wendela. Å andra sidan kan man se det som ett konkret bra tillfälle att avköna det här området - det är bara att skicka in bilder! Gäller inte killar också, alla är välkomna. See you there. Puss.

*Bilden är från en fest där jag försökte vara Lady Gaga från Telephone. Tyvärr har jag för kort hår för att kunna ha burkar i det. Annan bild från samma tillfälle.

2 kommentarer:

Anneli sa...

Jag gillar hela kroppsbilder-grejen och tycker att det är jättekul med alla bilder som kommer upp :). Har lovat mig själv att skicka in en bild också, kommer bara inte mig för att byta batterier i kameran och göra det.

Emil Nordlander sa...

Tufft och snyggt med Gaga-tema! Jag håller med Anneli om kroppsbilds-projektets storhet.

Jag ska skicka in så snart jag kommit fram till hur naken jag är bekväm med att vara på the Interwebz. Och när jag löst pose, ljussättning, vinkel, bakgrund och kamerainställningar förstås, så att jag kan prestera en bra bild.