måndag, september 07, 2009

Modern forskning finner svaret på gåtan om varför dinosaurier dog ut

Jag vet att det här inte är så upphetsande och lite odl, men jag måste kommentera en sak med den för världens välbefinnande inte helt nödvändiga skribentens Malin Wollins uttalande om en ammande man.
Det är sån här idioti som gör att jag vill slå kvinnokampen rakt på äggstockarna och gå tillbaka till hemmafru, hustrun äter rester i köket när mannen har ätit färdigt. Plötsligt vill jag tillbaka till en tid då jag inte hade rösträtt och måste gifta mig för att överleva. Jag vill tillbaka till ett könsuppdelat samhälle i protest. Om jag måste välja mellan Ragnar och ett liv i ett mansfängelse så väljer jag ett liv där jag är förtryckt för att jag är kvinna. Om obstinate Ragnar ska börja amma vill jag inte vara med längre.

Om jag lever i hundra år så kan jag inte komma på något så avtändande som en ammande karl.
Jag tycker alltid att det är lite intressant när folk börjar använda "jag tycker det är osexigt" som argument i vad som helst som rör jämställdhet eller genus. Lite relaterat till det här. Och känns lite evolutionistiskt också, sådär skönt "aaaah om alla börjar göra så kommer ingen tända på varann och då kommer alla bara dö ut!!!". (självreklam, men jag skrev ett bra inlägg om vad jag tycker om evolutionism förut)

Som nån smart människa vars blogg jag läser påpekat - Wollin kan gärna flytta till ett land där kvinnor är superförtryckta, det finns gott om sådana.

////

Tillägg 10 sep
Jättebra inlägg på temat naturligt/onaturligt och sexigt/osexigt.

12 kommentarer:

Tomas Antila sa...

Jaaaa! Det var ju SÅ dinosaurierna dog! Äntligen förstår jag!

Alexander sa...

Fast alla har väl rätt till sin personliga åsikt. Det finns ingen objektiv moral? "Flytta om du inte gillar läget" tycker jag är alldeles för simpelt för att komma från superintelligenta Tanja. :)

Tanja Suhinina sa...

Alltså, ja, men det är lite intressant att det hemska med en ammande karl är att han skulle vara osexig.
Och det var hon som ville flytta, det är inte min idé! Jag tycker bara det är bra att nån påpekar att såna länder finns.

Pär sa...

Förstår inte riktigt problemet här. Ingen tvingar väl henne att vara tillsammans med en ammande man.

Pappan sa...

Jävligt obehagligt inlägg av Wallin. Åke Green-nivå var det. Och så denna tröttsamma hänvisning till "det naturliga". Och så denna tröttsamma smutskastningen av feminism och jämlikhet pga ett (1) fall. Hoppas hon flyttar!

Alexander sa...

Hehe. Okej. Men det var väl knappast så att hon menade att hon faktiskt längtade till extremt kvinnoförtryck, det får man förmoda bara var ett kraftfullt sätt att uttrycka sin avsmak på. Varför skulle det inte vara relevant om något är osexigt? Det skulle t o m kunna ses som ett slag för jämställdheten att objektifiera män på det viset när det annars brukar hävdas att det enbart (eller mest) är kvinnor som får dras med att behöva vara sexiga hela tiden.

Märk väl, jag brukar inte hålla med fru Wollin i sakfrågorna och jag tycker för all del att hon är ganska fånig nu med. Men det är ett ställningstagande som är på samma nivå som hennes, inte på något vis överlägset. Hm. Knepigt att ha åsikter, i alla fall om man måste motivera dem. ;)

Om hon nu använde uttrycket "naturligt" så var det olyckligt, jag gillar inte heller när det används (slarvigt), det är så tvetydigt. Men man får inte glömma att det används i en massa sammanhang med varierande grad av ifrågasättande. Och att man faktiskt kan tolka det på sätt som gör det användbart.

Stef Gaines sa...

Jag älskar faktumet att män kan amma. Det är som att sparka alla argument mot pappaledighet.

Wallin är nog helt enkelt en sån där läskig person som jag inte vill vara ihop med. Men hon är såklart fri att leva sitt liv som hon vill. Feminism handlar ju om rätten att välja. Och om hon väljer att sätta plåster över sin mans bröstårtor, eller helt ignorera att de finns och varför, och han är helt ok med det, varför klaga? Så länge ingen inblandad skadas.

Relevant: http://hejasara.blogspot.com/2009/09/pattar.html

Linnéa sa...

Att objektifiera män i den bemärkelsen att mansbröst är äckliga är ju ändå väldigt vanligt förekommande (hallå, hela Seinfeld går ju ut på att manskroppen är motbjudande). Men jag tror inte det är så bra ur jämställdhetssynpunkt... :D

Tanja Suhinina sa...

Alexander:
Det jag tycker är intressant är att "det blir osexigt" är ett argument till varför man inte borde pyssla med jämställdhet som jag har hört förut. Flera gånger. Jag tycker det är intressant.

Iggy D sa...

Många cyklar utan hjälm för att det är osexigt eller struntar i kondom för att det är osexigt.

Ylva sa...

Det känns som att hon i sitt inlägg säger att hon hellre lever under kraftigt förtryck än att den här mannen beter sig så osexigt. Det känns väldigt... extremt. Lite töntigt att hon tar så illa vid sig av något som egentligen inte berör henne.

marie sa...

"den för världens välbefinnande inte helt nödvändiga skribenten Malin Wollin" - bästa förolämpningen! hahaha. pricken över i:et i ett sjukt bra inlägg!